Белградският кмет отказа да сложи венец пред барелефа на Левски

От кметството на Белград съобщиха, че точният отговор на Алимпич е бил "отказвам да присъствам"
19 фев 2008 16:56,
78
Белградският кмет отказа да сложи венец пред барелефа на Левски
Отказвам да присъствам, казал Зоран Алимпич. Снимка: beograd.org.yu

Белградският кмет Зоран Алимпич отказа да присъства на церемонията по отбелязването на 135-та годишнина от гибелта на Васил Левски, съобщава БГНЕС.

Полагането на венец пред барелефа на Васил Левски и Георги С. Раковски се състоя в 12.00 часа местно време.

Сръбският градоначалник, който в момента изпълнява тази длъжност- Зоран Алимпич, обаче не се появи на събитието.

От кметството на Белград съобщиха, че точният отговор на Алимпич е бил "отказвам да присъствам".

Dnes.bg припомня, че барелефът на Левски и Раковски бе открит в сръбската столица на 18 декември 2007 г.

Според източници на БГНЕС не е изключено отказът на Алимпич да е свързан със ситуацията в Косово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя има такъв фашизиран поглед, че Апостола би се преобърнал в гроба, ако му поднесеше венец.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Браво на белградския кмет! Ако беше жив Левски щеше да го похвали за смелия и прям отговор! за разлика от съвременните "български" управници-дупедавци и мошеници, сред сърбските ръководители все още има истински горди балкански мъже!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ей, много фенове на *** косовари имало тук...
34
0
 
1
 
! Отговори
kiro преди 16 години
Сърбите-това са най-подлото племе и си заслужава да им се вземе Косово, ама и Белград трябва да им се вземе, защото е бил български много преди да се пръкне това *** племе на Балканите !!! Ха ха ха
33
1
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 16 години
1. Как не Ви е срам да се кичите с това име?2. И да са загубили американците един Стелт какво от това? Мисля, че те имат стотици от същите, абсолютно непокътнати. Ако разчитаха на неуязвимостта на Стелт-а щяха да прозиведат само един, нали така? (дано ми схвана мисълта) :))) Тук и някой тираджия написа нещо за сръбските митничари през 2002. Господине, днес сме 2008, а не 2002. България вече е член на НАТО и ЕС, през 2002 бяхме безгласна буква. Ако за Вас това не значи нищо ще е добре да погледнете какво действие имат тези думички сред напатеното население на западните Балкани. Следващи път, когато някой сърбин Ви се репчи отидете в българското консулство в Ниш или направо в посолството в Белград. И посланика и консула са много оправни хора, преди месец извадиха от кашата едни глупави вмровци, които бяха скъсали сръбското знаме в Босилеград и си го бяха взели за спомен.Ако този съвет не Ви помогне можете да пробвате по другия начин - правете мили очички на митничаря и му предложете пари. Може да му кажете и няколко думички за славянското братство и единство и да извикате "Живела велика Србиjа од Jадрана до Токиа!" :)
32
0
 
0
 
! Отговори
f17 преди 16 години
Една друга гледна точка. Може и да е така. Кой знае?!?!........Не може да има добро решение на косовския въпрос. Всички решения са лоши. Но от многото зла трябва да се избере най-малкото. Представи си, че в жив организъм има раково образувание. То е твърде голямо и не може да се изреже. Може само да се контролират неговите граници и да не му се позволява да расте. Косово е европейският тумор. Много европейски страни страдат от нашествие на косовски албанци, получили в резултат на балканските войни статут на политически бежанци. Само в Швейцария албанците съставят 10% от населението.Сега, когато Косово обяви независимост, Европа ще може на законни основания да ги накара да се върнат обратно.Но държавният статут на Косово означава, че албанците ще поемат към Европа с нови официални паспорти!, възразявам аз. Разбира се. Но те ще отидат не като жертви на геноцид, а като гастарбайтери. Ще има издават временни работни визи, които може да се отменят във всеки един момент.И най-главното. Европейците ги изпъчва комплекс за вина за това, че са позволили на Милошевич да започне война Балканите.Косово е последният стадий на разпада на бивша Югославия, но Косово не е краят, а началото.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Анчо ти удари десетката ,защото точно така стоят нещата в момента .Не обръщай внимание на този 22,той не е чел "Под игото" и не знае,че *** е три пъти по-умен от него.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 27 - след като си Марко Кралевити и пишеш глупости, време е някой да те ограмоти малко. Ето прочети малко за това кой е бил Крали Марко (или Марко Кралевити) - "Крал Марко Мърнявчевич, известен като Крали Марко, Марко Кралевити, Марко Кралевич или Крале Марко (на сръбски: Марко Мравчеви или Краеви Марко) е средновековен владетел на Прилепското кралство, обхващащо голяма част от областта Македония, със столица в Прилеп. Крали Марко е също фолклорен герой от българските и сръбски народни предания.Биография [редактиране]Марко е син на прилепския деспот Вълкашин Мърнявчевич, който след смъртта на цар Стефан Душан (1355) се обявява за крал около 1366 година . През 1371 година Вълкашин заедно със своя брат деспота на Сяр Иван Углеша тръгва на поход срещу османските турци, според тогавашните хронисти с 60 000 бойци. Когато достига до хасковското село Черномен (днес Орменио, Гърция), лекомислено се разполага на лагер на левия бряг на река Марица без да постави сигурни стражи. През нощта турците преминават безшумно реката, предизвикват паника в християнския лагер, убиват Вълкашин и Углеша, и разгромяват войските им.След Черноменската битка Марко Мърнявчевич наследява кралството, но става васал на османския султан. Убит е в битката при Ровине между османските турци и влашкия войвода Мирча Стария. Крали Марко в народния епос [редактиране]Въпреки, че завършва живота си като османски васал, в народните песни Марко остава като непобедим юнак и защитник на християните от агаряните. Възпят е в народния епос на българи и сърби. Крали Марко заема значимо място в културата на Сърбия, България и Република Македония."А статийката е манипулативна. Естествено че кмета на Белград ще откаже и няма да отиде да поднесе венец на барелефа на Левски, след като нашето правителсво призна сръбската област Косово - за независима ислямска държава!
29
0
 
0
 
! Отговори
Марко Кралевити преди 16 години
Те го те русогъзолизеца, *** не му стига, сега и към срьпскио дирник гледа...
28
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Господа "патриоти" след обявяване независимостта на Косово според американски анализатори идва ред на МАКЕДОНИЯ .Така че не се радвайте за Косово толкова много.защото ставате много жалки , а когато стане въпрос и за Кърджали тогава най-вероятно ще теглите една майна и на БЪЛГАРИЯ.
27
0
 
0
 
! Отговори
Марко Кралевити преди 16 години
Иван Костов е да ге, ТОЙ е! Той е предал Апостола, а после е гръмнал и Ботьова в красното чело...Дее...а и *** ви ***, скудоумни, аре бегайте у сръбско, руско, корейско. У кубинско недейте, щот' брадатият вече е сдал караула...
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не се връзвайте на манипулативни статийки, които целят да влошат отношенията с нашите съседи!Има поговорка, че човек избира приятелите си, но не и съседите си.Така е решил човека. Може да е *** или лошо възпитан от своите родители, но на нас от това не трябва да ни пука. Аз пък не знам за никой от техните национални герои и изобщо не ме интересуват. Лошото е, че хора, които имахме за свои братя-македонците ни мразят и се подиграват с нас. Миналата година имаше един саит, който се гавреше с Ботев и Левски. Но това е грешната национална политика да се раздават паспорти на македонци за да правят личен бизнес с тези гражданства - за съжаление от държавни служители и фиктивната партия ВМРО.Оставете сърбите на мира, те преживявят тежки моменти. Нашата цел не е да се заяждаме на дребно, а да си видим нашите си вътрешни проблеми - корупция, престъпност, слаби политици. Ние трябва да си вървим напред, за да не станем първата страна, изгонена от ЕС, а сърбите да си се оправят
25
0
 
0
 
! Отговори
Hayduk преди 16 години
Yavno kmeta e smetnal che shte bqde cinizqm da otdava pochit edin bqlgarin bil se za svobodata na Sqrbiya i po-kqsno prOdaden ot spqbskyat poslannik v Bukuresht.Be srqpskite nomera ne sa ot vchera!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много се радвам,че кметът на тези *** -сърбите,не е омърсил паметника на Левски с присъствието си,но се чудя на някои от вас как се опитват да бършат осраните сръбски .Знаем как се пътува през Сърбия,но има и Румъния.Да ги оставим в изолация да се самоизядат.Най-големия масов убиец-Караджич изпълзя от някоя дупка -искал да прави държава на босненските сърби.Очаква се и Младич да изпълзи от някъде.Трябва много да бързаме с Дунав мост 2...3...и т.н.,защото лошо ни се пише.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Националните знамена на Косово са произведени в Турция по поръчка на косовските власти, съобщава вестник "Сабах". Поръчката за първите 30 000 знамена е получена от турска компания миналата сряда, след като в Косово решили да приемат декларация за независимост, пише изданието. "Сабах" отбелязва, че властите в Косово настоятелно помолили турците да не огласяват информацията за производството на националните знамена на новата държава. Турция стана една от първите страни, признали независимостта на Косово. Решението за признаването му беше прието в понеделник на заседание на правителство и след това съобщено от външния министър Али Бабаджан.
22
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Добре, че американците видяха паднал самолет - стелт, иначе още щяха да вярват, че могат всичко. И добре, че сърбите са с Русия, иначе и България щеше още да е под турско робство. Нямаш ум и колкото четвърт от Вазовия ***!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 16 години
Започнало се било???Какво се започна? Нови "тренировъчни" полети на F22 над Белгард може би? Този път носещи обогатен, вместо обеднен уран за разнообразие?Някой от вас знае ли сценарий, при който през следващите 10 години Сърбия ще може да се репчи на който и да е, без да получи колец в зъбите?Само нацупени физиономии им е позволено да правят, като въпросния кмет. И никой не им е крив за това, сами се докараха до тук.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ехххх, пък на сърбите ще им поскъпне токът скоро, и газ няма да видят! маината им! ще се подръвчат оща мелко и ще се кротнат
19
0
 
0
 
! Отговори
f17 преди 16 години
Много хора знаят, че ебаването по устав е най-гадно!Е, сърбите вдигат пътните такси с 18%. Това като началол
18
0
 
0
 
! Отговори
Миле преди 16 години
Много ми пука, че сръбския кмет не е отишъл на паметника на В.Левски. Много ми пука и за това , че сърбите ще ни направят труден преходът през Сърбия. Ама ми пука за онези сръбски ***, които влизайки в Западните ни покрайнини , са изболи със щиковете си очите на светците , изографисани на Българските манастири. Нека БНТ да излъчи тези кадри и всички българи да разберат за какво ви пиша. Гадно и мръсно. И няма за какво да протестира кметът на Белград. Първо да протестира за Западните ни покрайнини и всички български учители и свещенници избити от тях в Македония, което не е станало чак толкова отодавна и след това да плаче и търси подкрепа от нас за Косово и да прави тръпи демонстрации. Пък и с тях и без тях , все тая. КЛогато нещата са в тяхна аванта -радват се, а сега се жалват .