Качински предупреждава Европа за руската заплаха

Русия възстановява сферата си на влияние в Европа, смята полският консерватор
1 окт 2010 16:25, Елка Василева
142
Качински предупреждава Европа за руската заплаха
Снимка: БГНЕС

Лидерът на полските консерватори Ярослав Качински отправи критика към останалите страни от ЕС и САЩ за „липсата на ответна реакция на неоимперската външна политика на Москва“.

Статията под заглавие „Съюзници и ценности“ беше публикувана на сайта на партията „Право и справедливост“, начело на която е братът близнак на загиналия полски президент Лех Качински.

Според последователния критик на Москва Ярослав Качински влиянието на САЩ в Европа намалява, а се наблюдава процес на постепенно възстановяване на сферата на влияние на Русия, която той смята за идеологически наследник на СССР, посочва ВВС.

„Сега станахме свидетели на опити за намаляване ролята на нашия регион в Европа. Подобни действия са подарък за държавите, които не признават демократичните ценности и правата на човека. Те могат да ни се струват привлекателни бизнес партньори, но те не споделят ценностите и стандартите, които преобладават в евроатлантическото политическо пространство“, се казва в статията.

Качински смята, че разширяването на икономическото сътрудничество на най-големите европейски държави с Русия заплашва да има сериозни политически последици и намаляване значението на ЕС.

Опозиционният политик, евродепутатът Ришард Чарнецки, написа в блога си, че статията е била изпратена на всички евродепутати и дипломатите, акредитирани в Полша, а също на полските мисии в редица страни.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Ярослав Качински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
8
 
8
 
! Отговори
ss waffen преди 13 години
Нинче ,ей от такива соц. агитатори като теб завършили АОНСУ България е на последо място в Европа!Не измряхте ли вече бе *** *** такива?!
121
3
 
8
 
! Отговори
jan преди 13 години
Нина много истини казваш за същността на щатите, но за съжаление и много лъжи. Соц. системата имаше еднакви темпове на развитие след войната със зап. Европа но постепенно изостана, и катастрофално се срути. Виновник - старите мухлясали в Кремъл отхвърлящи пазарната икономика. Виж сега къде е Китай- втора икономическа сила.Горбачов се опита да направи нещо, но беше много късно.А милионите изтрепани в лагерите, липсата на всякаква свобода,всемогъщието на партийните секретари на различни нива?
120
8
 
9
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Прочети за това -"Как САЩ разруши България" Мисля, че Боулън на посещение в България го е казала. Била е бивша посланничка в България. Сега доволен ли си?
119
6
 
0
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Добре, болничкото ми, както кажеш така е.:)
118
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде ако обичаш провери кой американски посланик е казал това и кога :)) Много те моля, нали говориш с факти и интелигентен изказ, галубушка?
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо си се объркала, винаги когато АЗ вляза, ти си тук. Дарагая :))
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой е този американски посланик и кога го е казал това нещо, дарагая? :))
115
7
 
3
 
! Отговори
нинка преди 13 години
Добре, 113, добре, разбрахме те. Хайде пийни си хапченцата и си легни вече, мило, болничкото ми то! Винаги когато вляза във форума ти си тук. По колко часа прекарваш в този сайт? И новата терапия не т и помага...ужас...
114
3
 
3
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Хайде стига толкова за тази вечер. Лека нощ:)
113
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако СССР е бил разрушен на 40%, Западна Европа е била разрушена на 80%. Това, което е спасило Европа от съветската чума, е атомната бомба на Щатите.
112
11
 
13
 
! Отговори
Нина преди 13 години
България падна отвътре. С предателство. С предателство, лъжи, пропаганда. Така превърнаха България в американска губерния. Знаетели какво е казал един американски посланник в Боровец "Вие не ни трябвате повече от 4 милиона"! България е под окупация-ФАКТ! Политиците предадоха народа и родината си.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като социализма е създал толкова прекрасни и всестранноразвити граждани, защо не им дадете право свободно да носят оръжие? А защо тези Социалистически Хора (бивши офчари, натикани в панелни клетки) допуснаха така елементарно да ги баламосват 20 години?
110
5
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Да, много точно, Източна Европа бе оставена сама да се съвзема след войната, от Москва до Берлин всичко бе изпепелено. Нещо подобно се опитах и аз да напиша, но не успях така добре като Вас!
109
6
 
7
 
! Отговори
нина преди 13 години
Не мисля, че се бяга. Продажните полити бягат, защото са си чисти мекерета на ЦРУ. Но народите-българският и руският, винаги ще бъдат близки един на друг. Никоя пропаганда, външно вмешателство, говорене и писане на лъжи няма да откъсне тези два народа един от друг.
108
4
 
10
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Хайде като спорим кой кое знаете ли кога е създадено НАТО?Ами през 1949 година,а Варшавският договор през 1955 година и тогава кой за каква война се е готвил?На края ще излезе че не СССР се е готвил за война а Запада!Знаете ли какво е било положението тогава?СССР е бил разрушен на 40% в резултат на войната,с огромни човешки загуби и такава държава да се готви за нова война при това нападателна?А как излезе САЩ от войната с много милиардни печалби с 400000 убити войници и без нито съборена сграда
107
4
 
8
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
На Русия сме дали Св. Киприян Цамблак Чудотворец, митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия. Той допринася много за обединението на руските земи около Московското княжество. Дали сме им и славянската азбука. Защо сами бягаме от това, което е наше (православното и славянско братство).
106
6
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Мисля, че поляците започнаха да се осъзнават. Разбраха, че от САЩ няма да получат нищо хубаво. Самият полски народ поиска смяна във външната политика. Новият президент подобри значително руско-полските взаимоотношения. А Качински загуби катастрофално изборите.
105
3
 
6
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Да не смесваме понятията комунизъм и руско влияние. Комунизма го създадоха тези дето управляват САЩ. А поляците забравиха тевтонския орден, втората световна война и т.н. и пак говорят срещу славяните ( братята си ). Брат, брата не храни, но тежко му който го няма.
104
2
 
7
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Тоя, и брат му близнака джудже,много го предупреждаваха да не каца в Катин, поради метериологическа заплаха,но уви,*** кратуна.Бог да го прости.Затова се насира в гащите и отвсякъде му се привиждат,руски заплахи!
103
3
 
6
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Що се касае до стандарта на живот. През соца в СССР е нямало, за да има в България и останалите съюзни държави. Забравихте ли за композициите с петрол пристигащи тук на символични цени? И как българскта стока с високо качество отиваше за износ на Запад, а с ниско качество я изкупуваше СССР!