Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна

Киев избира между ПВО отбрана за големите градове или за фронта
12 апр 2024 12:16, Александър Попов
178
Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските удари са принудили Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта, предаде Укринформ, позовавайки се на най-новия анализ на Института за изследване на войната.

Изглежда, че Русия се възползва от „деградиралия ПВО чадър“, в опит да срине електропреносната мрежа на Украйна и да ограничи капацитета на украинския военнопромишлен комплекс.

„Руските сухопътни войски се възползват от способността си да използват въздушни удари по украински фронтови позиции, за да си осигурят бавно, но постоянно напредване“, посочва анализът на института.

Според експертите рехавото и непостоянно разпределение на ПВО по фронта вероятно благоприятства засилването на въздушни удари с управляеми и неуправляеми крилати боеприпаси. Те са били използвани от руските сили за тактически ефект при завземането на Авдеевка през февруари тази година и се използват отново в сегашните нападателни действия близо до Часов Яр.

Укринформ припомня, че президентът Володимир Зеленски е заявил в интервю за германския вестник "Билд", че Украйна успешно произвежда собствени дронове, но дроновете не могат да заменят системите за ПВО, ракетните системи за залпов огън с голям обсег или артилерията./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: ПВОвойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
су 35 с неговата отметка от 4,1 се вижда на радара 4 пъти по рано от ф16 който е с 1,3 при това Ф16 има по мощен радар
123
18
 
4
 
! Отговори
щастлив дед мудак преди 1 месец
До МАРИЯ путин е един дърт гей маразматик дето с една централа ще постигне нещо ..) просто ще остави приннестровирто без ток
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уточнение на мнение. Ай ти специалисти са те нямат работа и висят по форумите. НПО им плаща втора заплата. Те са един вид спечелили от тотото.
121
4
 
28
 
! Отговори
МАРИЯ преди 1 месец
На Путин хич не му се разбиваха тея централи щото после като си вземете територията ще трябва да ги прави наново.Но кво да се прави. Когато се биеш срещу военните бюджети на тридесет и кусур държави,няма друг избор !
120
4
 
39
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Путин до последно щадеше Украинската инфраструктура но той най накрая проумя че не се бие срещу Украйна а срещу НАТО и това не е военна операция а си е чиста война !Да унищожиш инфраструктурата на врага е цел номер 1 при всяка война.Без горива ,енергия и пътища си напълно блокиран.
119
27
 
3
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 месец
руси жертва авияцията си да напредне поне малко преди ф16 за я опука
118
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бай *** гей ти каква писта симмислиш трябва за ф16 то су 27 ползва два пъти по дълга за справка а каквито писти има в русия такива има и в Украйна ссср ски путин нови не е правил ))) айде спи вотката и мисли знам в русия е забранено а и сте глупави ама твоето е )))
117
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай ти специалисти са те нямат работа и висят по форумите. НПО им пщаща втора заплата. Те са един вид спечелили от тотото.
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бря, като чета коментарите разбирам че тук е пълно с авиоинженери и военни летци. Може би щото вече нямаме военна авиация те скучаят на работа и ни обясняват на нас прос.тите за фърчилата, радарите и ракетите. Ай се запрете малко, фантазьори
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подложени сме на тормоз от съседи. Създадена е клика .Всеки ден измислят нови неща за тормоз. Плача с глас от тях. Мразя ги. Искам да се самоубия. Не е шега. Моля не ме трий
114
5
 
32
 
! Отговори
Бай Кор преди 1 месец
Алоуууу кви Ф16 ?!? Откъде ще излитат бе геймърчета ? Няма подходяща писта за тях в цяла Украйна . Ако ги вдигнат от Полша или Румъния, тези две страни стават легитимна цел за обстрел . Мислете с тези кратунки малко . Няма летище, което да е приспособено за обслужване и прикритие на капризните Ф-ки. Факт ! И кой ще хвърка, като пълен курс за обучение е поне 5год. ? Само ще са пари хвърлени на вятъра, а такъв хвърчолет не се сглобява за месец .
113
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До само факти 112 - хонандците обещаха Ф16 на укрите, амаааа.... лятото! Не знам що не сега, може би има някаква сектретна причина, не за пред хора ))) Ама нищо, де! Ще изчакаме до лятото и ще преброим колко от тия 20 броя Еф-ки ще направят повече от 1 полет над полето на боя
112
11
 
5
 
! Отговори
само факти преди 1 месец
До Анонимен 110 а какво е хибини )))) най обикновен станция нисък клас заглушител с компоненти на Пе4ора 2 разработена по междудругото в Киев .. и за справка на блатните гей ове и ние имам от него БГ авияцията има 4 бр хибини не е нищо особено )))
111
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия жертва авияцията си за да напредне поне налко преди Ф16 да я ликвидира напълно
110
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До само факти - Руските еленовъди - за щастие - имат "Хибини", а няма как с дезориентирани, глухи и слепи самолетчета янките да вземат връх в небето над Окраина, вервай ми ))
109
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путиновата еясна ще свърши на някой светофар ала кадафи да ну нислят путинистите тяхния край ще е много по кървав
108
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия губи войната се тая какво кви4и рус агит прома
107
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пред фактите дрогираните гей ове в олгиново са бесилни
106
9
 
23
 
! Отговори
Това е преди 1 месец
НАЧАЛОТО НА КРАЯ на укровермахта. Братушките настъпват на всички фронтове и скоро ще смажат нацистките *** в Киев.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а е напълно възможмо и някой от ф16 да са обурудвани и с радар AN-ARG-83 (същия който е и на нашите блок 70-72 ) с откриване 375 км ...