Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро

Русия отново призова за спиране на насилието
Обновена: 22 мар 2011 15:18 | 22 мар 2011 15:18, Елка Василева
114
Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро
Анатолий Сердюков и Робърт Гейтс. Снимка: Reuters

Коалиционните сили в скоро време ще прекратят активната фаза на военната операция в Либия, заяви американският министър на отбраната Робърт Гейтс пред журналисти след срещата си с руския си колега Анатолий Сердюков в Москва.

„Военните операции, които се водят активно в момента в Либия, ще бъдат рязко намалени след няколко дни“, каза Гейтс.

Той заяви, че бъдещето на Либия изцяло зависи от либийския народ. „Бъдещето на Либия е дело на самия либийски народ, той самият ще решава“, каза министърът на отбраната на САЩ, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че войските от коалицията ще направят всичко възможно да бъдат избегнати жертви сред мирното население. Според него всички цели, по които се нанасят удари, се намират далеч от мирни граждани.

От своя страна Анатолий Сердюков заяви, че най-краткият път към надеждната безопасност за мирното население и дългосрочната стабилизация в Либия е незабавното прекратяване на огъня и започване на диалог.

„Ние отново призоваваме както всички либийски страни в конфликта, така и участниците във военната операция да направят всичко възможно за спиране на насилието“, каза руският министър.

Той припомни, че Русия изхожда от това, че мандатът на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН предвижда само мерки за защита на гражданското население и недопускане на ескалация на конфликта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 13 години
Така е.....изтеглиха ги навреме а само нашите останаха ,но и дори и други да бяха останали Кадафи едва ли щеше да се осмели да ги съди....Само нашите и 1 палестинец защото знаеше този диктатор че тези две страни България и Палестина не могат да му се противопоставят
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ на войната и на войнолюбците.В по-голямата си част това наистина са импотенти комплексари.
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
83Нали са много богати тези либийци,защо тогава изнудиха бедна България----------Защо ли ? Ще ти отговоря - ами защото българите са балъци и никога не са имали никаква политика - нито външна, нито вътрешне. Кой ги хване - той ги ...Имаше и други сестри, но съответните държави си ги изтеглиха грамотно - останаха само нашите измамени камилчета ...
81
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"През март 1982 г. САЩ налага ембарго върху вноса на либийски нефт и върху износа на индустриални стоки към Либия..." Айде разбирачите, дето все петрол и нефт виждат да ми обяснят как САЩ се оправиха години без либийския петрол. През хурката им е на американците за нищожните 2% петрол на Либия.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
83 - има си, има си. За всеки влак си има пътници. Някои дори си падат по дърти и разплути. Аз не. Говоря по принцип само.
79
2
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 79 до ден ---- Кадафи е действал според ФАКТИТЕ, които са му представяни / без да твърдя дали те са истина или не / ---- И предполагам всеки държавен ръководител би постъпил така, ако държи на народа си ---- Пак повтарям - не нападам нашите, защото не съм свидетел на събитията/ ---- А що се отнася до мисиятана Саркози - знае ли се срещу какво е обезпечено освобождаването ---- Не вярвам да е за нищо ---- Пари Кадафи си има предостатъчно, така че изключвам той да ни е изнудвал за пари
78
3
 
2
 
! Отговори
до 81 преди 13 години
Какви платени секс услуги ?. Те са над средната възраст,кой би пожелал да прави секс с тях срещу заплащане след като в Ли бия бе пълно с млади украинки и сръбкини .....И тези обсвинения бяха скалъпени за да ни вземат либийците паричките които сега можеше да се дават за пенсии и социални.....Нали са много богати тези либийци,защо тогава изнудиха бедна България,Това се начича рекет в нашата страна ,ако имахме чест и достойнство ние трябваше да водим коалицията
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
71Ха-ха, ти наистина ли си вярваш, че на Саркози и жена му им дреме за нашите парцаланки, деградирали от оргии и алкохол. Истината е друга - става въпрос за пари, за много пари, петрол и оръжия.
76
2
 
7
 
! Отговори
до 79 преди 13 години
Освен обвинението за заразяване на деца със СПИН/което сигурно им е скалъпено/, нашите мед.сестри бяха обвинени и за:1. Нелегално производство на алкохол!2.Забранени валутни далавери!3. Платени секс услуги!Тези неща са криминализирани в Либия!Обвиненията по тези точки, мисля не бяха отхвърлени!Сестрите бяха екстрадирани в България съгласно Българо-Либйска спогодба предвиждаща изтърпяване на наложените наказания в родината!Строго погледнато те и до сега трябваше да са в български затвор!
75
8
 
7
 
! Отговори
за 78 преди 13 години
Откога чакам да излезе истината за руската агресия върху мирните турци и вие българите да се засрамите..........не да ми празнувате Освобождението :)
74
10
 
3
 
! Отговори
До den преди 13 години
Прав си. Саркози и жена му не спаха 3 денонощия за да водят преговори и освободят нашите сънародници.....Помните ли какви тежки преговори бяха и ги изведоха 1 нощ.....Кадафи искаше да ги обеси.......А сега за благодарност вземаме неговата страна сдрещу нашите освободители......Е наистина нашия народ заслужава да изчезне от лицето на земята.......Българина е неблагодарен,беден,васал и с робско мислене и мрази самия себе си.....Кадафи ни се заканваше че ако поиска може да ни смаже за 2 дни
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рано или късно истината ще излезе наяве и тогава тези, които сега така въодушевено подкрепят американската агресия и избиването на невинни хора, много ще се срамуват.
72
7
 
2
 
! Отговори
за 74 преди 13 години
Червените дето го защитават не се борят нито за страна, нито за хора.........ние нормалните искаме кат одемонстрираме да не ни пращат танкове , изтребители и пр и считаме че е по добре да има избори вместо гражданска война.........
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Най-много се лъже преди избори, ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА и след лов"
70
7
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 13 години
Да колко е жалко, само че няма кой да те храни, облича и бърше ***, а трябва да правиш всичко това сам! Колко е жалко да си болен комунист.
69
10
 
2
 
! Отговори
den преди 13 години
KAK MOJE DA VZEMATE STRANATA NA TOZI UBIEZ KADAFI SLED VSI4KO KOETO FRANCIQ NAPRAVI ZA NAS ?
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съюзниците го поткараха сватбарската , пуцат всичко което мърда. Отново "заблудени" ракети избиват жени и деца , както в Сърбия ...
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MADE IN CHINA
66
6
 
2
 
! Отговори
Помните ли ? преди 13 години
Помните ли когато бяха арестувани нашите сънародници в Либия,министър от правителството на Костов каза че ако имаме модерни изтребители бихме ги изпратили срещу тази недемократична страна Либия и отговора на Сейф Ал Ислам бе " Е хайде изпратете ,ние знаем как да се справим с вас,досега ви считахме за приятелска страна". Така режима на Кадафи показа че се мислят за повече от нас......И са прави Борисов и Първанов чийто мнение е еднакво и че Либия е трябвало да бъде бомбардирана още тогава
65
1
 
9
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Оркестърът засвири фалшиво ----- Без диригент е така ---- Без партитура - също ---- И най-вече при липса на дарба