Слухове в Триполи: Кадафи е отровил водата

Смята се, че Кадафи не е унищожил всички химически оръжия
Обновена: 24 авг 2011 15:27 | 24 авг 2011 11:06, Елка Василева
77
Слухове в Триполи: Кадафи е отровил водата
Снимка: Reuters

В либийската столица Триполи се носи слух, че водата от водопровода е отровена с неизвестна отрова, вече има приети в болница.

Би Би Си предаде, че имам в един от кварталите на града съобщил по високоговорители на джамията за отровената вода. Много хора приели насериозно информацията.

Действащите в Триполи въстаници смятат, че водата е отровена по заповед на неуспелия да им се противопостави в открит бой Муамар Кадафи.

„Водата от водопровода и други източници в момента се тества, след като двама души бяха приети в болница. На контролнопропускателните пунктове хората биват предупреждавани, че водата не бива да се пие“, съобщи телевизията на бунтовниците  LibyaAlHurraTV, базирана в Бенгази.
 
Муамар Кадафи разработваше химическо и ядрено оръжие. Той обаче се отказа от тези програми, след като преди години започна сближаването на Либия със Запада.

Според експерти Кадафи не е унищожил част от тези химически оръжия и ги е запазил „за черни дни“. Възможно е тези дни да са настъпили.

Още по темата

Според въстаниците Кадафи е в състояние да използва химическо оръжие в борбата си срещу тях или да отрови водопровода на Триполи.

Вчера бунтовниците превзеха резиденцията на Кадафи в Триполи, но и досега остава неясно къде се намира самият той.

През изминалата нощ обаче беше излъчено аудиообръщение на Кадафи, в което той заяви, че оттеглянето му от резиденцията Баба ал Азизия е било само тактическа маневра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
4
 
! Отговори
терапевт преди 12 години
От клиниката преди дни посъветвахме населението да не посещава руско езични форуми и сайтове, крайно вредно е за психичното ви здраве! Възможни са нервни разтройства, страхови неврози и като резултат шизофренни изблици, щадете душевното си здраве!
54
2
 
19
 
! Отговори
Подстрекател преди 12 години
Носят се слухове , че Кадафи е отровил петролните кладенци с радиоактивни отпадъци и всеки който му ползва петрола ще бъде облъчен, а водата са я отровили Американците, защото възнамеряват да строят завод за Кока Кола в Триполи.
53
6
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Нормално, нали е комун .. ислямиста долен .. аа може ли да попитам.. верно ли сайта бил депесарски :)
52
3
 
4
 
! Отговори
терапевт преди 12 години
Кадафи е при нас, много се боцка тоя бе, а иглите ги дава след това на болниците..в детските отделения...
51
5
 
3
 
! Отговори
' преди 12 години
Нека и на Либия! Аз още помня как мъчиха българските мед. сестри. ;) Има Господ!
50
2
 
5
 
! Отговори
Лъжци преди 12 години
Кадры "народного ликования" в центре Триполи оказались фальшивкой Как вскоре оказалось, есть действительно большой резон сомневаться в том, что показывают по ТВ об "окончательной победе" повстанцев в Триполи и "ликовании" жителей на улицах столицы. Благодаря внимательным и дотошным зрителям выяснилось, что кадры, якобы снятые на главной площади города, оказались фальшивкой, пишет "Комсомольская правда". Еще в воскресенье они были запущены в широкий оборот двумя арабскими телеканалами - Al Arabiya и Al Jazeera, а затем обошли все экраны мира, включая российские. Но уже в понедельник практически все телеканалы РФ сняли эти материалы с эфира, хотя само сообщение о "ликующих жителях Триполи" повторялось снова и снова. Обман раскрылся после того, как зрители сделали стоп-кадры "ночного праздника на Зеленой площади" и обнаружили там массу несоответствий с настоящими фотографиями, и даже с видеокадрами, отснятыми там же совсем недавно. Так, в одном месте "успела вырасти" 15-метровая пальма, которой там не было неделю назад, в другом - на месте 200-летнего кедра неожиданно "выросла" вторая пальма, на стенах исчезла лепнина и некоторые окна, и так далее. Несоответствий оказалось много. Газета подчеркивает при этом, что еще за несколько дней до начала наступления повстанцев на Триполи сторонники Каддафи сообщили о подготовке этой "телеутки" - информация об этом была в том числе в интернете. В частности, сообщалось, что под городом Доха в Катаре в пустыне возведены фанерные декорации Зеленой площади, резиденции Каддафи и правительственного квартала Триполи, и там планируется снять фальшивые кадры полного поражения властей, вне зависимости от реального положения дел. Но телевизионщики проигнорировали предупреждение, и это в некоторых случаях привело к еще большему конфузу. Так, на одном из российских новостных каналов новость о "народном ликовании" по поводу "победы повстанцев", после того, как пришлось снять с эфира обманные кадры, сопровождалась картинкой митинга в Триполи под зелеными флагами Каддафи.
49
3
 
11
 
! Отговори
мен преди 12 години
водата ше я отровят братята американци, англичани и французи а не кадафи. кадафи е баща на либийския народ а не един чичко с един сладолед и 5 кинта който отива и вика деокрация искате ли демокрация искате ли
48
2
 
2
 
! Отговори
обективен преди 12 години
В триполи се говори, че от утре левите другарки ще станат общи за всички и ще има яко кекс по улици, мегдани и сокаци, това щяло да е по случай издаването на мъченическа партийна книжка, на Кадафа. У нас честването (кекса) ще е на Бузлуджа, айййдееее на партийнийо форум
47
2
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Доста смешен лишен от всякаква мисъл и факти изказване. А не мислиш ли, че кризата е в резултат именно на лявата политика или иначе казано прекалено много пари буквално раздадени на хората /социална политика/ срещу нищо?
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък чух, че Кадафи бил толкова зъл и лош, че сутрин и вечер похапвал девици, а на обед пие прясно изцедена човешка кръв! Абе въобще Кадафи е по-по-най - лошия човек на планетата.
45
1
 
7
 
! Отговори
111111111111111111 преди 12 години
Докато не разберете че всички световни политици излизат от едно училище,че партиите както религиите на времето са създадени за да разделят народа и при нужда да го намаляват чрез конфликти и войни няма да се управим.Това дали държавата е добре зависи от народа а не от президента.Ако народа мълчи и най кадърния президент да изберете пак ще сте най мизерните в света.Народа избира,народа търси сметка на политиците които е избрал и плаща.Научете се да излизате на улицата като западните народи а не да се делите от което само политиците печелят.На тоя *** народ,сигурно всички политици завиждат на гоце и боко.Какво ще му се случи на сарко ако им пусне турски новини..? Размислете малко и престанете с леви и десни.Всичките са едни,боко е бодигарда на тато,младенов е племенник на младенов при тато...властта е в ръцете на едни и същи,как искате да се управите...!!!!!
44
2
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Сега политиката е да се свива икономиката с поредица от мерки-грешки. Щом бележитият икономист Георги Ангелов ни дава за пример Естония където рязали рязали, рязали... Поразрових се и установих, че там след рязането има яка безработица и най-много самоубийства на глава от населението. Да са му честити.
43
0
 
8
 
! Отговори
ура другаре преди 12 години
Създай проблем.Реши проблема.Контролирай положението.Създадоха проблемаРешение нямаЕби му мамата и давай нататък!
42
5
 
8
 
! Отговори
AYYYYYYYYY преди 12 години
Кадафито е мюсюлманин и никога няма да се предаде а ще остане в историята като мъченик и жертва на западните колонизатори и либийските предатели.Абе има хора които мислят за историята,гоце,боко,желев,сарко,bush ще остават в историята като неудачници
41
0
 
5
 
! Отговори
39 преди 12 години
Мисля че е НЛО защото по описание миналият месец в южна Франция наблюдаваха подобно нещо, а преди години майка ми видя огнено кълбо в градината ни .Тарcи видео в нета
40
2
 
9
 
! Отговори
Пропагандата преди 12 години
САЩ - царете на пропагандата, царете на създаването на конфликти и царете на "разрешаването им". Плащаш на албанците в Косово да се вдигнат, после ги омиротворяваш! Плащаш и омайваш двама-трима малко по-умни племенни вождове в Либия, въоръжаваш "бунтовници" и останалата необразована *** почва да се "бори за свобода". Войните отдавна се водят по телевизията, а топ 50 на Форбс притежава всичко, вкл. и мозъка ви! Утре ще ви кажат, че Кадафи е бил на Марс, да, беше,казва го CNN, да живей стадото!
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Европа се управляваше от социалистически партии - Франция, Испания, Англия, Италия,Германия, те насърчаваха социалната политика - заетост, покупателни възможности и Европа се развиваше, имаше капиталът къде да продава стоките си, а сега я управляват десни и Европа рухва че се налага да краде нефт от Либия. Т.Н. дясна политика вреди и на бедни и на богати, но богатите още не могат да го осъзнаят и сами се вътрят. И БСП също е дясна партия, жалко за България.
38
2
 
7
 
! Отговори
Един от Люлин преди 12 години
Здравейте на всички тук.... Искам да се извиня че ще пиша по друга тема... Но крайно ми е интересно има ли тук хора от Люлин... по специално от района на 7 и 10 микрорайон... там около магазин АРОН който снощи около 23,30 са били на терасите си и са видяли нещо наистина крайно НЕобичайно в небето над Люлин със отчетливо сияние в формата на кълбо ?!?!.... Защото съм сигурен че го видяхме поне 5 души !!! Изгарящ Метеор може би? Или нещо военно секретно? НЛО ли беше ?!? Но беше адски странно...?!?!
37
0
 
4
 
! Отговори
дофтор оф боли преди 12 години
Този Кадафито много ак пич бил.Даже и Спин му пускахме мамка му и не се предава.Ама ся,че му пуснем слонски грип и дано се гътне!
36
0
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
Предлагам всичко много съм дащен!!!