Германският министър на отбраната се отказва от докторската си степен

... засега, докато излязат резултатите от проучването от Байройтския университет
Обновена: 18 фев 2011 14:49 | 18 фев 2011 14:49,
10
Германският министър на отбраната се отказва от докторската си степен
Снимка: Reuters

Германският министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг  заяви днес, че се отказва временно от докторската си степен и отхвърля обвиненията в плагиатство, съобщи АФП.

"Ще се откажа временно от титлата си, докато излязат резултатите от проучването от Байройтския университет в Бавария  на докторската ми дисертация по право през 2006 г.," заяви  Гутенберг пред журналисти.

Още по темата
Трийсет и девет годишният Гутенберг, звездата в германското правителство, е подложен на натиск след обвиненията в плагиатство, които бяха отправени от германската преса в сряда.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ина,т преди 13 години
Ще го разпънат сега,особенно след 1.Смъртния случай на момичето, 2.Гаврата с новобранци на учебния военнен кораб и сега плагиатството ако се докаже сигорно ще подаде отставка.
8
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 13 години
До Ползвател: Ти *** ли си бе? Представяш ли си как човек от неговия ранг забравя да посочи източните си. Това да не ти е тука в югозападния. И още знаеш ли въобще какво е плагиатство или пък докторска научна степен?
7
0
 
3
 
! Отговори
! преди 13 години
Тоя пък, тук взимат по няколко милиона само за консултации, и то очевидно без да са специалисти, а той щял да се отказва от докторската си степен.
6
0
 
4
 
! Отговори
плагиат преди 13 години
Колко много почитатели по света има Калинчето.
5
0
 
5
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Работата е много ясна, човекът е много зает, той е наел някое "негърче" да му напише докторската дисертация. Пред 20 години имаше начинаещи писатели, които пишеха произведенията на мастити автори. После маститите автори - редактори по издателства издаваха на младите си колеги писанията - изводите си ги правете сами. И сърби и гърци и румънци и турци имат писатели-нобелисти , а ние?
4
0
 
5
 
! Отговори
Ползвател преди 13 години
Обикновенно се споменава като използвана литература и т.н.Явно и той леко е позабравил източниците на използваната от него информация.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пладиатство на докторска дисертация.....те нашите си фалшифицират дипломите, демек те висше нямат, какво остана да са защитили дисертация, било то пладиатствана.Най-малкото ще са се потрудили да прочетат и препришат......
2
0
 
8
 
! Отговори
? преди 13 години
проверете и научните публикации на наште и на зам министърката
1
0
 
7
 
! Отговори
Хайнрих преди 13 години
Този май не е чувал за калина илиева?