Русия е ударила за първи път в Украйна с най-страшното си оръжие - хиперзвуковата ракета "Циркон"

Тя има обсег 1000 километра и се движи девет пъти по-бързо от скоростта на звука
13 фев 2024 13:20, Петър Бойчев
333
Русия е ударила за първи път в Украйна с най-страшното си оръжие - хиперзвуковата ракета "Циркон"
Снимка Фейсбук

Русия е използвала хиперзвукова ракета "Циркон" в Украйна за първи път от началото на войната, заявиха украински изследователи, цитирани от Ройтерс и БТА.

Предварителен анализ е стигнал до заключението, че Русия е ударила Киев с такова оръжие миналата седмица, написа днес в "Телеграм" ръководителят на Киевския научно-изследователски институт за криминалистични експертизи Олександър Рувин. Ако бъде потвърдено, това развитие означава, че противовъздушната отбрана на Украйна ще се сблъска с ново предизвикателство, отбелязва Ройтерс.

Рувин каза, че неговият институт е завършил предварителния анализ на фрагменти от руски ракети след нападението на 7 февруари срещу Киев. Той разпространи и видеоклип на предполагаемите отломки от ракета, на които се виждат специфични маркировки. "В този случай виждаме елементи, които са характерни за руската ракета "Циркон" с надпис 3M22. Части и фрагменти от двигателя и механизмите за управление имат специфични маркировки", написа Рувин.

Министерството на отбраната на Русия за момента не е отговорило на запитването на Ройтерс за коментар. Русия твърди, че нейната хиперзвукова ракета "Циркон" има обсег от 1000 километра и се движи девет пъти по-бързо от скоростта на звука. Според военни анализатори хиперзвуковата скорост може да означава значително намаляване на времето за реакция на противовъздушната отбрана и възможност да бъдат атакувани големи, дълбоко разположени и укрепени цели, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
7
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Девет пъти по бърза от звука!!! Хората какви технологии развиват, а ние си останахме прозди афроатлантици от Балканите. Последното ни техническо откритие е чушкопека, изобретен в един великотърновски гараж. Кога ще ги стигнем руснаците??? Наистина сме много изостанали по всички параметри. Само амбициите ни слоонски, огромни. Покритие-нула. Даже минус.
228
3
 
13
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
Укрофашистите даже не са я видели, НО са я свалили.
227
2
 
4
 
! Отговори
До Боби - Въпрос преди 2 месеца
Като стана дума за това какво има и няма в Мацква... Знаеш ли колко на брой са джамиите които са в експлоатация, и колко са в довършителен процес на "изграждане"... т.е. след макс 4-6 месеца ще са в "експлоатация...??? Нямаш си и идея приятелю... :)
226
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега като са развързали торбата с лъжите, чакам в следващата статия голямата бомба - как украинците са свалили "Циркон", може би пак са я замеряли с буркан компот?
225
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До 231 както има и 200 затворени барове за всякакви знайни и незнайни общества. Както казах Кекс шоповете, ЛГБТ Барове и прочие са ДИСКРЕТНО УКАЗАНИ(за да не попаднат под клаузите на закона) - както казах Под Юргана.
224
4
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 2 месеца
В Москва има над 100 гей бара. За какво са им ако няма гейове там?
223
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
e тия не бомбиха ли още миналата година с такива хиперсвукови несваляеми ракети ...
222
2
 
8
 
! Отговори
Селидово преди 2 месеца
Резервите които трябвало да стигнат заобиколената от Русия Авдеевка били унищожени-1500 украински войници наведнъж с ракети Искандър..
221
0
 
0
 
! Отговори
До 218 преди 2 месеца
Недопустимо е така да се караш на моето Бончев. Боби,мили аз съм зад теб.....както винаги е било....
220
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво! Давай Вова! Покажи им какво означава война и че с Русия даже и на сън не бива да се заиграваш!
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Генерал 200 Той некъв леопард май беше, снежен ли, нежен ли, само той си знае..... Но пък не може да му се отрече, че е жесток... Следващият път, може да събере на едно място десет бригади, а не една, за да тества пак ***,да не би днешото клане да е случайност
218
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмпи се отрича от НАТО, Байдън е с деменция, а рашките си правят каквото искат в Украйна :))
217
12
 
7
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
След невероятните успехи на втарая армия мира стана ясно,че Киев не брали но за три години и някакво село не брали,след още три години и изтреляни стотици Циркони,Искандери танкове Армати и самолети Су57 брали ТКЗСто на Авдеевка!На това се казва величие!
216
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 220 в РФ имат ЛГБТ но само под Юргана. Извън леглото ако прокламираш ЛГБТ все ще се намери някой да ти натири задните части в някоя кална лодка. Ако пък продължиш с пропаганда и дзън дзън в затвора вече има и подобен закон.
215
0
 
6
 
! Отговори
Генерал 200 преди 2 месеца
Моля, наричайте ме вече Генврал 1500
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 221 Какво съм казал толкова, че ме обиждаш, не съм ли прав :))
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 209 - то и татко ти е трябвало да ползва Дюрекс вместо да те пръкне, ама - стават грешки, нали?
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 217 пер4емлиев спри да пиеш знаем те каква фашкия си неуспяла мисирка
211
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби 203 - вярно ли? Мигар в Русия няма ЛГБТ? Или там ги лекуват с трифазен ток и ледена вода? А какво мислиш за "мъжката дружба" на Путин с Ролдугин? Някой казват, че като при Александър Македонски и Хефестион било. Но пък, за да го знаеш - трябва да четеш класика - а ти не обичаш. Та, Хефестион освен телохранител на Александър Македонски бил и негов любовник! Тези неща не те ли смущават?
210
2
 
5
 
! Отговори
Капитан Митрофанова преди 2 месеца
Брава таварищи, ще има повишение на зарплатите !