Русия готова за отговор на заплахата от ПРО

Медведев откри радар за предупреждение за ракетно нападение
Обновена: 29 ное 2011 21:51 | 29 ное 2011 21:47, Елка Василева
232
Русия готова за отговор на заплахата от ПРО
Снимка: Архив Reuters

Руският президент Дмитрий Медведев откри днес в Калининградската област нова военна радарна станция за ранно предупреждение, като заяви, че тя е сигнал за готовността на Русия да даде "адекватен отговор" на заплахата от страна на американската система за противоракетна отбрана (ПРО) в Европа, предаде АП.

Същевременно Медведев посочи, че станцията може да се използва като елемент от съвместна система за ПРО. "За съжаление засега не чувстваме готовност у американските и европейските партньори" за сътрудничество в тази област, цитира ИТАР-ТАСС държавния глава на Русия.

Още по темата

Радиолокационната станция "Воронеж-ДМ" се намира в село Пионерское в руската Калининградска област (разположена между Полша, Литва и Балтийско море), съобщава Лента.ру.

Станцията работи в дециметровия вълнов обхват и е в състояние при необходимост бързо да променя местоположението си. Благодарение на модулната си конструкция "Воронеж" може да бъде предислоцирана в срок от една и половина до две години, докато за радиолокационните станции от типа "Волга" или "Дарял" този срок е от 5 до 9 години.

Радиусът на действие на "Воронеж-ДМ" е 6000 километра. Тя може да открива балистични, космически и аеродинамични обекти, включително балистични и крилати ракети, да проследява и класифицира целите, като предава получената информация в центровете за управление.

Освен калининградската станция в състава на руската Система за предупреждение за ракетно нападение има още две инсталации от типа "Воронеж" - в село Лехтуси, Ленинградска област и в Армавир, Краснодарския край (Южна Русия), посочва Лента.ру.

АП припомня, че Москва възприема плановете на САЩ да изгради система за ПРО в Европа като предизвикателство за сигурността на Русия. Миналата седмица Медведев заплаши, че ще разположи в Калининградската област и на други места в Русия ракети, насочени към обектите на ПРО в Европа, ако САЩ и НАТО не се съгласят на компромис, който да разсее руските опасения.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 189 кукувицата си ти мой човек и в това ти е проблема
182
10
 
34
 
! Отговори
До 186 преди 12 години
Ти тази наша армия , в която всики сме служили смяташ ли че би била ефективна в новите условия , всички знаеме за какво става въпрос , войнишкия фолклор е безкраен всеки има досттъчно примери а и видяхме Югоармията коклко беше ефективна срещу НАТО.
181
9
 
34
 
! Отговори
до 172 преди 12 години
То се говори за увеличение на цените на петрола и газта, ти за някакви намаления бълнуваш. За суровини винаги ще има пазар.
180
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 183 полет над кукувиче гнездо ,браво бе ти уТеепа рибата с фунийки
179
8
 
38
 
! Отговори
До184 преди 12 години
В дълбоката провинция това нещо не важи,като кой колко е способен,защото тък безработицата е голяма,а и да произведеш нещо няма кой да ти го купи.
178
10
 
40
 
! Отговори
гацо преди 12 години
защо си пилете езиците с коментариите за величието или не на Русия.Да ВЕЛИКА Е.Само погледнете космическите й войски и ще разберета за каква сила става въпрос.лашото е че тази надпревара във въоръжаването е за сметка на собствения й народ.но те нямат избор защото са сами и разчитат на себе си.
177
9
 
41
 
! Отговори
до 183 преди 12 години
Вярваш ли си ? Малките държави сме само пионки, които като се наложи се жертват. Накараха ни да си унищожим армията, а сега ще ни пазят. От кой? Не съм чул някой в Близкия Изток да заплашва България.
176
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сатанинските Еврейски Щати са пълни *** *** събрана от кол и въже от целия свят ,бъдещето принадлежи на древните народи с древна култура и духовност
175
13
 
34
 
! Отговори
До 182 преди 12 години
И какъв живот , та в момента е 100 пъти по добър , а ако не го усещаш си е за твоя сметка , крайно време е да се разбере че всико зависи от това как си го правиме , а не от някой друг , сега имаме възможност има и разделение , кой колкото е способен , това е
174
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да ви разбера Щатите влагат миларди за да изграждат такава система , която е предназначена да ни пази нас вие пак за Русия си плачете , кога България сама би моглада изгради такава противоракетна система , а ако си мислите че в света нещата стват без наличие на сила и всико е цветя и рози жестоко се лъжете , няма ли сила , няма ли НАТО ние тук на Балканите да сме се хванали гуша за гуша всеки със своите претенции
173
10
 
39
 
! Отговори
До 175 преди 12 години
Ами нали и ние сме откъснати от русия в момента,погледни какъв живот живеем сега като капиталисти,погледнете реално,а не само да си говорите колкото да не заспите,и да плюете само,а и тебе като те тегли толкова многа на запад,на влака и заминавай никой не те спира.
172
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не подценявайте мадър Раша!!!!
171
9
 
34
 
! Отговори
Мirth преди 12 години
До всички ''фенове'' на Америка - да сте гледали Zeitgeist?
170
11
 
38
 
! Отговори
българин преди 12 години
медведев и путин си знаят работата те не говорият много но си вършат работата перфектно скоро щте поставият сящ и нато на колене.свидетели сме на световната криза която погреба капитализма в америка и европа.европеиския съюз се разпада до месеци а а гнилия капитализъм съвсем не мирише хубаво а на глад и мизерия.свидетели сме какполицията в сащт потъпква човешките права на американците които протестираха-окупираи уолстрит.това беше падение на статуята на свободата или демокрацията в америка.не са
169
12
 
33
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
БРАВО 175!!!Много добре казано!Истината винаги е една не може да има 10 истини!!!Напълно те подкрепям!
168
13
 
35
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
Да майорски плащат се...За това цялата Москва и Санкт Петербург са от злато заради такива като теб продали България и такива които продължават да го правят!А да ти кажа ли още нещо знаеш ли кога нашия народ ще бъде като тези които ми изброяваш?Никога Бог няма дани изостави и не го е правил но не трябва да има братоубиствени войни и ТИРАНИ като Русия и Китай!!!Бог да пази България от такива като теб и руснаците!
167
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с оглед на въоръжаванато на Иран и нестабилния Близък изток ПРО е жизнено необходимо , а с Русия винаги човек трябва да си има едно на ум
166
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ви е толкова мила Русия - прав ви път натам ! Аман от чуждопоклонници и рубладжии. Браво на тия държави дето се откъснаха от съветския ботуш, поне имат по-достоен живот от нас, дето още си милеем за "братския" член. Народ от комунистически продажници .... заслужаваме си съдбата.
165
9
 
40
 
! Отговори
majorski преди 12 години
до ПИТАНКО:а да си чувал че свободата също се плаща.....кой му дреме за твоя кирлив *** дали е свободен или не ...добре че руснаците са имали интерес да контролират балканите ...иначе днес щеше да говориш на турски ....а с българите щяха всички да се отнасят както с кюрдите....
164
14
 
33
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
До 163!Знаете ли колко злато на България е струвала така наречената помощ на Русия???Великия Вълчан войвода е освободил България и на него е редно да бъдем благодарни!Той плаща за тази война защото войните се правят със ЗЛАТО а не с приказки!Знаете ли колко съкровища са заграбени от руснаците след Освобождението като и до ден днешен отказват да ги върнат на България а те са на нашите предци не руски!!!