Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!

Правосъдният министър на страната е подал оставка
Обновена: 21 фев 2011 17:15 | 21 фев 2011 17:08, Елка Василева
167
Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!
Снимка: Ройтерс

Коалиция от либийски мюсюлмански лидери публикува декларация, в която обявява на всички мюсюлмани, че е техен дълг да се разбунтуват срещу властта в страната.

„Те демонстрираха арогантна безнаказаност и продължават, дори засилват кървавите си престъпления срещу човечеството. С това демонстрират пълно пренебрежение към пътя на Бог и неговия любим пророк“, пише обединение от ислямски духовници в Либия.

„Това ги прави недостойни за подчинение и подкрепа и прави бунта срещу тях благословен от Бога дълг“, пише в призива на духовниците, цитиран от Reuters.

Междувременно беше съобщено, че либийският министър на правосъдието Мустафа Мохамед ал Джелеил е подал оставка заради „прекомерната употреба на сила срещу антиправителствените протести“. Това съобщи на страницата си в интернет частният вестник „Курина“.

Медията научила за оставката в телефонен разговор с министъра, засега няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

Военновъздушните сили на Либия пък са нанесли удар срещу опозиционните демонстранти в Бенгази. Това съобщи телевизия BBC News.Уточнява се, че целта на удара е била военна база, чийто персонал е преминал на страната на противниците на режима.

Информация за жертви сред участниците в протестите засега няма.

Както съобщи по-рано телевизия „Ал Джазира“, във втория по големина град в Либия Бенгази полицията е преминала на страната на демонстрантите, в резултат на което градът се е оказал под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
9
 
! Отговори
до Ивка преди 13 години
Нас червеното вино роди нии,нас не ще ни уплаши коняк,ние сме във всеки хоремаг, ние сме във всеки хоремаг,оттук докрая на нощта.Припев: Пада другаря в някой трап,пада за него хоремаг,за да изтрезнее и стане пак, малка бутилка коняк,малка бутилка коняк!
96
4
 
7
 
! Отговори
do-92 преди 13 години
"КАДАФИ ЕЛА В БГ, ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ ЩЕ ТЕ РЕЖА "Nedei taka !Ostavi go choveka! V bustana na diado znaesh li kakva hubava rabota shte svarshi ako go zavarja za edin kol barabar s medalite i shapkata.Ekstra plashilo izliza ot nego !
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази новина не ме блазни. Ще се зарадвам наистина ако кюрдите започнат нещо подобно в южната ни мюсюлманска съседка.А дано по-скоро!
94
3
 
15
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ако кюрдите в *** турция се дигнат *** ще им се стъжни положението , ще видят кон боб яде ли?
93
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 13 години
A sega poznaite koia e sledvashtata darjava..sled Libia..?!! Siria sa podvlastni na Iran i voenite iranski korabi ot vchera sa na pat za Siria.Yordania...?!Livan povecheto sa hristiani no tam sa Hisbulla... ?!Turcia...?Maroko...?!
92
7
 
6
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
нас червеното знаме родини ,нас неще ни оплаше смъртаа!!!!!!
91
2
 
4
 
! Отговори
istorik преди 13 години
SLEDVASHTIA BUNT E V IRAN I POSLE V TURCIA--KURDITE SHTE SE VDIGNAT ZA AVTONOMIA- NEKA SEGA DA PRAVIAT SVESHTENI VOINI -MOSULOMANITE!!!!
90
2
 
7
 
! Отговори
До;90 :) преди 13 години
Пълно е с мароканци в южна Италия,само поразии правят и събличат жените с погледи, като невиждали жена са.......
89
2
 
5
 
! Отговори
до 91 преди 13 години
Кажи го това на оня *** от Стара Загора, който пише на маймуница.
88
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радвайте се! Скоро ще разберете ефекта от тези революции! Като за начало попитайте италианците:)
87
6
 
11
 
! Отговори
pepo преди 13 години
За съжаление, Кадафи е обявил, че всички споразумения с ЕС касаещи нелегалната имиграция остават в историята.Това означава, че пишман бунтовниците в Либия, когато разберат, че са си прецакали тотално държавата и на масата за вечеря могат да сложат на децата си само *** и камъни... тогава страшното ще започне да приижда на стотици хиляди и при нас.
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАЙ-ДОБРИЯ АРАБИН,Е МЪРТВИЯ АРАБИН. СЕГА КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН ЗА УБИЙСТВАТА? КАДАФИ Е ЗАВЪРШЕН ЛУД С ПЕТРОДОЛАРИ,И ЩЕ НАПРАВИ АВТОМАТНА СЕЛЕКЦИЯ НА БЕНГАЗИ И РАЙОНА ОКОЛО НЕГО,ЗАЩОТО ТОВА Е СТАРАТА -КРАЛСКА СТОЛИЦА НА ЛИБИЯ ПО ВРЕМЕТО НА КРАЛЯ, ПРЕДИ 1969 Г.,ТОЙ ДА ГО ПРОГОНИ В ЕГИПЕТ. ДЕРЗАЙ МУАМР,СКОРО И ТИ ЩЕ СЕ ВИДИШ С АЛЛАХ И НЕГОВИЯТ ПРОРОК- МОХАМЕД.
85
2
 
4
 
! Отговори
;) преди 13 години
Kato nemojem da si svalim rejima, shte si svalime gashtite i pak shte se poluchi !Nashite opravnici zatova iskat da otarviat ot balgarite, kolkoto po-malko, tolkova po-lesno!
84
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам американците да се разбунтуват срещу правителството си и банките.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайте "The Obama deception" и всичко ще ви стане ясно....
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
72 -Добре! Отивам! Ти сложи кафето:)
81
2
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Гледайте сега тия араби като запъплят през Средиземно море да търсят убежища в белите държави к`во ще стане ... няма да можем да ги изгоним бе ей!
80
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Leleee ami kato svalat rejima, kvo shte praviat bengazovci bez rejim ?Muslitata sa mnogo naod i da se trepiat pak shte ostanat, ami nie kato nikakvi ni niama kak shte si svalim rejima. ?
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
70Леко ще се гътнеш:) Пяната на устата си избърши и второ такова фе....о не прави:) Видял си дяд..ия:) Това, че си намерил начин да си го изкараш на някого, не значи, че си осъзнал причината:)))))))) *** това е за мъдри, а не за тези, които само физиологично са наричани "човек"
78
2
 
23
 
! Отговори
ивчо преди 13 години
Може би на всеки му се иска да свалят Кадафито, на мен също, но запомнете, че мюсулманите не разбират от демокрация - особено арабите - и причината се корени д естеството на религията им - самата тя е подтисническа и оправдава неравноправието - особено между мъжа и жената. Добре ще махнем един светски диктатор, но ще дойде още по-лош и то мюсулмански такъв. Помните ли какво стана в Иран след революцията, след падането ком. режим в Кабул, след падането на Садам? За съжаление тук бъде същото! Предполагам, че сте ме разбрали правилно, не защитавам тоя мърсен *** правя само разсъждения на базата на религията им и какво би станало в бъдеще, което ще има траен ефект и върху цената на петрола и газта с цени в посока нагоре! От там пък ще има всеобща и спиралообразна криза в света.