Либийският конвой превозва злато, но не и Кадафи

Над 200 военни машини влязоха на територията на Нигер
Обновена: 6 сеп 2011 20:16 | 6 сеп 2011 20:16,
49
Либийският конвой превозва злато, но не и Кадафи
Снимка: Reuters

Муамар Кадафи не се е измъкнал с военният конвой от стотици бронирани машини, влязъл на територията на Нигер, съобщи телевизия Al Arabiya, позовавайки се на външния министър на Нигер.

Близък до френския президент Никола Саркози обяви, че „нямат информация, която би насочила към това, че е бил там”.

По-рано днес Reuters цитира френски и нигерски военни източници, според които над 200 бронирани военни машини на силите на Кадафи са навлезли на територията на Нигер.

Според френския военен е възможно Кадафи да се е присъединил към конвоя напът за Буркина Фасо, която му предложи убежище.

Официално Франция, Нигер, Буркина Фасо, новите управляващи в Либия и НАТО заявяват, че не знаят къде е Кадафи и отхвърлят възможността за сделка, която да му позволи да намери убежище извън Либия.

Бунтовниците, които свалиха Кадафи преди две седмици, пък твърдят, че десетки военни машини пресичат границата, натоварени със злато и пари, вероятно обрани от клон на централната банка в родния град на полковника – Сирт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее КАДАФИ .
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с това "напът" бе неграмотници !
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами та нал там НАТО-вците са знаели за конвоя но обаче не са го нападнале понеже е един мирен конвой от военна техника.......... Аааааа то ставало въпрос за пари..........Еми то и НАТО е по-слабо от паричките.......но не бива да съ вярва на медиите така че чекаме да видим кво още ще ни излъжат
6
13
 
59
 
! Отговори
Крас преди 12 години
Кадафи направи за смях НАТО, Саркози , ЕС и всичките му там грабителски организации. А тези хищници направиха от Кадафи идол, на който се възхищават милиони хора по света. Оказа се , че един диктатор , който защитава интересите на страната си е много по- достоен от едни алчни, самозабравили се ***.
5
14
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
С толкоз акъл така ти се струва.
4
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛИБИЯ Е СИЛНА ДЪРЖАВА И СЪС И БЕЗ ЗЛАТО НО ЖАЛКО, ЧЕ ЗЛАТОТО И ЩЕ ОТИДЕ ЗА УБИСТВОТО НА СОБСТВЕНОТО И НАРОД.
3
11
 
49
 
! Отговори
Булава преди 12 години
Точният превод на операцията ,,Обединен защитник" е ОБЕДИНЕН ГРАБИТЕЛ.НАТО е военна машина на определена европейска класа от богаташи в съюз с американските хищници.Тя е използвана в интерес на богати фамилии и фирми от Европа и САЩ за да колониализират държави и да крадат каквото могат.Но и тази империя ще рухне и то отвътре защото ще се самоизядат.Случващото се в Либия е замислено отдавна за да могат Итали,Франция и Испания да заграбят петрола на тази страна.
2
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе така ми се струва, че този човек си играе на *** с целия свят и никой нищо не може да му направи...
1
17
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национална Американска терористична Организация -НАТО!