Български адвокат отива в Бразилия за Боевски

Юрист твърди, че коката не била 9 килограма, а само два
Обновена: 4 ное 2011 14:56 | 4 ное 2011 13:52,
51
Български адвокат отива в Бразилия за Боевски
Снимка: архив Булфото

До дни български адвокат заминава за Бразилия, за да работи по случая със задържания и обвинен за пренос на дрога Гълъбин Боевски, обяви пред журналисти адвокат Константин Симеонов.

Той коментира още, че не може да повярва, че Боевски, отивайки за първи път в Бразилия, е пренасял наркотици.

Първоначално съобщената цифра от 9 килограма по думите на Симеонов включвала и теглото на самите куфари, а след това по непотвърдени данни количеството наркотик вече било намалено на два килограма.

Още по темата

Юристът отрече категорично Боевски да е имал дългове, заради които би могъл да се занимава с пренос на дрога. Засега контакт с Гълъбин Боевски не е установен, но по думите на Симеонов вчера външният министър Николай Младенов е разговарял със своя бразилски колега, който е обещал съдействие по случая.

"В момента в Бразилия имаме само почетен консул, който изпълнява ролята на посланик", обясни адвокатът.

"Не са верни и твърденията, че Боевски е признал и описал детайли за преноса на дрогата. И дъщерята на Боевски - Сара твърди, че куфарите, с които те са пътували за България и в които е бил наркотикът, са купени ден преди завръщането.

Фактът, че в куфарите има наркотик, е установен, след като багажът е минал през задължителната предварителна проверка на летището в Сао Паоло", допълни адвокат Константин Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
43
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Ако изпртят и български съдии, със сигурност ще бъде съвсем невинен.
8
0
 
5
 
! Отговори
меломан преди 12 години
vbox7/play:e0bb33d3Да поздравим невинния Боевски с това клипче
7
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ако наситина не е виновен! ?
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям мнението на 3, и бих допуснала ако бяха го хванали с 2 гр. да речем - за лична консумация, но съм твърдо против 2кг. или 9 кг. или повече. А за детето и то собствено като прикритие направо онемях, горкото дете какъв ли шок е изживяло? А като цяло съм твърдо против да се харчат народни пари за преследване на наркотици - всеки си има глава на раменете, и аз не искам моите данъци да се използват, за да се предпазват тези, които им е слаб ангела и употребяват наркотици.
5
0
 
34
 
! Отговори
Мери 21 преди 12 години
В бразилски затвори лежат над 400 българи и все за търговия с наркотици- така съобщиха в медиите. Защо държавата не се грижи за тях? Не разбирам криворазбраното ни чувство за справедливост- Щом е известна личност сме склонни да го оправдаем,какавото и да е извършил, а после търсим спаведливост от закона, който пък не се прилага еднакво за всички!!! Е , каква справедливост искаме тогава??? Защо държавата не изпрати адвокати и за останалите търговци на наркотици в Бразилия???
4
0
 
36
 
! Отговори
Питанко преди 12 години
Както казах и преди-добре, че са го хванали в Бразилия. Тук щяха да го изкарат достоен българин, после агент под прикритие и най-накрая да го освободят, освен ако от запад не се разлаят кучетата. Това, че някога е бил нещо си не му даа право да нарушава закона.
3
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение колко килограма е.Важното е,че е нарушил закона.Няма оправдание за такова деяние.
2
0
 
55
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Може ли някой да ме светне,защо такава голяма част от спортистите са в криминалната хроника..........
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само 2 килограма? Че то за толкова малко трябваше изобщо да не го задържат, ами да му я оставят на човека да си я ползва, щот 2 кила стигат само за лично ползване.