Два блока на ТЕЦ в Ростовска област в Русия са изключени след пожар

Имало е нападение с дронове според агенция УНИАН
25 мар 2024 08:43, Елка Василева
15
Два блока на ТЕЦ в Ростовска област в Русия са изключени след пожар
Снимка: архив, БГНЕС

Два блока на Новочеркаската топлоелектрическа централа в руската Ростовска област са били изключени, след като в нея избухнал пожар рано тази сутрин, съобщи Ройтерс, като се позовава на губернатора на областта.

Още по темата
Пожарът е бил загасен и няма жертви, съобщи губернаторът Василий Голубьов в Телеграм.

Той не посочи причина за пожара, но украинската агенция УНИАН съобщава, че в областта е имало нападение с дронове, а местни жители са съобщили в Телеграм, че са чули най-малко десет експлозии и звук, характерен за дронове-камикадзе.

На места в областта е имало и прекъсвания на електроснабдяването.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
13- проблемът е, че казват същото и за България, всеки, който отхвърля руската пропаганда, го стигматиират като /***, глбти/ и платен тр000л на сащ. Ми не, просто и в България има мислещи и знаещи хора, които не се поддаваме на руската пропаганда, а въз основа на продесионалните си знания, САМИ преценяваме и анализираме случилите се субития. И с това сме адски вредни за руската пропаганда.Но пък тя не може да ни запуши устите, просто защото България не е русия...
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"На места в областта е имало и прекъсвания на електроснабдяването" - територията на областта е 101 000 км2, почти колкото територията на България. В България има ли журналист, който уверено може да каже дали във всички български села е възстановено електроподаването след мокрия сняг и масовите аварии по НГ?
13
0
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Според руската пропаганда, Украйна е еврейско-нацистка държава, управлявана от евреи-нацисти, която освен това е и клон на ИДИЛ и се прекланя на ислямските ценности. А и на всичкото отгоре даже не съществувала.
12
1
 
2
 
! Отговори
Зеленски преди 1 месец
Предупреди, че всяко нападение върху цивилна инфраструктура като това срещу ВЕЦа на Днипро ще предизвика съответния отговор. Явно на руския диктатор това не му прави впечатление, така че оттук нататък ще е така.
11
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До 8 За пръв път Руснаците ИЗТЪРБУШВАТ Елекро централи. До сега биеха само по трансформаторите. Украинците не си вземат бележка - ще се лишават от вече генериращи мощности. А те нямат нито парите, нито технология, нито Персонал това да го поправят.
10
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Дроноверте са такували не самата станция а разпределителните трансформаторни станции около централата. Самите дронове дори ХИМАРСите нямат достатъчна БЧ да повредят основните сиситеми на централата.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесна новина!
8
3
 
3
 
! Отговори
До АнонимеН 5 преди 1 месец
"БРАВО САМО ТАКА!!! ТОВА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ЧЕ АКО ГРЪМНАТ ДНИПРО - ХЕС ЩЕ ИМА ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ!" Че те го гръмнаха! Какво повече да гърмят? ДНИПРО - ХЕС ток не произвежда. Ако имаш предвид Язовирната стена, защо да я гърмят? Нали ще трябва да я възстановяват когато Днепро ГЕС стане руска. Само ще си отварят допълнително работа.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А вредни емисии плащат ли като глу.пац.ите дет чакат членството да ги опрай ???
6
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
КРИМ МОЖЕ ДА Е ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВЕЧЕ САМО АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ! ИНАЧЕ ПРИ БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ С РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕ ПРИКЛЮЧВА И КРИМ МОЖЕ ДА НЕ Е С УКРАЙНА НО НЯМА ДА Е С РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
5
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БРАВО САМО ТАКА!!! ТОВА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ЧЕ АКО ГРЪМНАТ ДНИПРО - ХЕС ЩЕ ИМА ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какви дронове, пак са пушили
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До карачанаковЕстествено, че сами си го направиха руснаците. Как да си обясним, че е нямало охрана и всички аварийни изходи са били заключени, за да няма къде да бягат. А милицията идва 1 час след като са избягали стрелците.
2
13
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
В момента Украйна, подпомагана от запада, прави саботажи в Русия. Кое не е ясно? Включително имаше някаква си ,,руска" бунтовническа групировка в Русия, която иска да свали правителството.
1
9
 
12
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Значи когато украинците ударят някой обект все се оказва че е възникнал пожар, когато обаче са избити стотици невинни заради нечие нехайство от *** брадати индивиди се твърди че това е дело на Украйна.Мисля си дали тези е де оти не избиха хората за да се оправдават за действията си в Украйна.