Русия готова за отговор на заплахата от ПРО

Медведев откри радар за предупреждение за ракетно нападение
Обновена: 29 ное 2011 21:51 | 29 ное 2011 21:47, Елка Василева
232
Русия готова за отговор на заплахата от ПРО
Снимка: Архив Reuters

Руският президент Дмитрий Медведев откри днес в Калининградската област нова военна радарна станция за ранно предупреждение, като заяви, че тя е сигнал за готовността на Русия да даде "адекватен отговор" на заплахата от страна на американската система за противоракетна отбрана (ПРО) в Европа, предаде АП.

Същевременно Медведев посочи, че станцията може да се използва като елемент от съвместна система за ПРО. "За съжаление засега не чувстваме готовност у американските и европейските партньори" за сътрудничество в тази област, цитира ИТАР-ТАСС държавния глава на Русия.

Още по темата

Радиолокационната станция "Воронеж-ДМ" се намира в село Пионерское в руската Калининградска област (разположена между Полша, Литва и Балтийско море), съобщава Лента.ру.

Станцията работи в дециметровия вълнов обхват и е в състояние при необходимост бързо да променя местоположението си. Благодарение на модулната си конструкция "Воронеж" може да бъде предислоцирана в срок от една и половина до две години, докато за радиолокационните станции от типа "Волга" или "Дарял" този срок е от 5 до 9 години.

Радиусът на действие на "Воронеж-ДМ" е 6000 километра. Тя може да открива балистични, космически и аеродинамични обекти, включително балистични и крилати ракети, да проследява и класифицира целите, като предава получената информация в центровете за управление.

Освен калининградската станция в състава на руската Система за предупреждение за ракетно нападение има още две инсталации от типа "Воронеж" - в село Лехтуси, Ленинградска област и в Армавир, Краснодарския край (Южна Русия), посочва Лента.ру.

АП припомня, че Москва възприема плановете на САЩ да изгради система за ПРО в Европа като предизвикателство за сигурността на Русия. Миналата седмица Медведев заплаши, че ще разположи в Калининградската област и на други места в Русия ракети, насочени към обектите на ПРО в Европа, ако САЩ и НАТО не се съгласят на компромис, който да разсее руските опасения.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
211,ако четеше западните издания ще знаеш че през 1989 външният дълг на НРБ достига 120% от БВП в КОНВЕРТИРУЕМА валута - разбирам че хората от БКП и БСП не могат да смятат и не знаят какво е КОНВЕРТИРУЕМА валута, но толкова са научили в рабфаковете.
202
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напоследък обаче външния дълг на България взе че достигна 108% от БВП и надмина 4 пъти този (на комунистите! Дайте да се разберем!) през 1989та година и чудно как никой не вдига шум, че капиталистическата ни икономика е фалирала. Така темата за външния дълг вече не е актуална за пропагандистите. Повтаряш мантри от началото на прехода, но не си актуален.
201
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
205,ето една проста сметка която веднага показва лъжата която е в пътиако преди 10 ноември 1989г имаме БВП на глава от населението 5170 щ.дпри население през 1989г - 8 992 000 души - БВП е 46,5 милиарда щ.д.външен дълг 10 милиарда щ.д. - 21,5% от БВПСамо че западните банки и СССР отказват кредити на НРБ и държавата фалира.
200
8
 
33
 
! Отговори
д0 206 преди 12 години
И какво от това? Ти да не живееш сам в тая държава. Извади си главата от *** и ще прогледнеш.
199
9
 
38
 
! Отговори
$ преди 12 години
Хората са казали: "На зла круша, зъл прът". Иначе Дянков вчера обясняваше, че трябва да се сближаваме с Русия, за да избегнем кризата в ЕС. Но с какви очи да се сближиш с Русия, като помагаш на САЩ да я унищожи.
198
10
 
37
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Президентът на Венецуела Уго Чавес нарече Муамар Кадафи мъченик и обвини САЩ, НАТО и съюзниците им за смъртта на либийския лидер.Ние ще го помним цял живот като велик борец, революционер и мъченик, заяви Чавес.Много е жалко, че в стремежа си да владее света американската империя и съюзниците й го подпалват, добави той. Чавес определи случилото се с Кадафи като убийство" и поредното нарушаване на човешките права"Снимките, направени с мобилен телефон в Сирт, и запечатали ранения, а след това и мъртвия Кадафи обкръжен от противниците му, предизвикват сериозно безпокойство, те бяха потресаващи кадри за нормалните хора!В същото време стана известна и първата реакцията, с която държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, е посрещнала смъртта на либийския лидер.Тя е в Кабул и разбрала за *** му от SMS, а след като го прочела радостно възкликнала: "Wow!". В този момент Клинтът давала интервю, помолена да коментира новината тя перефразирала думите на Юлий Цезар: Дойдохме, видяхме, той умря". И последвал ехиден смях от нейна страна....
197
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моя доход през 1986 беше $500 годишно.Моя доход през 2010 беше $25000 годишно.
196
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм си го измислил аз. Пред фактите и боговете мълчат. Напиши в мрежата- стандарт на живот, или -жизнен стандарт и чети, може да се окаже, че бабите са прави.
195
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
201,тези лъжи минават само пред бабичките пред блока
194
10
 
40
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
"Престъпления срещу човечеството": Амириканската армия убива мирни граждани от цял свят. Сирийските демонстранти са борци за демокрация - Американската армия защитава всички войни в името на демокрацията?Американската армия хвърля атомни бомби срещу мирното население- Хирушима!!!А кой предизвика финансовата криза - Иран или САЩ ... и кой има повече престъпления срещу човечеството? Иран или САЩ? САЩ се опитват се да нагнетят обстановката за огромен глобален конфликт или трета световна даже, за да редуцират населението и да установят новият им световен ред! Абсолютни психопати и изверги!
193
9
 
39
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Съд в Малайзия: Буш и Блеър виновни в престъпления срещу мира.Специалният съд за военните престъпления на Малайзия призна за виновни в престъпление срещу мира и спокойствието бившият американски президент Джордж Буш и бившият британски премиер Тони Блеър за нахлуването в Ирак през 2003 година. Съдът не е в световната съдебна система. Той бе създаден от бившият премиер на Малайзия Махатхир Мохамад специално за разглеждането на делото от започването на войната в Ирак от Буш и Блеър. Според наличните информации, решението за виновността на двамата политици е било взето от международна съдебна колегия. По-нататък съдът ще започне да разглежда обвиненията спрямо двамата за извършени военни престъпления.
192
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се вземе предвид само БВП, то България е на 74 място през 2008 г. За сравнение през 1982 г. България е на 22-о място в света по жизнен стандарт (според южнокорейския посланик от 1990 г. страната е с по-добър стандарт на живот от южнокорейския) [1]. През 1990 г. БВП на глава от населението е 5170 щ.д.,[2][3], а този от 2007: 5136 щ.д.[4]
191
9
 
40
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Следващата цел на така нареченият американски елит е Сирия....!!!Йемен и Сирия има Руски бази. Затова е цялата "арабска революция". Тези Държави включително и Либия имаха договори за Руски бази. В Сирия има действащта такава от 1971г. като сега се обновява и това подлуди Обама и компанията гладни хиени. Тези държави са бъдещ плацдарм срещу Иран. ООН отдавна вече не е легитимна международна организация. Едно кухо име, с едни корумпирани представители уж представители на независими държави а всъщност здраво държани в ръцете на САЩ, къде с пари, къде с шантажи и т.н. Цялата работа за Сирия е единствено и само заради Руската база която се въстанова, както и в Йемен. Ще опитат с малцинствата(Иран-Сирия), това им е основния коз. Масонският елит ще насъска Иран срещу Израел и Турция. А после...всеки се досеща за кого точат зъби(за Русия най-главно). При един по-задълбочен анализ, ясно се вижда борбата между Русия и САЩ.
190
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е , но нали знаеш, че съюзите се създават и след време се разпадат. Затова всяка сериозна държава, развива вътре в ЕС и НАТО собствена национална политика, на ръба на общите закони и ценности.
189
13
 
34
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
До 163!Знаете ли колко злато на България е струвала така наречената помощ на Русия???Великия Вълчан войвода е освободил България и на него е редно да бъдем благодарни!Той плаща за тази война защото войните се правят със ЗЛАТО а не с приказки!Знаете ли колко съкровища са заграбени от руснаците след Освобождението като и до ден днешен отказват да ги върнат на България а те са на нашите предци не руски!!!
188
11
 
32
 
! Отговори
До 193 преди 12 години
Кой ти го каза това особено пък за стандарта , 1989 година минималната РЗ беше 90.00 лв а средната 230 лв , висшист излизаше със 165.00 , това кога са били пари , долара на черно беше 3 лв а по офииалния курс 0.98
187
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за това сме в НАТО в тази система за колективна сигурност , реалностите на съвременния живот го изискват , вече една регионална армия каквато и да е не е в състояние сама да се противопоставя , живееме във век на високите технологии , в който войната се води от космоса и за няколко часа се пренася от един континнет на друг , забравете за славната ни армия от Одринската битка в смисъл тя си е там със своите победи, днес със по пет на нож не става
186
9
 
35
 
! Отговори
до 191 преди 12 години
Срещу НАТО много малко армии биха били ефективни. Трябваше да запазим едно добро ниво за Балканите, от което да можем да вървим нагоре. Знаеш ли колко е трудно да изградиш наново толкова сложна и скъпа система , като армията.
185
11
 
33
 
! Отговори
До 188 преди 12 години
В провинцията има достатъчно земя за предприемчивия човек , как може в тази нищожна вечно мъглива земя Холандия да има интензивно земеделие а в слънчева България да няма , предприемчивост и труд това му е майката , ане висене в хоремага
184
9
 
40
 
! Отговори
до 184 преди 12 години
Даже десните анализатори и статистици, признават , че още не можем да стигнем стандарта от 1989г. Сега имаме всички признаци на държава от третия свят - малък процент са богати , а всичко останали едвам скръпват месеца. Не е само до способности - колко хора които тук нямаха работа, емигрираха и си живеят сносно в чужбина.