Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея

Част от територията на Русия била под украинска окупация
Обновена: 22 мар 2024 11:37 | 22 мар 2024 11:36, Петър Бойчев
424
Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея
Снимка БГНЕС

Част от територията на Русия фактически е окупирана от Украйна и Москва трябва да "освободи новите региони и да обезопаси хората там“. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Имаме четири нови субекта на Федерацията. И най-важното за нас е да защитим хората в тези субекти и да освободим територията на тези субекти, която в момента фактически е окупирана от киевския режим", заяви представителят на руския президент Владимир Путин в интервю пред aif.ru.

"Ние сме в състояние на война. Да, тя започна като специална военна операция, но веднага след като там се заформи тази компания, когато колективният Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя вече се превърна във война. Убеден съм в това. И всички трябва да разберат това за своята вътрешна мобилизация", заяви говорителят на Кремъл.

Говорителят каза още, че Русия трябва изцяло "да освободи" своите "нови региони", за да гарантира сигурността на хората там, имайки предвид четирите украински региона, които Русия обяви, че анексира през 2022 г., посочва Ройтерс.

Според Киев анексирането от Русия е незаконно заграбване на земя и той няма да се успокои, докато всички руски войници не бъдат прогонени от неговата земя.

Песков заяви, че руската страна не може да позволи на границите ѝ да съществува страна, готова да използва всякакви методи, за да отвоюва Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
5
 
6
 
! Отговори
за новите тука преди 1 месец
Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, бронетранспортьорите - натовски, сателитното разузнаване - натовско, ПВОто -натовско, танковете -натовски, артилерията -натовска, самолетите- натовски, дрончетата - натовски, крилатите ракети - натовски,вертолетите - натовски, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари за наемници -натовски, само умопомрачените смъртници -украински! С КОЙ Е ВОЙНАТА?
338
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кремъл е започнал войната с руския народ. Ще видим кой ще надделее.
337
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дано западът не разбере какво е война с изтока
336
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие сте в състояние на война и с руския народ, най вече!
335
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората са казали да внимаваш какво си пожелаваш че не винаги е това което си поискаш
334
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Русия, и Украйна вече вадят американска техника от ленд-лийза. Но с различни дати на производство...
333
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Внимавай песков какви ги дрънкаш! Този път Германия Англия, Франция и САЩ са заедно. И нов план Ленд лийз няма да има! Ще ядете хурката ей селски тарикат!
332
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби Боби, престани с тия руска глупотевини. Ако тия хуморески дето ги разправяш всеки ден за силата на руското оръжие бяха верни, то Киев щеше да е превзет преди 2 години, а нямаше днес руските нещаcтници да се чудят как да спрат въстаническите войски в Белгород и Курск.
331
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Романа на Толстой ще бъде прекръстен в Русия от "Война и мир" на "Специална операция и мир"
330
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само едно знам военната обезличава и от двете страни пропагандата ви учи че врагът не е човек а животно и поле се чудим какво се обърка с хората брат с брат се убива и все е за земя или завист това е двигателя на човека
329
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До А???Включи си мозъка ... Към този момент дали има или няма натовци в Украйна за Кремълските другари е все едно. Враговете са посочени - Украйна и колективния Запад. До вчера беше СВО, сега след това изказване става война.
328
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилчета, да не би СВО да се *** във война? Или просто планът на Путин е такъв, да се премине от СВО към война. Няма що много хитро, по руски хитро. Путин пак надхитри всички, тамън всички повярваха че ства въпрос за СВО и изведнъж война. Сега разбирам защо русофилите толкова много обичат Путин, че чак са готови да умрат за него.
327
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още не са разбрали кво значи война със Запада!
326
2
 
7
 
! Отговори
Опппааа преди 1 месец
От кога специалната операция в Украйна прерастна във война и то със Запада.
325
6
 
9
 
! Отговори
Мано преди 1 месец
Значи като нападам някой това е специална военна операция, дето си мисля че за седмица ще победя, ако не стане и нападнатия се защитава тогава вече за вас е война??? Мисъл за 5 копейки при вас протича ли?
324
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази воина не е за ценности и семейства и прочие тя е за империя къде е жената на Путин разведени са има си любовници и извън брачни деца това лиса му ценностите да избиват хора според вижданията с нетърпение чакам последните дни на човечеството ако въобще бог ще ни съди да видим тях дали ще ги оправдае
323
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО ако влезе в Украйна ще излезе от другия край до Аляска. Тоя да се успокои малко с неговите глупости.
322
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 316 Сериозно... Ето ти само едно нещо за Размисъл ПТУР Корнет - Цена безумно евтина. Калибър 152мм. Бронепробивност 1200мм след динамическа броня. Има сиситема за преодоляване на Защити като ЗАК ТРОФИ. Екип 4 човека с 4 изстрела. Преимущества Безумно евтини ракети. Обсег на новите варианти со 10-12км, Анти бункерна БЧ. Анти пехотна БЧ(тоест толкова е евтин боеприпаса че може да среля по пехота) Цена 2-4000$ ракета (За сведение един Джавелин струва 150 000-180 000$ ракетата)
321
6
 
5
 
! Отговори
А??? преди 1 месец
И как Западът е част от тази война, като още нито един западен или натовски войник не е загинал или се е бил в тая война между руснаци и украинци... Те си се избиват помежду си...
320
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АКО НАТО влезе на 100% срещу Русия, ще стане страшно. Но НАТО си седи и само подпомага Украйна. До там. Кво му се обяснявате на тоя тpoл - НАТО било в Украйна. Глупости на търкалета, неква руска пропаганда. НАТО ако е в Украйна, там ще има НАТО-вски бази и НАТО-вски войници. Но няма.