Русия призна Абхазия и Южна Осетия за независими

Анализатори очакват увеличаване на напрежението между Запада и Русия
26 авг 2008 14:45, Красимир Ангелов
148
Русия призна Абхазия и Южна Осетия за независими
Снимка: БГНЕС

Руският президент Дмитрий Медведев е подписал указ за признаване на двете сепаратистки области Абхазия и Южна Осетия за независими държави.

„Подписах указ, с който Руската федерация признава независимостта на Южна Осетия и независимостта на Абхазия“, заяви Медведев в телевизионно обръщение.

Решението идва ден след като горната камера на руския парламент призова Медведев да обяви независимостта на двете области.

След решението анализатори очакват нова вълна на противопоставяне по линията НАТО – Русия.

По-рано през деня руският постоянен представител в НАТО Дмитрий Рогозин обяви, че неговата страна планира да отложи посещения на високопоставени представители на НАТО и да прекрати съвместни военни учения с Алианса.

Рогозин каза още, че ще бъде целесъобразно да бъде прекратено сътрудничеството с НАТО във всички съвместни мироопазващи операции „за най-малко шест месеца“, но подчерта, че засега Русия ще продължи да сътрудничи с Алианса в Афганистан.

Същевременно говорителят на дипломатическото ведомство на Франция Ерик Шевалие обяви, че признаването на двете области "е достойно за съжаление".

Dnes.bg припомня, че в момента Франция председателства Европейския съюз.

Британското правителство също „отхвърли категорично“ признаването от Русия на независимостта на Абхазия и Южна Осетия и потвърди „суверенитета“ на Грузия върху двете сепаратистки области.

Правителството в Грузия обяви, че признаването на Абхазия и Южна Осетия от Москва няма „никаква юридическа стойност“ и ще има „тежки политически последици“ за Русия.

Независимо от международните реакции, в двете области вече започнаха празненствата.

Изстрели с автомати, разливане на шампанско и сълзи от радост белязаха речта на руския президент.

Всичко за кризата в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
След като американците инициираха признаване на Косово, няма какво сега да реват, че Русия признава Абхазия!! С дебелоочието си и с двойните си стандарти, Америка няма да стане миротворец на планетата (както се изживява), а ще си заслужи омразата не само на мюсюлманите, но и на славяните!
126
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 15 години
Русия ще признае Чечня веднага когато Испания признае баските и Турция кюрдите :)
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Amerikanci,za6to zabranihte robstvoto...sega lapaite 4ernite,te 6te vi dorazsipiat vazduharskata imperia
124
0
 
0
 
! Отговори
ПСИХО преди 15 години
Обръщам се към Вас, гениални титани на мисълта и почитатели на образованието позволяващи си да цитирате Сахари Стоянов... Преди да пристъпите към подобно изумително интелектуално действие, вземете първо ПРОЧЕТЕТЕ Захари Стоянов!!!
123
0
 
0
 
! Отговори
ПСИХО преди 15 години
От къде идват проблемите в Грузия??? Ами много просто... Има държава наречена Грузия (Georgia на английски) и щат в САЩ Джорджия (Georgia на английски)... Явно често се бъркат двете... Не че има някакво значение... И без това в главите ви само *** американци и комунисти се разхождат... Мислете бе драги зрители!!! Стига глупости!!!:-)
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А кога Русия ще обяви Чечня за независима.Нали е все същото .Южна Осетия и Абхазия са автономни републики които искат независимост.Русия признава тази независимост.Чечня също иска независимост,но Русия не признава.Едни и същи неща се тълкуват по различен начин,просто за интереси.Истината е че като ги отцепят от Грузия,руснаците ще имат контрол върху тези територии и ще могат да бъдат в Грузия която вече е с НАТО,т.е Русия цели да е в тила на НАТО.*** работа е политиката.Русия помага на Южна Осетия,която пък даваше кадри и бойци на чеченците в борбата им с руските войски.Егати политиката и егати мармалата,язък само за убетите войничета по фронтовете които даже и не са разбрали защо умират.|Но за Русия човешкия живот никога не е имал цена,целите са над всичко и точно за това Русия никога няма да бъде вилика.Богата,силна-да,но велика никога няма да бъде.
121
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
BALUK:)
120
0
 
0
 
! Отговори
Krab преди 15 години
Захари Стоянов, мойто момче е клал турците, бил се е с тях, проливал е кръвта си за освобождението на БЪЛГАРИЯ. И въпреки всичко, като съвременник на онези събития е направил извода, че в сравнение с руснаците, турците са като невинни дечица от забавачница.Набий си го това в тъпата кратуна, вместо да лижеш на руснаците.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Недей така, съвсем ги обърка "другарите", в инструкциите им "братушките" не споменават нищо за Захарий Стоянов.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво си ми зарецитирал Захари Стоянов? Слагай феса и марш в Турция да се учиш за ***!
117
0
 
0
 
! Отговори
Krab преди 15 години
........"Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и . От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България. ".........
116
0
 
0
 
! Отговори
Krab преди 15 години
......"И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села."........
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
112 - ти не си Krab, ти си Crap - ако не знаеш, можеш да провериш какво значи това в някой английско-български речник!
114
0
 
0
 
! Отговори
Krab преди 15 години
За хората с промити от .red.bg и останалите комунистически интернетаджийски детски градини мозъци - ЗАХАРИ СТОЯНОВ е български революционер, политик и писател. Водач в Априлското въстание, той става и негов пръв историограф с книгата си Записки по българските въстания. Захарий Стоянов ръководи организацията на съединението на Княжество България с Източна Румелия през 1885.Този човек трудно ще обявите за американофил нали?
113
0
 
0
 
! Отговори
inranxan преди 15 години
stom priznaxa kosovo zasto da ne priznajat i tezi republiki za ednite moje a za drugite se narusavalo celostta na Gruzia - dran -dranspored men tova e samo za pred balacite teatar inache zadkulisno tova otdavna e reseno da stane s taini pregovori amerikancite sa natisnali gruzia da provokirat konflikt s rusia za daimarusia povod da priznae nezavisimostta na republikite
112
0
 
0
 
! Отговори
Krab преди 15 години
О, да! Отговорът е еднозначен. Българите мразят руснаците!Руснаците са обичани единствено от най-тъпите комунисти. И то не като нация, народ или страна, а като люлка на болшевизма.Ето какво мисли за Русия един от великите български революционери ЗАХАРИ СТОЯНОВ:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия. "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!"
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това го казват хората които не знаят друг език освен "векликия и могучия" и друго не могат да напишат в отговор. Хайде напиши ми сега, че украинскиq език няма. измислете нещо друго да ни дразните, а ние ще ви се посмеем!
110
0
 
0
 
! Отговори
от 103 преди 15 години
Абе, що не се обираш там при хладилниците, преди това си сложи главата във фризера имаш нужда. , вибратора тие любима играчка, не напъвай жили- ще колабираш, а за африканските деца- ти не бери грижа, мисли за своите, ако изобщо имаш, че и за тях едвам заделяш, долен арбайтер! обяснявай промит мозък
109
0
 
0
 
! Отговори
от 103 преди 15 години
Абе, що не се обираш там при хладилниците, преди това си сложи главата във фризера имаш нужда. , вибратора тие любима играчка, не напъвай жили- ще колабираш, а за африканските деца- ти не бери грижа, мисли за своите, ако изобщо имаш, че и за тях едвам заделяш, долен арбайтер! обяснявай промит мозък
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аспарухчо,щом ни задаваш такива въпроси,явно защото само си чувал за тях,и сега си радостен,че имаш възможност да се изкажеш,че някой ти е говорил за тия неща.Да не би да си от тия които са се изгубили от тяхната конница на времето,наоколо са ти изтрили паметта,да не помниш нищо.Във всяка войска си има и ***.а тя с друга такава като се събере,започва надалече да мирише.