Египетската армия разреши демонстрациите на площад Тахрир

33 души са убити при сблъсъците в центъра на Кайро
Обновена: 21 ное 2011 16:05 | 21 ное 2011 16:05, Елка Василева
4
Египетската армия разреши демонстрациите на площад Тахрир
Снимка: Reuters

Египетската армия разреши официално мирните демонстрации на  площад Тахрир в Кайро, заяви пред протестиращите генерал Саид Абас, помощник на ръководителя на централното командване, цитиран от ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Армията разрешава всякакви мирни демонстрации, ако те не вредят на интересите на Египет. Тя ще защитава министерството на вътрешните работи, но няма да доближава площад Тахрир, каза генералът.

Още по темата

Военните се появиха по улиците на Кайро, за да бранят вътрешното министерство, а не да разгонват демонстрантите от площада, посочи той.

Армията не отиде на площада, а протестиращите дойдоха пред министерството. Демонстрантите имат право да протестират, но ние сме длъжни да стоим между тях и вътрешното министерство, отбеляза ген. Абас.

Той обясни, че министерството е поискало официално защита от армията. Подобна защита би била предложена и на протестиращите на площада, ако те поискат това, допълни той.

Представител от централната морга в Кайро съобщи, че от петък до днес в моргата са били докарани 33 тела на убити при сблъсъците в столицата. Повечето имали рани от куршуми.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Усещам ,че скоро много ще им пари под краката на ,,избраните''
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
докато юдейските мизерници от САЩ побутваха към размирици Сирия за да свалят неудобния за USрел режим на Асад изведнъж в тила на *** се вдигнаха радикалните ислямисти ,а сега да видим дали чифутката килари Клинтън няма да поиска санкции за военния режим в Едипет
2
2
 
5
 
! Отговори
adolf преди 12 години
Първо свалиха старите американските кукли,сега ще свалят и новите..Иде нов Арабски Халифат!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А така! Значи срещу 'диктатора' Мубарак имаха право да протестират навсякъде, тогава онова беше 'революция', 'арабска пролет' и т.н.. А сега вече нямат, защото вече не са 'революционери' и 'бунтовници', а са '***', 'хулигани' и 'терористи'! Тогава всяко убийство беше, защото 'диктаторът избиваше собствения си народ', а сега вече е 'в защита на правата и ценностите на демокрацията'. Браво, просто страхотно, докопват властта и забравят къде са били!