Арест за сестрата и брата на атентатора от Домодедово

ДНК на роднини на Евлоев и на останките от терориста съвпадат
Обновена: 9 фев 2011 16:53 | 9 фев 2011 14:35, Елка Василева
22
Арест за сестрата и брата на атентатора от Домодедово
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Градският съд в столицата на Ингушетия Магас нареди да бъдат задържани под стража няколко заподозрени по делото за взрива на московското летище Домодедово на 24 януари.

ИТАР-ТАСС съобщи, че са арестувани 16-годишната Фатима и 15-годишният Ахмед Евлоеви, както и 23-годишният Умар Аушев, като тримата са от едно и също село.
 
Повдигнати са им обвинения в тероризъм, убийство, незаконно придобиване и съхраняване на оръжие и взривни вещества, съобщиха от съда в Магас.

Говорител на съда уточни, че Ахмед и Фатима Евлоели са брат и сестра на Магомед Евлоев, заподозрян за взрива на Домодедово, предаде Интерфакс.

Още по темата

ДНК на роднините на Магомед Евлоев съвпадат с ДНК на тленните останки на терориста, който се самовзриви на Домодедово, съобщи РИА Новости, като се позова на източник от правоохранителните органи.
Според следствието младежите са знаели за престъпните намерения на Магомед Евлоев, но не само, че не са предупредили властите, но и са му помагали.

Лидерът на чеченските екстремисти Доку Умаров пое отговорност за трагедията в Домодедово две седмици след взрива в залата за посрещачи на международния терминал.
Освен това той обеща „година на кръв и сълзи“ за Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дойде време да ревът и ***. Жална им майка на роднините на този изперкъл терорист, докато лидера Умаров ще си клати топките. Обикновения *** и *** народ винаги е бил маша в ръцете на разни "идеолози".