Щерката на Сталин се крие в щата Уисконсин

От 20 години Лана Алилуева живее там под чуждо име
16 апр 2010 08:22,
95
Щерката на Сталин се крие в щата Уисконсин
Снимка: БГНЕС

Дъщерята на съветския диктатор Йосиф Сталин - Светлана Алилуева се крие от 20 години в американския щат Уисконсин под чуждо име, съобщи в. “Дейли мейл”.

Светлана се прекръстила на Лана и приела фамилията Питърс. Идеята й дала вдовицата на знаменития американски архитект Франк Лойд Райт.

Алилуева е живяла на няколко адреса в южната част на граничещия с Канада щат.

Това разкрива документалистката Лана Паршина през 2007 г., когато успяла да открие тогава 81-годишната дъщеря на Сталин в старчески дом.

Светлана разказала историята на живота си пред кинаджийката, а документален филм с откровенията й ще бъде показан в неделя на кинофестивала в Медисън, щата Уисконсин.

Алилуева изненадващо бяга в САЩ на 6 март 1967 г., 14 години след смъртта на баща й, в разгара на Студената война.

По време на посещение в Делхи, за да хвърли в р. Ганг праха на починалия си индийски любовник, Светлана помолила американския посланик за политическо убежище. След това през Рим и Женева тя стигнала до Ню Йорк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
до 80-ти преди 14 години
ако за теб 60 години без комунизъм е малко/значи определено не си добре и не знаеш какво искаш/, можеше да си останем неутрални, ама и неутралитета ни е бил такъв фалшив/истината, е че никой не иска да си има работа с к-ви, и само руснаците ни понасят такива, каквито сме - ***, веднъж да се лепнем оттърване няма, и те го признават - мы вам дали Ваз, Камаз, но кто избавит нас от Вас
80
0
 
8
 
! Отговори
Маргарита преди 14 години
Пищете си тук някакви коментари, дето нямат нищо общо със Светлана Алилуева! Да бяхте споменали поне майка и, дето наистина се е опитала да се противопостави на Сталин и е сложила край на живота си!
79
2
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Абе то че е така е верно!Ама не виждам никаква далавера от това че са се противопоставили!И да се бяхме опънали навремето само шамари щеше да е ползата!Има го и момента на типично българската черта на подлизурстване и престараване!Можеше и без да обявяваме война на Англия да се мине ама здраве да е!А има и друго-германците са били супер силни и са ни обещали да ни върнат земи отнети ни преди това!Така че недейте така!
78
0
 
2
 
! Отговори
до 76-ти преди 14 години
питай кипърците/по дискавърито имаше много хубав филм как мило са посрещнали дойчовците/
77
0
 
2
 
! Отговори
до 75-ти преди 14 години
питай товарищ Сталин, не руснаците и са го заслужили с това, с което ние сме заслужавали 5 века турците да ни калят като агнета/как Втората световна ти е любима пък там не намираш с нищо нередно от това, което украинците са правили и това което ги е достигнало/, за глада през 20-те ами прочети нашата история след освобождението селските бунтове в Добруджа, това си е било чисто вътрешна работа/защото според теб утре преименуването през 80-те ще мине като геноцид срещу турците, помисли а после
76
0
 
2
 
! Отговори
до 76-ти преди 14 години
що гърците са по-прости от нас ли или сърбите не може и х..я в г..за и душата в рая/и ако за съюза могат да го преглътнат хората, айде обясни за обявената на щатите и англия война/, който играй не винаги пичели, ама трябва да го понесе мъжки
75
2
 
0
 
! Отговори
с. преди 14 години
Хубаво!Айде първо да те питам нима сме имали избор дали да бъдем съюзници на немците!?Какво ще кажеш!?
74
4
 
0
 
! Отговори
с. преди 14 години
Аз история съм учил така,че ушите са ми пукали!Завършил съм НГДЕК,където изпита по история е доста сериозен!Макар и след 7-ми клас да е кандидатстването!После ме приеха в СУ пак с история.Преподавали са ми доста светила в тая наука.И ще кажа че действително има историческа обремененост!Ама така да вземем украинците например!Според теб нима са заслужили Голодомора!?Загиват милиони тогава!Айде стига сте били челобейки на руснаците пич!
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
казваш че втората световна ти е хоби/ето ти викторина-кой ни направи съюзници на немците, кой обяви война на САЩ и запада, името на англичанина предал ни на Сталин/, за народния съд всяка власт като започне първо елиминира опозицията, днес методите са по рафинирани, но е същото, а за периода 1944-1989 г. си е важало на война, като на война/първо си полей главата със студена вода, щото много се горещиш и то без причина, и да си поговорим
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и на мен ми се щеше да беше дошъл Монти, ама нейсе пък щом на Запад не ме искат по-добре да се разбирам с тези от изток. колкото до страните които си изброил за чехите и унгарците не мога да говоря, но за останалите спрямо руснаците са правили такива неща, че това което им се е случило им е малко/като говориш провери си фактите и тогава пиши/
71
0
 
4
 
! Отговори
духът на Й.В.Сталин преди 14 години
Здравей, дъще! Най-после те открих. Че на тая планета бъка, от хора и не можах да те найда, толкова години. А и името си си сменила, не е лесно да те издиря - тука на небето няма ЦРУ и КГБ. Ние си летим свободно и често се сблъскваме - има много слепи духове и много цицини, по сдуханите ни глави. А и лампи няма, навсякъде. Колко хубаво е да срещнеш роднина, дори и отдалеч.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
виж пич руснаците винаги са си ги имали затворите това е голяма стана, трябва трябва да има някакъв ред/знаеш ли какви са спроед легендите им дори най-прехвалените ми казаци-бандити, писне му на човек от нещо гръмне барина и къде в гората/, но ти си помисили кой е организирал масовите партита с надпушване ама с отровен газ не с трева, помени и д-р Менгеле как ти сам реши
69
1
 
1
 
! Отговори
с. преди 14 години
Arbeit macht frei!Наскоро го откраднаха тоя надпис между другото!Ама го намериха!:)Не си прав обаче!Здравия терор в СССР започва някъде от 1932-33-та!Руснаците си имат лагери преди германците!Като казвам 1932-33 имам предвид якото дърво!Преди това си е било също доста кофти!Сталин е бил "само" народен комисар и не е можел напълно да разгърне потенциала си!
68
3
 
3
 
! Отговори
с. преди 14 години
Ако не е била Червената армия знаеш ли кога комунистите щяха да вземат властта в България!Партизаните дето най-големите им геройства са били да оберат някоя мандра!И да се случат неща като Народния съд и така нататък!Нима са малко избитите!???А иначе на руски простотии са се нагледали и напатили Чехия,Унгария,Полша,Украйна,Финландия,Литва,Латвия,Естония и още много!А вие им си се радвате на ***!На това му се вика патология!Умствена!
67
0
 
4
 
! Отговори
до 66-ти преди 14 години
работата ще ви направи свободни - звучи ли ти познато, наречи сталин крадец, но ноу хауто е чуждо
66
1
 
4
 
! Отговори
до 62-ри преди 14 години
по-надолу съм написал и пак ще ти пиша да не ти дава господ руснаци да те окупират/питай поляците - макар, че те са си го заслужили, питай германските бабички преживели ВСВ, питай ако искаш и украинците/, а най-добре питай авганистанците дето реваха, че СССР ги окупирали/колкото до израза то е все едно да кажеш православен мюфтия, ти дори и с българския не се справяш
65
2
 
3
 
! Отговори
с. преди 14 години
Прочети Архипелаг Гулаг на Александър Солженицин!За книгата получава Нобелова награда!Преди няколко години като почина лично Путин отиде на погребението!Сталин е направил такива неща че не е за приказване!яма нищо за което да бъде уважаван!
64
0
 
2
 
! Отговори
до 62-ри преди 14 години
аз определено не съм от тях
63
0
 
0
 
! Отговори
с. преди 14 години
Ами обиден е наистина!Ама те това си заслужават да ти кажа!Може ли на годишнината от обесването на Васил Левски русофилската дружинка да лъска паметника на съветската армия!Дето са ни окупирали навремето!Ами мекерета са!Факт!
62
0
 
2
 
! Отговори
до 59-ти преди 14 години
може и да го е направил/но за болните или добро или нищо - между другото ето ти и още нещо такива са били времената/, хайде кажи на руснак че е *** че уважава сталин, властта не се удържа само с думи/то е все едно да кажеш на българин, че е *** че почита априлските въстанници - кочо и другите/