Качински предупреждава Европа за руската заплаха

Русия възстановява сферата си на влияние в Европа, смята полският консерватор
1 окт 2010 16:25, Елка Василева
142
Качински предупреждава Европа за руската заплаха
Снимка: БГНЕС

Лидерът на полските консерватори Ярослав Качински отправи критика към останалите страни от ЕС и САЩ за „липсата на ответна реакция на неоимперската външна политика на Москва“.

Статията под заглавие „Съюзници и ценности“ беше публикувана на сайта на партията „Право и справедливост“, начело на която е братът близнак на загиналия полски президент Лех Качински.

Според последователния критик на Москва Ярослав Качински влиянието на САЩ в Европа намалява, а се наблюдава процес на постепенно възстановяване на сферата на влияние на Русия, която той смята за идеологически наследник на СССР, посочва ВВС.

„Сега станахме свидетели на опити за намаляване ролята на нашия регион в Европа. Подобни действия са подарък за държавите, които не признават демократичните ценности и правата на човека. Те могат да ни се струват привлекателни бизнес партньори, но те не споделят ценностите и стандартите, които преобладават в евроатлантическото политическо пространство“, се казва в статията.

Качински смята, че разширяването на икономическото сътрудничество на най-големите европейски държави с Русия заплашва да има сериозни политически последици и намаляване значението на ЕС.

Опозиционният политик, евродепутатът Ришард Чарнецки, написа в блога си, че статията е била изпратена на всички евродепутати и дипломатите, акредитирани в Полша, а също на полските мисии в редица страни.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Ярослав Качински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
..."Всеки има право на мнение, дори и промитите мозъци."..........................................................................................................................Разбира се Нинче, все пак не си Русия... - тук можеш да говориш каквито си искаш дивотии.., но те съветвам да посетиш и някой друг нормален форум, ако те интересува общественото мнение...
81
4
 
6
 
! Отговори
Здравко преди 13 години
БРАВО, НИНА!
80
7
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
на кой в нормалните страни му пука за мнението на руските варвари :)))
79
4
 
7
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Всеки има право на мнение, дори и промитите мозъци. така виждаме пропагандата на САЩ докъде и доколко е ефективна. На този етап може да заключим спокойно, че мислещите и интелигентни хора не се поддават по никакъв начин. Ясно го показаха и няколко анкети пуснати тук. Например ПРО искаха само 12% от населението. Жалко за теб, всъщност ти е лесно, защото си глупав, жалко за интелигентните хора живеещи в България. Жалко, че поемат курса на Грузия.
78
11
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
само глуповсти пишеш :))) че кой снабдяваше Хитлер с руди и суровини за войната му на запад и на Балканите ??????? Русия по подобие на Османската империя е една варварска имперска държава, която освен да руши и да пие кръвчицата на заробените народи друго не може и Бг трябва да стои възможно най-далеч от тези варварски народи :) е това е :)
77
7
 
15
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Но капиталистите не можеха да се примирят, чме някъде по света има държави, където хората ходят безплатно на зъболекар и лекар, работят според здравните изисквания, почиват по санаториуми, ядат месо от животни, а не изкуствени храни. Могат да си купят апартамент без да са роби към банките. Това бе тран в очите на капиталистите.
76
6
 
8
 
! Отговори
Нина преди 13 години
В резулата като отговорбе създаден Вършавският договор. Имаше много работа-възстановяване на държавите след войната и навлизане в нова подготовка за война. Ако НАТО не бе спуснало желязната завеса нямаше да се харчат огромни суми за оръжия, а щяха да се пренасочат към социалната политика.
75
8
 
9
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Ако НАТО бяха оставили на спокойствие хората от Източна Европа, тогава вече нямаше какво да спре икономическият ръст. Безплатното здравеопазване, изследванията в космоса, напредъкът в науката, нарастващите приходите, почивките по морето и медицинските санаториуми щяха да са съвсем обикновенно нещо. Но НАТО започна Студената война.
74
2
 
4
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Педя човек,лакът брада!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
po skoro Evropa e zaplashena ot *** i imigrantite koito asimilirat Evropeiskoto naselenie s podkrepata na Bruksel i Amerika drugata zaplaha sa BANDITITE narecheni BUZNESMENI.
72
4
 
12
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Липсва ви глобална мисъл просто. Източният блок бе принуден да се възстановява сам след войната, цяла Източна Европа бе разорена. От Москва та чак до Берлин. Източният блок се възстанови сам самичък, но и на всичкото му отгоре бе притиснат от НАТО да приведе икономиката си в подготовка за нова война. САЩ, Франция, Англия не са се водили такива активни бойни действия и не бяха така разрушени до основи. Да не говорим пък за САЩ.
71
4
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
да виждаме какво направи с източна Прусия РФ. я сравни стандарта на живот там с империалистическата Германия :))) или на Сахалин с този в Япомия :))))
70
5
 
7
 
! Отговори
нина преди 13 години
Жалко, че с Грузия вървим по един и същ път към пропастта. Жалко за добрите хора живеещи и трудещи се в България.
69
3
 
12
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Японските политици си подават оставките, защото не могат да изгонят американците от там, тук българските политици са се надупили до земята вече.
68
4
 
9
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Първо ми отгонвори инките, маите и останалите в САЩ като какви се самоопределят? Що се касае до американският ботуш-това е прецедент в историята на Б-я, тук никога не е имало безсрочно чужда войска. българия също е жертва на американският империализъм. Това си е вече вид окупазция.
67
2
 
8
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Да, така е. Европа, колкото повече е разделена на лагери, толкова е по-лесна за манипулации от страна на САЩ, а този контрол от САЩ няма да доведе до нищо добро. Виждаме Грузия, видяхме с Украйна какво се бе случило, сега РФ отпуска безвъзмездни дотации, защото бюджетът им бе наистина изтънял, видяхме и насилието над Сърбия, разрухата и зверствата в Ирак, Афганистан и т.н.
66
3
 
1
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Въобще не си наясно с проблема за Волжките Българи щом ми говориш за двойно гражданство, а още повече за забрана ???? но това явно е в унисон за руското разбиране на термина "демокрация"
65
0
 
4
 
! Отговори
Truman преди 13 години
Болни мозъци.....ги има на всякъде..Но Полша те са много повече...Паталогичната им омраза кум Русия ги кара да бръщолеват какви ли не..
64
1
 
7
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Също така и Сирия-търговски и оръжейни договори за суперракетите Яхонт, военно сътрудничество и продажба на оръжие за Израел, така че приятелите и партьорите на Русия се увеличават с всяка изминала минута буквално.
63
0
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Не броя Гърция, която поръчи 300 машини БМП3, енергийните договори-Южен и Северен поток, новата централа на Турция и т.н. и т.н.