Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна

Киев избира между ПВО отбрана за големите градове или за фронта
12 апр 2024 12:16, Александър Попов
178
Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските удари са принудили Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта, предаде Укринформ, позовавайки се на най-новия анализ на Института за изследване на войната.

Изглежда, че Русия се възползва от „деградиралия ПВО чадър“, в опит да срине електропреносната мрежа на Украйна и да ограничи капацитета на украинския военнопромишлен комплекс.

„Руските сухопътни войски се възползват от способността си да използват въздушни удари по украински фронтови позиции, за да си осигурят бавно, но постоянно напредване“, посочва анализът на института.

Според експертите рехавото и непостоянно разпределение на ПВО по фронта вероятно благоприятства засилването на въздушни удари с управляеми и неуправляеми крилати боеприпаси. Те са били използвани от руските сили за тактически ефект при завземането на Авдеевка през февруари тази година и се използват отново в сегашните нападателни действия близо до Часов Яр.

Укринформ припомня, че президентът Володимир Зеленски е заявил в интервю за германския вестник "Билд", че Украйна успешно произвежда собствени дронове, но дроновете не могат да заменят системите за ПВО, ракетните системи за залпов огън с голям обсег или артилерията./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: ПВОвойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
13
 
4
 
! Отговори
а преди 1 месец
Говориш за лошите терористи в крокус? Дето отсреща на същата улица буквално има офис на ФСБ (руските служби)? Еми да, ОК е явно за *** русофини като тебе. Оди се гръмни.
142
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А когато разтрелваха жени и деца в концертната зала и после ги запалиха всичко беше ок.И не смеи да ми говориш на турски в български саит бе ***
141
16
 
4
 
! Отговори
а преди 1 месец
Ех какъф кеф за русофимите: и днес утрепаха руските военни поредните невинни цивилни в Украйна. Браво, аферим, машалла....
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възползвам се от закъсали украинки. Безплатно. А срещу заплащане - успокоявам закъсали, ожалени ПеПе-та, ДеБе-та и всякакви подобни ocрaни Ду-***-та, заплашени от изчезване мekeрета и дьoнмeтa.
139
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е те това ще е шоуто на годината ,жабарите ядоха бои от нашите селяни щот ги сбъркаха с крадци в тъмното ,а къв ще го ядът там въобще не ми се мисли :)
138
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажете го с думи прости: Украйна без военната помощ на САЩ е кръгла нула. Остава президент Макрон да поведе обещаните от него френски войски в помощ на закъсващия Зеленски.
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уточнение на мнение. Ай ти специалисти са те нямат работа и висят по форумите. НПО им плаща втора заплата. Те са един вид спечелили от тотото.
136
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На изботите трябва да изхвърлим тая долно пробна шаика на бунището .3 пъти сваляме банския крадец с протести и тои пак в власта,плъха крадец устроива ли ви,а ебльото дето не може да си го държи в гащите -ок ли ви е или джобния генерал ,с двоиното гражданство Христо лъжеца-аналога на Спас Гърнето или бейовете .Хора вземете се в ръце и изриваите тоя *** доде е време ,Европа ще се оправи ,ще доидат десни правителства -вас няма кои да ви извади от гюбрето
135
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами аиде отиваи на фронта кво фъфлиш само в форума ,а ние трябва да помислим как да изхвърлим тия терористи *** от Черно море ,румънците са намерили изпусната американска лодка ,заредена с боина глава Нептун .Кво правим като следващия път като това чудо лепне цивилен морски съд или търговски кораб ???
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
130,никога няма да пабедите.Моли се тия да не доближат някога България.Всеки има познати добри програмисти.Тогава ще бъде интересно за вашите жопиИначе, б.ласка поставяйте минуси,ич не ми не пречите.
133
4
 
13
 
! Отговори
само да вметна преди 1 месец
Вижте! Русия От Нищо не се "възползва"! Русия действа според Обстановката! Видяхме,че Украйна Приключи с " Великото Контранастъпление"! И" руската армия",се движи според Плана си! И да, има "затишие" от Украинска страна! И то вече с Незаконен Президент! И с Не подкрепата вече на САЩ и ЕС! Мисля също.че Дори и да Имаше "ново" Украинско Контранастъпление.За Руската армия.едва ли Щеше да е От значение това! Ще вметна само,че вече 2 години,в събитията в Украйна.Не е Участвала Редовната Руска Армия!
132
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябваше или не да ръчкане мечката.Вече се налага да бъде ликвидирана с подръчни средства.Мякащите ,гаварещи ,не се съмнявайте.Украйна може да загуби битката,НАТО ще спечели Войната.А че медвежонъкът е достатъчно *** да го предизвика,в това надали някой се съмнява.Пийте лосион ,докато имате време.
131
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е контрата, върнахте ли Крим?
130
14
 
7
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
до 129: най-страшното оръжие на Русия е таен излъчвател, от който всичките и последователи изведнъж рязко затъпяват. Те не го разбират обаче и си живеят в собствен свят на комунизма, където всичко е в цветя и рози. По постовете виждам, че оръжието ви е подействало много добре. :)
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не победихме ли вече?
128
4
 
13
 
! Отговори
До 124 преди 1 месец
Руската федерацияПритежава изключително по опасни оръжия от атомните,които са на автоматичен режим и се изстрелват сами от прецизен компютър със сензори за само насочване към целта на заплаха и нямат никакъв блокаж за спиране.Кой разбрал,разбрал.КОЙ не разбрал ще го информират в CNN.
127
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
126
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо американско свястно няма..
125
4
 
10
 
! Отговори
Из Руски учебник преди 1 месец
по Математика. Ако Русия до момента е граничила със 16 държави но превзема една държава която е граничила със 6 държави. Със колко държави ще граничи Русия ? Айде да ви видя ?!?
124
2
 
12
 
! Отговори
"деградиралия П преди 1 месец
Обадете се на Тагарев и Денков, да пратят веднага (на момента) не-деградирало ПВО. Толкова ли не знаете кво да правите джурналя от ДНЕС (Сорос) ?