Белгия поръчва 50 хил. снаряда за Украйна, няма да ги правим ние

Производството им ще е извън ЕС
28 фев 2024 22:20, Петър Бойчев
62
Белгия поръчва 50 хил. снаряда за Украйна, няма да ги правим ние
Снимка БГНЕС

Белгия ще предостави 200 млн. евро за поръчката на около 50 хиляди снаряда 155 мм за Украйна, съобщи премиерът Александер де Кро. Снарядите ще бъдат произведени извън ЕС, уточняват белгийски медии, цитирани от БТА.

Предвижда се доставките да започнат до края на март. Отбелязва се, че изявлението на Де Кро е само дни след посещението му в Киев за втората годишнина от началото на руското нашествие.

По-рано тази седмица белгийският министър на отбраната Людивин Дедондер уточни, че властите ще предоставят за въоръжаването на Украйна над 600 милиона евро от лихвите по запорираното руско имущество. Русия държи в Белгия основната част от средствата, оставени на съхранение в ЕС и запорирани по силата на европейските санкции заради войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
9
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 2 месеца
БРАВО!! ПУТИНИСТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕПАТ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!!! КРИМ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НА САМОЗВАНИТЕ НЕЛЕГИТИМНИ ГЛУПОВАТИ ХАХО ПУНИНУВЦИ ФАЛШИВИ КОИТО ГИ ОКУПИРАХА И СЪСИПАХА НАСЕЛЕНИЯТА ИМ!!!
32
8
 
4
 
! Отговори
Пютин преди 2 месеца
кажете къде Извън ЕС, няма значение КГБ ще Разбере и ще дойде времето, изработилите ги да Платят с Живота си!
31
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
4000 за снаряд? Това се казва ефективност! За наша сметка! Балъци! Да, Балъци сме (целия Евро съюз плюс НАТО) Мълчаливо съгласие! И после - ама ние не знаехме..... И вариации на тема... Ама те ни излъгаха.... Кой кого? И после - ама ние не знаехме! Какво?
30
7
 
9
 
! Отговори
Избягал от обора преди 2 месеца
Байганети то търсят само когато трябва да дава. Никой не ви е виновен, овце! Вие сами избирате тия отпадъци дето ви управляват.
29
12
 
11
 
! Отговори
@ Мишо преди 2 месеца
Казваш че Путин е много умен, и всички заедно сме глупави. Е изчахме и видяхме некадърноста на Могучая. Видяхме че силата не прави моща, щом яталоасите са основния спонсор с подкрепата на С.Корея. Много е симпатично да те подкрепя военен комунизъм. Изглежда че живееш в демократичен благодат който води към носталгията на дедо ти. Дишай дълбоко и ще ти мине.
28
10
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 2 месеца
Всичко върви по план! Помощта става все по-малко и по-малко! Средствата и възможностите на ЕС стават все по-малко и по-малко! Кризата в ЕС стават все по-голяма е по-голяма! Икономиката реално почва да буксува, а производството да се изнася извън ЕС. Браво, развиваме се в правилната посока!
27
11
 
10
 
! Отговори
@ Анонимен преди 2 месеца
Това е положението. Русия си прибра ракетите с ЯО от Украйна и сега всеки пуца с каквото има. Единствена държава от EU с ядрено оръжие вчера намекна че може да предостави помощ на Украйна с войски от неопределено значение. Сиреч , Казвам ти дъще, сещай се снахо! Очевидно че заплахите на Русия идват в повече на Макрон и напомни че има около 350 ядрени заряда които да възпират заплахите на полудялото жуже. Напомням че Макрон отиде в Кремъл при Путин за да се избегнат подобни ситуации. Франция е ЯД
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един снаряд излиза 4000 евро. В началото на СВО беше 1800 евро. Някой ще се нагуши яко. Че защо им е на нато и ес да спират бойните действия? Да им секне далаверката ли? А Миколка и Тарас нека да *** за "евроатлантическите ценности".
25
1
 
3
 
! Отговори
@ Фукушима преди 2 месеца
Май Баце беше прав с Платноходките. На едните газопроповод на другите Ефки. Само Мир да има, но не Би.Няма угодия.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 18Хаймарса дава два метра точност, Кинжала над двеста метра. )))Това са две различен тип оръжия.Хаймар са артилериска мобилна ракетна с-ми,с възможност за работеа с различен тип ракети, обсег 80км.с GPS навигация точност до 5метра.,, Кинжал" е крилата ракета с обсег 1500 км. пускаща се от самолети и кораби.
23
4
 
3
 
! Отговори
Фукушима преди 2 месеца
Дали крайцера Москва е имал ядрено оръжие в трюмовете си? Или е имал или е нямал, нещо като Котката на Шрьодингер, или Черно море е умрело или е живо на половина. Залагайте.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 20Официално съобщи, че всеки ден 6 000 украинци/руснаци да сме точни/ напускат страната. Така наречената Украйна.)))А,други 16 хил. се прибират в Украйна.
21
4
 
2
 
! Отговори
Тауруса иде преди 2 месеца
Верно че е сечен с брадва ама може да носи един бидон радиоактивни отпадъци от Козлодуй. Верно че нямаме ядрени заряди ама имаме много радиоактивни отпадъци които сме длъжни по договор да върнеме на Русия.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това дарение е за сеене на смърт. Няма значение кой ще ги прави. Всичко е бумеранг в този живот.
19
12
 
2
 
! Отговори
Макарона преди 2 месеца
Вчера Президента Макрон подхвърли че Европа може да изпрати няколко анлогови гаубици и Лавров взе да плаши с ядрена зима. И никой освен специалистите не може да разгадае какво искаше да намекне Президента Макрон. Страх тресе Жужето!
18
1
 
9
 
! Отговори
Разни икономики преди 2 месеца
Белгия ще предостави 200 млн. евро за поръчката на около 50 хиляди снаряда. Комунистите от КНДР предоставиха вече 1 000 000 снаряда за тежки гаубици. Разни хора, разни идеали.
17
7
 
3
 
! Отговори
Хо хо преди 2 месеца
Хаймарса дава два метра точност, Кинжала над двеста метра. Е ако носят ядрен заряд няма никакво значение. Е затова Русия плаши с ядрена зима, защото аналоговите и оръжия не струват и три кинжала вършат по-малко работа от един хаймарс. Плашат рашките от украинските нептуни и някакви си томахавки. Да видим кога рашките ще уцелят купула на Белия дом за разлика от купола на Кремъл.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези плашат ли ни?
15
8
 
5
 
! Отговори
Ово е стандарт преди 2 месеца
Едно е 152мм снаряд друго е 155мм снаряд. Едно е да го пълниш с амониева селитра, друго е с обеднен уран който може да пробие бункра на жужи или афганистанска пещера. Не е много ама нещата опират до Прсвец 10 или Хюлед Пакард.
14
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
До 11..... Прочети пак какво съм написал.