Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?

Белгийски военен експерт: Русия има нужда от още 1,25 млн. фронтоваци, за да спечели
16 апр 2024 19:00, Елка Василева
419
Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?
Снимка: архив, БГНЕС

Войната в Украйна се насочва към "корейски сценарий", твърди белгийският полковник от запаса Роже Хусен, цитиран в местни медии. Така той отговаря на въпрос дали споделя оценката на британския генерал Ричърд Барънс, че Русия тази година може да спечели войната. Барънс направи този коментар миналата седмица преди Би Би Си.

Още по темата
Хусен изразява очакване за замразяване на конфликта и несъгласие с оценката на британския си колега. Според него, за да спечели войната, Русия трябва да успее да направи така, че на власт в Украйна да дойде марионетно правителство, а това не изглежда вероятно тази година.

Белгийският експерт е на мнение, че победата за Русия изисква тройно превъзходство над украинските сили във всяко отношение. Той отбелязва, че макар руските войски да имат висока численост, по отношение на артилерията и авиацията нещата стоят различно. Хусен цитира данни, според които украинските бойци на фронта са около 400 хиляди, а руските - до половин милион. Неговият извод е, че Русия има нужда от още 1,25 милиона фронтоваци, за да спечели.

Хусен допълва, че дори да победи в битката, Русия не би могла да удържи завзетите земи, защото вече цялото украинско население е настроено враждебно, дори на изток. По негови изчисления за поддържането на постоянно военно руско присъствие в случай на пълна окупация на Украйна ще бъдат необходими около 700 хиляди бойци, което не е постижимо.

Той допуска Русия да наложи пълен военен контрол над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Според него руският президент Владимир Путин би могъл тогава да обяви пред руснаците победа, но ако реши да продължи по-нататък, би трябвало страната му да увеличи значително производството на боеприпаси, а това би било трудно в днешното състояние на руската икономика.

Белгийският военен посочва, че при такова развитие Путин би преминал към преговори, а при спиране на военната помощ от САЩ за Киев в случай на избиране на Доналд Тръмп за президент украинският държавен глава Володимир Зеленски вероятно ще приеме да преговаря. Накрая Хусен напомня, че между Северна и Южна Корея е обявено прекратяване на огъня още през 1953 г., но двете страни остават в състояние на война и до днес.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гнусните бандеровски фашисти ядат здрав бой по целия 1284-километров фронт.
299
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Грешката е верна.
298
3
 
18
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 седмици
Гладна кокошка от нож умира. Сговорна дружина кръф се-ре. Свърши се тая с преговорите, още след оня косматия островитянин, когато каза никакви преговори. Сега ще се уточнява полско-руската граница.
297
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Белгия е по малка дори от България и също с толкива малцинства като нас. На какво основание mpoлят и спамят срещу Русия.
296
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще му се на белгийския генерал да се раздели укрия на две държави,както бе Германия преди 89-та, и Корея по настоящем,че да може и поколението му да папа пари от разделението 45 години,както бе преди 89-та А пита ли поляците,какво мислят по въпроса?
295
11
 
3
 
! Отговори
Западняк преди 4 седмици
Този сценарий ни е познат и от Германия. След ВСВ я разделиха и се видя коя част просперира и коя се ограждаше със стена. После двете Германии се обединиха, а големият "победител" СССР се разпадна.
294
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще му се на белгийския генерал да се раздели укрия на две държави,както бе Германия преди 89-та, и Корея по настоящем,че да може и поколението му да *** пари от разделението 45 години,както бе преди 89-та А пита ли поляците,какво мислят по въпроса?
293
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ха,видя ли сега зелю как американците го изоставиха като окуцяла антилопа гну,гледат си интереса при всички положения.Още повече защото в Близкия изток се очаква ескалация на бойните действия и нефта от там ще пресекне.Не само че цената ще се вдигне ,ами и ще има дефицит,американците може да се примолят на Путин да им доставя нефт и напълно да се отметнат от зелю.
292
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна е минало бешело. Ще остане само гнездото на фашистите Киев и полския Лвов.
291
1
 
6
 
! Отговори
Старо римско преди 4 седмици
Правило - Бий за де уважават!
290
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Видяхте ли какво стана със "свръх модерната" американска и натовска техника? Тотално изтребление. На 100 кв. м. 1 леопард, 3 бтр брадли и 1 трал машина. Супер модерната натовка техника е направена на пух и прах от рсзо, което е произведено през 60 те години и гаубици от 50 те години на миналия век. От тука можем да заключим, че Русия е поне 60 години напред във военно отношение в сравнение с пропадналия запад. Нали нямаха акъл, много пиеха и ядяха само картофи?
289
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕС стана музей пълен с неработещи емигранти, в които няма нито една бензиностанция и нито една ракета. Рецесията стремително завладява некъпещите се вонящи западни хлебаркоеди.
288
4
 
13
 
! Отговори
Канцлер Шльоц преди 4 седмици
Не искаме евро, не искаме запад, шенгеняк и джендерсво!не искаме укронацисти да почиват тук за наша сметка! не искаме украйна, ес, нато и кравария да съществуват!искаме БГ русофобите да напуснат, да отидат в джендер-канада и да ни оставят на мира.
287
3
 
11
 
! Отговори
ебат ги лошо укрите преди 4 седмици
Обещаха им ЕС, НАТО, подкрепа, а вие умирайте там сдържайте Русия. И какво стана сега - йок ЕС, йок НАТО, йок пари, йок оръжия.
286
3
 
9
 
! Отговори
Няма прошка преди 4 седмици
Оня нацяга футболния хулиган светльо, приятеля на расате тук му купиха униформата и оборудването (за хиляди левове). Отиде в урина в края на ноември. Там се изучи момчето за месец и киевския режим го прати на първа линия под Купянск в края на декември, след 3 дена беше денацифициран хахахаха. Повоюва си добре момчето и отиде при ген. Луков, където му е мястото. Евала БГ демократи-нацяги. Дано идете всички при вашия генерал.
285
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Силата е съюзник на Украйна. И могъщ съюзник тя е. В думата Украйна има заложен дълбок смисъл: в превод от древния санскрит звукът "Укр" означава светлина, частта "Ра" се превежда като слънце, а "Ин" - това е тънката духовна енергия.
284
1
 
7
 
! Отговори
Името им куца преди 4 седмици
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
283
9
 
4
 
! Отговори
Голям ташак? преди 4 седмици
Малеей, копейките са извън нерви! Бълват опорки, не могат дъх да си поемат. )))) .
282
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
1957 година в центъра на цивилизована Европа, в Брюксел, затваря последният човешки зоопарк където са докарвали жени и деца от Африка да ги показват на европейците като живoтни. През 1957 година СССР пуска първият в историята спътник в Космоса.
281
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"За защитата на Израел, който не е член на НАТО, страните от Запада не се нуждаеха от член 5 на Алианса. Същото е възможно и по отношение на Украйна - нужна е политическа воля", заяви Зеленски. И заплака.