Ад очаква завърналите се в Москва шпиони

Това твърди руският дисидент Владимир Буковски
11 юли 2010 19:40,
271
Ад очаква завърналите се в Москва шпиони
Снимка: БГНЕС

Руският дисидент, писател и защитник на човешките права Владимир Буковски твърди пред британския в. "Дейли Телеграф", че животът на десетте шпиони, които се завърнаха в Русия след размяната със САЩ, ще бъде кошмарен.

Самият Буковски е прекарал 12 години в руски затвори и трудови лагери, настаняван е принудително за лечение в психиатрични клиники преди да бъде изпратен в Европа при размяна на затворници през 1976 г.

"Животът на руските шпиони, завърнали се в Москва, ще бъде кошмар. Някои от тях са прекарали 15 години в Америка и ще им бъде изключително трудно да се приспособят.

От охолен живот с истинска свобода те ще трябва да свикнат да живеят под постоянно наблюдение от руските тайни служби. Всяка тяхна стъпка ще бъде следена отблизо", смята Буковски.

"Когато са били арестувани от американците, вероятно са почувствали облекчение, че най-сетне излизат на светло. След което ги принуждават да се завърнат в Русия и да оставят удобния си западен живот.

Смятам, че най-трудно ще бъде на децата им. Децата биха ви простили, ако сте пияница или глупак, но не и ако сте ги лъгали. През целия си живот те са били лъгани.

Като тийнейджъри, свикнали с американския начин на живот, и като млади хора, Русия ще им се стори ад. За последен път бях там през март 2010 г. и не искам да се връщам.

Москва е като стара проститутка с много грим. Предполагам, че правителството ще ги пенсионира, отпускайки им малки пенсии, след което ще ги изпрати да живеят в някой отдалечен район.

Може да им намери спокойна работа. То ще иска от тях да си мълчат и да не се показват много", допълва Буковски.

Междувременно АФП съобщава, че децата на задържаните в САЩ руски шпиони също ще бъдат изпратени в Русия, за да се присъединят към своите родители.

В ефира на тв канала CBS генералният прокурор на САЩ Ерик Холдер заяви, че на децата, които са сметнати от властите за достатъчно зрели, за да вземат самостоятелно решение, е предложен избор да заминат или да останат. В качеството на „деца на шпионите” в делото фигурират 7 лица на възраст от 1 до 38 г. Повечето от тях са родени в САЩ.

Родителите им бяха депортирани и на 9 юли във Виена стана най-голямата от времето на Студената война размяна на шпиони. Десетте задържани в САЩ руски шпиони бяха разменени за четирима осъдени по-рано за шпионаж.

Списъкът с лицата за размяна е предложен от руска страна на Вашингтон. Задължително условие в сделката било присъствието на учения Игор Сутягин.

В обмена на „руски шпиони” са помилвани и изпратени в САЩ и бившите офицери на руските спецслужби Сергей Скрипал и Александър Запорожский както и ветеранът на руското разузнаване Генадий Василенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: шпионски скандал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
12
 
34
 
! Отговори
! преди 13 години
Аз не се оплаквам от живота си в България. Тук си ми е добре. Имам си всичко. Не говоря конкретно за мен! Говоря за тези които са решили да не живея тук и да не работят тук.Аз ги подкрепям.
45
13
 
41
 
! Отговори
ЬЯА преди 13 години
Америка са една пропаднала нация.Те живеят благодарение на такива като нас дето им вярват и благодарение на измислените си войни.Но това време рано или късно ще свърши.Това е една пропаднала нация
44
9
 
35
 
! Отговори
До 43 преди 13 години
Потвърждавам на 100%
43
9
 
34
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 40 Знам Норвегия ,но не съм съгласен с тях да барат меча ООН банда бандити!
42
12
 
34
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Ми защо си избягал от този рог на изобилието?? Или си мазохист!?!? Хаха.
41
12
 
41
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Този като е такъв защитник на човешките права нека да се захване с въпроса защо неопределен брой хора лежат в Абу Гдариб и Гуантанамо без съд и присъда, в нарушение на правата на военноплениците и хартата за правата на човека, всички знаем какви извращения са ставали или стават там! Нека да попита къде изчезнаха няколко милиона иракчани и афганци.
40
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм ходил в Америка, но който от приятелите ми е ходил казва, че не иска повече, защо ли?! там ние сме работна ръка, която работи по 12 часа, робия до дупка и не съм съгласен, че в Русия е мизерия а в Америка е супер, мизерията е тук в България,а Москва е сигурно 20 години пред нас, дето сме една малка държава с 5-6 големи града и все не можем да ги оправим
39
9
 
37
 
! Отговори
селянин преди 13 години
до 34Аз лично си купих кола с половин заплата 1000$ ,ако си наясно трудно идва после застраховки такси ,а паркирането колко ти излиза не е истина!
38
11
 
39
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Леле. Я виж индекса на ООН и разбери коя държава е с най-висок стандарт на живот и къде се намира САЩ. Хаха. Недей така приятелю. Ще се срамуваш от това, което си написал. А сега Обама като първа стъпка се чуди как да включи 32 млн. в здравното. За разликата говорят, че са от нямащите други осигуровки. Но, както и да е! Хайде на мача!!
37
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
американската пропаганда от филмите яко е промила доста мозъци, като чета откровенно ИДИОТСКИТЕ КОМЕНТАРИ на някой
36
12
 
42
 
! Отговори
! преди 13 години
Баро, В САЩ за 90 $ на месец си взимаш нова КИА! 90 долара?!?!?!? Знаеш ли колко пари са там това? Аз ще ти кажа - никакви. И не ми обяснявай кой къде е ходил и какво е правил. Бил съм и в Русия и в САЩ! Бил съм из някой страни в западна Европа. Знам къде какво е. В Русия е мизерия!
35
12
 
38
 
! Отговори
ьяа преди 13 години
Имам доста познати дето работят в сащ и ми казват че не така както си го мислим.За да вземаш поне 10000 долара на месец трябвало да си адвокат или управител на голяма веригга магазини.Че нащи тука вземат повече бе.Дупки по пътищата имало като нешите.Повечето се дрогирали работели само такива като наз и ***
34
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свобода и сЕЩ ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
33
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много заблудени хора има тук, явно не сте излиза от България! С твърдение, че с 3 - 4 заплати може да си купиш кола в САЩ е повече от смешно, по скоро в Русия ще си купиш нова кола, отколкото в Америка с 3-4заплати, смешници.Защо не отидете да се пробвате в любимия ви запад, повече от миячи на чинии няма да се издигнете никога, а американците които ЦЯЛ ЖИВОТ плащат ипотека на дървените си къщи може да им казвате колко гот живеят!
32
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпреки необичайния му стил, подкрепям 24, забелязал съм, че най-големите русофили, никога не са посещавали Русия, предполагам за това имат грешна представа за живота там и за трудния живот на руския народ. Русия е богата на природни ресурси, но богатите руснаци живеят в друг свят/често в Европа/, а обикновените руснаци имат много нисък стандарт и ужасни битови условия и инфраструктора, особено в малките градове и села, а в Москва и С.Петербург е много скъпо, а заплатите малки и също е трудно
31
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В САЩ пандиза е по добро място за живеене отколкото 'свободен човек' в Русия :)))
30
16
 
36
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 30Стига глупости ти изкара всеки 5-ти без осигуровки ,ако беше казал без здравни по щях да се съглася!Факт е ,че стандарта на живот в Щатите е най-висок!
29
13
 
40
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Абе човек що за глупости пишеш!? В САЩ има 60 милиона без никакви осигуровки! 10 процента продължават за да вземат висше образование. Хаха. Мога да ти изреждам още много неща, но по-хубаво е сам да си ги прочетеш, за да се научиш, че писмената култура иска и четене, преди да направиш изводи.Хаха.
28
17
 
40
 
! Отговори
redordead преди 13 години
фактът, че един мияч на чинии в щатите, взима повече от професор в СССР ми е достатъчен...в щатите, университетските преподаватели взимат по 100$ на час
27
13
 
37
 
! Отговори
! преди 13 години
Естествено, че е личен избор! Естествено, че ще трябва да приемеш много други неща! Истината е, че няма по хубаво място от мястото където си роден! Но някой хора жертват собственото си удобство за да останат верни на себе си! Това е знак на сила и на непреклонност към съществуващото статуково! Нито на тези които са избягали нито на тези които стоим тук им е лесно. Нямам това предвид. Но различните хора имат различни ценности и ги отстояват по различен начин!