Правителството на Берлускони спечели вота на доверие в парламента

Италианският премиер заяви, че правителството му няма алтернатива
Обновена: 14 окт 2011 17:26 | 14 окт 2011 16:26, Елка Василева
1
Правителството на Берлускони спечели вота на доверие в парламента

Италианският премиер Силвио Берлускони спечели вот на доверие в парламента, като преодоля растящото недоволство в редиците на собствената си коалиция заради съдебните дела и икономическите проблеми на Италия, предаде АФП.

Десноцентристкият кабинет на премиера Силвио Берлускони спечели гласуването в Камарата на депутатите с 316 гласа "за" при 301 "против".

Още по темата
Вчера в реч пред долната камара на италианския парламент Силвио Берлускони заяви, че няма алтернатива на неговото консервативно правителство.

Берлускони смята, че организирането на избори преди края на мандата на кабинета през 2013 година няма да разреши проблемите на Италия.

Берлускони поиска вот на доверие, след като правителството не успя да прокара в парламента законопроект за държавните разходи и опозицията го призова да подаде оставка.

Когато бе обявен резултатът от днешния вот, привържениците на премиера избухнаха в ръкопляскания, допълва Асошиейтед прес.

Агенцията коментира, че малката разлика в гласовете засилва съмненията дали десноцентристкият кабинет в Италия ще може да управлява ефективно в условията на икономическа криза в страната.

Ако беше загубил днес вота на доверие, Силвио Берлускони щеше да бъде принуден да подаде оставка - около година и половина преди приключването на парламентарния си мандат през 2013 г. Три рейтингови агенции понижиха неотдавна кредитния рейтинг на Италия, като се позоваха на политическата безизходица и слабите изгледи за икономически растеж в страната, припомнят АФП и АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво на дъртака.