"Канибалът от Ротенбург" ще лежи доживот

Съдът отмени предишната минимална присъда на 44-годишния компютърен специалист, изял непознат през март 2001 г.
9 май 2006 19:39,
"Канибалът от Ротенбург" ще лежи доживот
Снимка: Корбис

Франкфуртският окръжен съд отмени 8,5-годишната присъда на канибала Армин Майвес и го прати доживот зад решетките, предава ДПА. 44-годишният Майвес беше изправен пред съда заради скандалния случай от март 2001 г., когато чрез обява в Интернет поканил на гости непознат, отрязал половия му член, изял го и накрая убил жертвата, допълва агенцията.

При първото съдебно заседание през януари 2004 г. съдът бе признал за виновен Майвес само за убийство и му бе наложил минимална присъда от 8 години и 6 месеца. Впоследствие присъдата бе върната за доразглеждане и се стигна до днешното решение. Настоящата присъда е за убийство по особено жесток начин и за поругаване на тялото след убийство.

Все пак от конкретното решение на съдиите от Франкфурт става ясно, че те са дали възможност на осъдения Армин Майвес при определени условия да може да излезе от затвора, но след не по-малко от 15 години.

Още при първото заседание компютърният специалист от Ротенбург е признал всичко и дори показал на следователите цялото престъпление, заснето от самия него с личната му видеокамера.

На 9 март 2001 г. Майвес посрещнал в своето 47-стайно имение в малкото южно градче 42-годишния инженер от Берлин Бернд Юрген Брандес. Работещият в концерна „Сименс“ Брандес се отзовал на обява по Интернет, в която се казвало: "Търся сродна душа – канибал с хомосексуални наклонности между 18 и 30 години, добре сложен, който да е готов да бъде изяден".

След съгласието на жертвата, Майвес отрязал половия му член, изпържил го и ял от него, като не пропуснал да го сподели с все още живия Бернд. След това канибалът убил по особено жесток начин своя гост и разфасовал трупа му.

По-големите кости и черепа заровил в градината на огромното си имение, а месото замразил във фризер.

Вестник „Гардиан“ разказва за убиеца като се позовава на съгражданите на Майвес, които го описват като изключително кротък и скромен човек. Той е служил доброволно в армията в продължение на 12 години. След това се преквалифицирал в компютърен специалист.

Бащата на канибала е бил полицай, а братът е проповедник в Берлин.

Жертвата Брандес е бил богат, живеел е в луксозен мезонет в Берлин със своя интимен приятел. Знаейки, че отива на сигурна смърт, инженерът е завещал на приятеля цялото си състояние и е тръгнал за Ротенбург само с малко джобни пари и с мобилния си телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание