Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!

Правосъдният министър на страната е подал оставка
Обновена: 21 фев 2011 17:15 | 21 фев 2011 17:08, Елка Василева
167
Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!
Снимка: Ройтерс

Коалиция от либийски мюсюлмански лидери публикува декларация, в която обявява на всички мюсюлмани, че е техен дълг да се разбунтуват срещу властта в страната.

„Те демонстрираха арогантна безнаказаност и продължават, дори засилват кървавите си престъпления срещу човечеството. С това демонстрират пълно пренебрежение към пътя на Бог и неговия любим пророк“, пише обединение от ислямски духовници в Либия.

„Това ги прави недостойни за подчинение и подкрепа и прави бунта срещу тях благословен от Бога дълг“, пише в призива на духовниците, цитиран от Reuters.

Междувременно беше съобщено, че либийският министър на правосъдието Мустафа Мохамед ал Джелеил е подал оставка заради „прекомерната употреба на сила срещу антиправителствените протести“. Това съобщи на страницата си в интернет частният вестник „Курина“.

Медията научила за оставката в телефонен разговор с министъра, засега няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

Военновъздушните сили на Либия пък са нанесли удар срещу опозиционните демонстранти в Бенгази. Това съобщи телевизия BBC News.Уточнява се, че целта на удара е била военна база, чийто персонал е преминал на страната на противниците на режима.

Информация за жертви сред участниците в протестите засега няма.

Както съобщи по-рано телевизия „Ал Джазира“, във втория по големина град в Либия Бенгази полицията е преминала на страната на демонстрантите, в резултат на което градът се е оказал под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Започва нещо, което е започнало през есента на 1917- та година / може би / ---- Защо отново се допуска това - историята беше ли забравена, или не беше разбрана
136
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Йоцо гледа преди 13 години
Ами тия кой ще ги храни, бре!!!
135
13
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ey 137--*** smotan----vsi4ki vqa sveta znaqt 4e dedata na tay nare4enite balgari i ungarci sa tutcite--vieste prieli xristiqnstvoto---tova ne ozna4ava 4e ne ste turci--vsi4kşi tay nare4eni balgari i ungarci sa t u r c i...qsno...
134
0
 
13
 
! Отговори
хай буй преди 13 години
преди малко гледах "fair game" филм с Шон Пен.потресаващ филм...тъкмо по темата..гледайте го!!!ако има някой който още си мисли че такива протести и митинги стават случайно значи живее на друга планета..и нас така ни обуха първо 90 после 97 година..и така си свършихме..
133
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Дали ще наденат Американския кочан като нас? Ние заменихме Руския кочан с Американския.
132
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
най-лошото е че след тези "революции" на влсат могат да дойдат ислямските фундаменталисти
131
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
127-Върви си пии хапчетата ,***.Какви турци сте вие?Българската земя ви храни от поколения,неблагодарници.Ти лично можеш ли да кажеш от коя част на Османската империя са се довлякли тук твоите предци?Колко поколения сте в България и всичко което имате е тук,но не те обичат Турция,която никога не е направила нищо за тях,цели поколения-нищо!
130
4
 
8
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Щом хората се решили значи е време Кадафи да си ходи.На какво прилича това да избиваш собствения си народ като животни 200 човека за няколко дни то си е като на война.Либия добива един от най-каствения петрол в света а държавата не прилича и малко на Обединените арабски емирства защо трябва народа да живее в мизерия а само единици да печелят от природните богатства на страната.Жив комунизъм.
129
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Те може и да са ***, но поне не прекланят глава пред запада като нас, българите-християни. Поздрав:Спи един народ блажено, по форумите драска.Спи народе омерзени, завинаги заспи!А през това време в две далечни държавихората се борят за живота, свободата.Спи българският народ от скотове.А тази зима пада снегъти ни полазва гладът!и напомня за Жан Виденовата зима.
128
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците сега доволно потъркват ръце и си мислят "Къде го чукаш, то къде се пука!?"войни правиха, оръжия за масово требене измисляха, а то един фейсбук трябвало да им пуснат :)само се чудя под каква представка ще се окажат там след месец, да им помагат с временни правителства и безплатни съвети ;)
127
2
 
3
 
! Отговори
KALT преди 13 години
*** Га.
126
5
 
4
 
! Отговори
за добричлията преди 13 години
Че как? Аз не съм турчин и не смятам да живея там.Те ще се оправят сами.А може би за тях ислямското управление е много по-справедливо от корумпираната им демокрация и демократични турски политици.Натрапени от християнска Европа.Ако ходжите предложат по-добро управление на комшиите,много ясно че всички турци ще бъдат за тях.А ний си живеем отделно и нас не ни засяга,какво управление ще си изберат.Това е демократично право на избор.
125
2
 
6
 
! Отговори
хай буй преди 13 години
аха...иде новата война...откога американците се чудят как да нападнат либия..ей го де е момента..
124
2
 
6
 
! Отговори
Хейтър преди 13 години
Основният им проблем е ислямът - религия на фанатиците. Но щом и самите *** започнаха лека-полека да се осъзнават, значи вървим напред и нагоре.
123
0
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 13 години
За какво им е да ровят пясъците за оръжие, в тези страни още от деца им слагат калашник под възглавницата да ги пази от таласъми и инфидели :)кадафи е ***, кой знае как се чувства сега, като шефовете на полицията и религиозните лидери до преди седмица са *** Г-ъ, а сега ми забиват нож.
122
3
 
7
 
! Отговори
Овен преди 13 години
Е, браво - сега освен *** и арабите ли ще храним!Ето за къде отиде джакпота от тотото!!!
121
5
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
turcite vav BG iskame Evropa d astane tursko a ne Turciq evropeysko--qsnalive be pobalgareni turci
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Англоамериканските петролни компании ще спечелят най-много от арабските революции.
119
1
 
5
 
! Отговори
добричлия преди 13 години
121, знаеш ли как ще те закасае, бедна ти е фантазията
118
2
 
8
 
! Отговори
DN. преди 13 години
GORKITE ARABI -- ZOMBIRANI, MANIPULIRANI OTVAN. A POSLE WTE GLADUVAT KATO NAS.