Турският външен министър реагира по казуса с компенсациите

Да избягваме изявления, които вредят на двустранните отношения, смята той
5 яну 2010 22:03,
224
Турският външен министър реагира по казуса с компенсациите
Ахмед Давутоглу. Снимка: БГНЕС

По време на брифинг турският външен министър Ахмед Давутоглу направи изявление във връзка с новините, че България се готви да поиска от Турция да изплати обезщетение в размер на 10 милиарда долара за имотите на тракийските българи и че е поставила този въпрос като условие за одобряване на членството й в ЕС.Това съобщи във вторник радио Гласът на Турция.

Още по темата

Давутоглу е казал, че не намира за правилно турско-българските отношения да се поставят на дискусии въз основа на новини в пресата и съобщи, че до момента не са получили от София официално изявление по въпроса.

Давутоглу подчертал също така, че събитията не са протекли под формата на едностранно преселване и че от България в Турция са се преселили над 2 милиона души.

Давутоглу каза, че Турция винаги е проявявала готовност за сътрудничество по този въпрос и че трябва да се избягват изявления, които ще навредят на двустранните отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Тези турци не са коректни.Те само проявяват.... готовност на думи,но нищо неправят да заплатят имотите на прогонените българи,вече 80 години.Отдавнатрябваше да ги дадем на международен съд,а ЕС през крив макарон.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
добро изказване!