Белият дом размаха пръст на Сирия

САЩ призоваха за спиране на убийствата на демонстранти
Обновена: 7 май 2011 09:50 | 7 май 2011 09:50,
11
Белият дом размаха пръст на Сирия
Снимка: Reuters

САЩ предупредиха, че ще предприемат допълнителни стъпки срещу сирийското правителство, ако то не спре да преследва и убива народа си.

„САЩ смятат, че отвратителните репресии на Сирия срещу народа й изискват силни международни ответни действия“, заяви прессекретарят на Белия дом Джей Карни.

Той добави, че ако правителството не промени поведението си, включително прекратяване на убийствата на протестиращи, САЩ и международните им партньори ще предприемат допълнителни стъпки, за да покажат категоричното си несъгласие с начина, по който се отнася с народа си.

Същевременно местни правозащитници съобщиха, че в петък сирийските сили за сигурност са убили най-малко 27 демонстранти срещу президента Башар Асад.

В отговор на репресиите Европейският съюз се споразумя да наложи санкции на Сирия.

Миналата седмица САЩ наложиха санкции срещу някои видни представители на сирийското правителство.

В Сирия днес са били освободени 192-ма участници в протестите, след като доброволно са се предали и признали, че са нарушили закона, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявление на сирийското вътрешно министерство.

Ден по-рано по същите съображения са били освободени 361 души.

В началото на месеца министерството призова всички, участвали в безредиците, да се предадат доброволно и да сложат оръжие до 15 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: САЩСирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
мики р преди 13 години
нямали кои да ги спре тиа американци
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Америка вместо да размахва пръст, да спре незаконното въоръжаване на такива възстанници. Защото днес правят въоръжени бунтове в Либия и Сирия, но ако утре е при тях, как ще реагират те. Никой не знае каква шега ще му устрои съдбата
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕВРЕИТЕ ОТ ГЕТОТО НА ПСИХИ4НО БОЛНАТА ИЗМЕТСКА НАЦИЯ САЩ И ТЯХНАТА ГЛАВНА ЩАБ ПСИХО-КВАРТИРА Белият дом размахаха пръст на Сирия,ЗАВРЕТЕ СИ ГО ОТЗАД .
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ да спрат да се правят на полицай , нямат абсолютно никакво право да семесят в делата на суверенни държави ! вън окупантите терористи !
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Сирия са им размахали един друг пръст...
5
2
 
5
 
! Отговори
т преди 13 години
Америка вместо да клати пръст-да погледне собственният си народ-кризата ИМ е огромна и народът им живее все по трудно.
4
2
 
7
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Всички,които проповядват война срещу християните ще бъдат избити.Време е мюсюлманите да покажат,че ислямът е религия на мира и любовта.Нямам нищо против онези мюсюлмани,които съжителстват мирно с християни.Тези обаче,които пречат на мира трябва да бъдат унищожени.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха сега, Сирия ли е следващата?
2
2
 
10
 
! Отговори
бубу преди 13 години
Не можем да знаем какви са целите на бунтовниците и затова не можем да кажем, кой какво иска? Определено света стана лудник от войни? Истински ад. Ами това си е вътрешна тяхна работа, откъде да знаем кой, за какво се бори? Свободата е хубаво нещо, определено? Но дали са борци за справедливост и свобода на хората там или са бунтовици за смяна на един режим с друг?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TUK NE SE VIZDA KOI E PRASTA