Задържаха двама от инициаторите на атентата в Домодедово

При акция на службите за сигурност бяха убити 17 бунтовници
28 мар 2011 23:07, Красимир Ангелов
57
Задържаха двама от инициаторите на атентата в Домодедово
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руските сили за сигурност убиха 17 бунтовници и задържаха двама заподозрени за самоубийствения атентат през януари на московското летище "Домодедово". Това стана при престрелка в размирната кавказка република Ингушетия, предаде РИА Новости.

При въздушен удар е унищожена база на екстремистите, където според властите са били обучавани атентатори самоубийци.

Още по темата

Задържаните двама заподозрени са разпитани от следовател, като те ще бъдат прехвърлени в Москва незабавно.

Според представител на властите двамата заподозрени отвели в руската столица извършителя на самоубийствения атентат на летище "Домодедово" на 24 януари, при който загинаха 37 души, а над 120 бяха ранени.

Нападателят камикадзе бе идентифициран като Магомед Евлоев, родом от Ингушетия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Домодедово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
1
 
! Отговори
Палиативни мерки преди 13 години
Така така, общественото мнение е успокоено..........и така до следващият път
33
29
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
За мен ще бъде голямо унижение в тоя сайт да получавам плюсове... - нали ти е известно, че тука е оазиса на комунденцата... - а тия двамата или ще се "самоубият" или ще направят "опит" за бягство... - няма да има съд, защото руският Гуантанамо го ГуантаНЯМА... - есть челавек - "естть праблем - нет челавек - нет праблем" - това е демокрация по руски...
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докога разни служби ще подкрепят ислямските терористи?! И докога нашите слугинажни медии ще използват за тях термина 'бунтовници'? Хайде да ги видим да използват този термин за ИРА или за ЕТА, а????
31
4
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Странджа, недей, че ей сега ще ти спретна (както е модерно напоследък тъдява) едно гласуване, тип "Nobody (+), Странджа (-)" и ще видим кон боб яде ли :)))Абе, а според тебе, дали тея набедени дисиденти са имали паникбутон да си изчегъртат данните от смартфоните и дали сега руснаците ще ги тункват?
30
5
 
29
 
! Отговори
конте преди 13 години
И, за какво толкова мразят россияните в Кавказ, че се радваш дето щели да ги трепят? А, не чете ли, че един заловен бандюга, от Кавказ, в интервю казва, че НАТО им нареждало и плащало да стрелят по россияни? Нещо тоя свят е толкова коварен и алчен и несдправедлив, че да ревеш ли да се чудиш ли какво става? Какво са ти криви россияните пък на теб?
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
прекрасна новина.
28
35
 
3
 
! Отговори
НА РУСНАЦИТЕ..... преди 13 години
...ПАК , ЩЕ ИМ ПУСКАТ КРЪВЧИЦА...!ОТ КАВКАЗ , ИМ ГО ГОТВЯТ....... ГОООООЛЕМ.....!НЕМА ДА ИМА ПРОШКА!!!!
27
23
 
9
 
! Отговори
Парцан преди 13 години
И руснаците са се усрали отсекъде. Толко са зле, че 1000 години не могат да се оправят като нас
26
27
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до NobodyЗнам те бе човек, знам, че ти не подаваш... - ти си настаясшчий каманист с досие в ДС...
25
0
 
5
 
! Отговори
Рус преди 13 години
до 16Прав си,приемам забележката за препинателните знаци,моля за извинение,но коментара Ти, беше единствено за тях,а същността на написаното от мен се разбира и без запетаи,но явно не Ти е приятно да го коментираш този факт!?
24
0
 
20
 
! Отговори
tarikat преди 13 години
Е... аз какво ви казах ,че руснаците ще ги взривят.....
23
4
 
11
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Странджа, мани ти тая песен либовна за русофили и русофоби баш с мене. Имаш достатъчно пациенти да палиш, на мене в тоя пясъчник с шизофренията не ми се играе, достатъчно кален съм :)))
22
22
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до ПЕНЕКакво е необходимо на гоцевия съд за да осъди някой престъпник:- Триминутен видеозапис на престъплението от различни гледни точки с видеокамера "Панасоник".- Минимум пет свидетели на престъплението, които да нямат роднинска връзка.Горните доказателства не са валидни, ако адвокат е г-н Марковски....
21
1
 
7
 
! Отговори
Radar.bg преди 13 години
Новините днес (28 Март, Понеделник) Подреди по: нови | подобни | четени Икономисти прогнозират банкрут на Гърция Гърция вероятно ще обяви банкрут, сочат резултатите от анкета сред европейски икономисти. Две трети от анкетираните предвиждат банкрут. Въпреки това повечето смятат, че еврото ще оцелее. Запитване е отправено към 52 икономически анализатори, като...
20
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм русофил, но съм бил в Москва и просто не можете да си представите какво самочувствие и каква класа имат московчаните! Навсякъде виждаш красиви жени и мъже, изключително интелигентни, рядко се среща някой московчанин, който да е невъзпитан. Пияниците се срещат по улиците не по-често от тези, които са по улиците в София. Но навсякъде из Москва са разлепени театрални афиши, навсякъде звучи класическа музика и руска естрада, съвременна и социалистическа. Хората са любезни и услужливи.
19
4
 
29
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 13 години
До СТРАНДЖАТА !Точно ти ли бре мамин сладък си тръгнал да ни обясняваш за "изтъркване на имиджа на вожда" !??Днес не търкаш ли ....... имиджа на твоят вожд - Боко Тиквата !А и тук твоя вожд бая хора обяви за виновни без да има и грам доказателство а после съдът ги оправда , защото НЯМА събрани факти за вината им ! Но няама кой да му лъсне ....... имиджът !Така , че Страбджа , моля те НЕ ДАВАЙ ОЦЕНКИ на чуждите действия ! Гледай твоя си ИДОЛ !
18
33
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до NobodyНяма по-противно нещо от русофил изпитващ оргазъм при дрънкане на руски железа... - същото ли ще говориш, ако утре и теб принесат в жертва за да се изкърпи нечий имидж?...
17
1
 
14
 
! Отговори
Новината от днес.... преди 13 години
Хунтата и синовете на сатрапа - смъртник Кадафи са спонсорирали ДПС и Доган с цел да подпомогнат ислямския сепаратизъм в България.....Тръпки ме побиха от тази новина която преди минути предадоха световните информационни агенции.....Синът на Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам е наливал пари в партията на Ахмед Доган ДПС.Според разследващи журналисти, работещи в чужбина, в най-скоро време ще се разкрие за грандиозен скандал, свързан с Ахмед Доган и синът на Муамар Кадафи. Очакваната сензация ще е свързана с инвестициите на Сейф ал-Ислам в България. По-конкретно ще се отнасят до политическа партия ДПС. Публична тайна било, че от години се говори за арабските и ислямските фондации, които работят в полза за партията на Доган.Една от въпросните фондации е именно тази на сина на Кадафи.Има много мистерии около това с каква цел Доган е получавал пари от този посока. Те все още си остават в тайна, но се твърди, че тепърва ще стават ясни.
16
2
 
26
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
Интелигентни умнико и разбирачо,пред КОИТО се пише запетая. В Русия имат прекрасни девойки и младежи, които говорят правилно и пишат грамотно, които се гордеят с това.В България имаме прекрасни девойки и младежи, които се срамуват от това, че говорят правилно и пишат грамотно, защото са малцинство в сравнение с онези бездарници, които "разбират" от всичко и са "компетентни" винаги на всяка тема
15
9
 
27
 
! Отговори
рус преди 13 години
В Русия имат президент и премиер които говорят и после вършат работата качествено!В България има президент и премиер които говорят и после пак говорят,но некачествено!