Русия готова за отговор на заплахата от ПРО

Медведев откри радар за предупреждение за ракетно нападение
Обновена: 29 ное 2011 21:51 | 29 ное 2011 21:47, Елка Василева
232
Русия готова за отговор на заплахата от ПРО
Снимка: Архив Reuters

Руският президент Дмитрий Медведев откри днес в Калининградската област нова военна радарна станция за ранно предупреждение, като заяви, че тя е сигнал за готовността на Русия да даде "адекватен отговор" на заплахата от страна на американската система за противоракетна отбрана (ПРО) в Европа, предаде АП.

Същевременно Медведев посочи, че станцията може да се използва като елемент от съвместна система за ПРО. "За съжаление засега не чувстваме готовност у американските и европейските партньори" за сътрудничество в тази област, цитира ИТАР-ТАСС държавния глава на Русия.

Още по темата

Радиолокационната станция "Воронеж-ДМ" се намира в село Пионерское в руската Калининградска област (разположена между Полша, Литва и Балтийско море), съобщава Лента.ру.

Станцията работи в дециметровия вълнов обхват и е в състояние при необходимост бързо да променя местоположението си. Благодарение на модулната си конструкция "Воронеж" може да бъде предислоцирана в срок от една и половина до две години, докато за радиолокационните станции от типа "Волга" или "Дарял" този срок е от 5 до 9 години.

Радиусът на действие на "Воронеж-ДМ" е 6000 километра. Тя може да открива балистични, космически и аеродинамични обекти, включително балистични и крилати ракети, да проследява и класифицира целите, като предава получената информация в центровете за управление.

Освен калининградската станция в състава на руската Система за предупреждение за ракетно нападение има още две инсталации от типа "Воронеж" - в село Лехтуси, Ленинградска област и в Армавир, Краснодарския край (Южна Русия), посочва Лента.ру.

АП припомня, че Москва възприема плановете на САЩ да изгради система за ПРО в Европа като предизвикателство за сигурността на Русия. Миналата седмица Медведев заплаши, че ще разположи в Калининградската област и на други места в Русия ракети, насочени към обектите на ПРО в Европа, ако САЩ и НАТО не се съгласят на компромис, който да разсее руските опасения.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страховете на управницте в Кремъл са други - Европа влиза в тежка рецесия и цената на суровините ще пада. Целия шум за ПРО има цел да измести вниманието на хората от проблемите на руската икономика.
162
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Патилане стига си спамил вече ,омръзна ми да ти гледам километричните постове на всяка новина и на всяка страница с коментари.
161
11
 
41
 
! Отговори
Mirth преди 12 години
Наглостта на Русия?!За мен е непонятна наглостта на Америка!Как все още има хора невиждащи игричките им,не знам...
160
10
 
36
 
! Отговори
цецо преди 12 години
Желанието на САЩ е - икономичеси натиск върху Русия, чрез военни средства. Не че ПРО ще заплашва Русия, но дразненето е приьом. По тази причина, руснаците отговарят на предизвикателството. За съжаление това "дрънкане" на оръжие не води до нищо добро.
159
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рубладжиите да си ходят при тяхните господари.
158
28
 
36
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
Непонятна и неразбираема е за мен наглостта на Русия!Какво искат и защо си мислят че са по велики от другите наций?!?Заграбиха половината земно кълбо и продължават да подскачат и да заплашват остатъка от свободния свят!!!Моля се Бог първо тях да унищожи!Щитът е нужен на Европа и на нас повече от всичко друго предвид обстановката в близкия изток..
157
9
 
32
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
До 164 Да си чувал нещо за 7 дневната война когато Сирия , Йордания и Египет нападнаха Израел
156
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия в сегащните си граници поробва стотици народи и е империя на злото.
155
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никаква война няма да има ционистите са страхливи мишоци те са смели само когато има срещу тежко въоражените им войници стоят малки палестинчета( въоражени) с прашки когато става въпрос да нападнат някой гледат да се разминат само с бомбандировки от въздуха ,но в истинска война са нищо виетнамците такъв бой ги биха ,че още не могат се УСАферят от нея ,янките висяха като прани *** по хеликоптерите само и само да избягат от жълтите ,а представяте ли си ги в конфликт с Русия ,Китай Иран-смях
154
13
 
56
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Русия е най-великата страна на света.Страна, която ни е помогнала да се освободим от оковите на османския главорез.
153
13
 
48
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Русия се изправя много силно и гордо, на световната арена! Днес почти две трети от хората, смятат Русия за Велика Държава. Преди десет години го мислеха само 14%. Този показател се заздрави за десетилетието на Путин. Русия е голяма, въоръжена и мощна държава, която всички уважават и от която всички се страхуват! Русия е най-великата и такава ще си и остане! Велика в армия, в политика и в дипломация!
152
12
 
54
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Защо е нужно ПРО? Всъщност САЩ няма да защитава Европа от Русия, САЩ ще жертва Европа за да победи Русия. Абсурд? Ни най-малко. Това е стар план на Пентагона от времето на Студената война. За него разказва Джон Пилджер във документалния филм "The truth game". Плана е ***. САЩ ще атакува Русия от базите си на територията на Западна Европа. Така руснаците ще са принудени да изстрелват ракетите си по Западна Европа, докато не унищожат базите от които са обстрелвани. Затова е необходимо ПРО-то в Румъния, Турция, Чехия и Полша. Полша е идеалното място за ракети прехващачи на руски балистични ракети насочени към Великобритания и Франция. Колкото повече ракети ангажира Русия в Европа и Китай, толкова по-малко остават насочени към САЩ. Това е простия план, в който Русия и Европа и Китай се изтребват взаимно, а САЩ излизат сухи от водата, както през Втората световна. Чудесен и страшен план на американската военщина.Сега става ясно, защо Русия е против това ПРО, но защо Европа си трае.... Гъзолизците от Европа са готови да жертват децата на народа си заради долари ... Ясно е защо САЩ не искат да допуснат Русия, до съвместно обслужване на това ПРО!Ето истинската същност на американците. Ще жертват и Европа ако е нужно според изказването на Елита на САЩ, за да си спасят дебелите *** от възмездието!!!И къде се вписваме ние българите в картинката после незнам,......дано да ни има вписани някъде в Тефтерите на Свети Петър.......!!! Иран заплаши да удари Турция ако САЩ или Израел атакуват ислямската република, Иран ще атакува противракетния щит в Турция, ако бъде нападнат, Иран заплашва да удари Турция, ако САЩ удари Техерани.т.н, а нас ни делят само някакви си 2000-3000км от Иран. Една заблудена ядрена ракета в Черно море ни стига, но ако уцели Народното събрание по-време на заседание, ще бъде най-бързото ни освобождаване......
151
8
 
42
 
! Отговори
зико преди 12 години
Вижте за какво става въпрос Радара в Ленин град контролира въздушното пространство от Мароко до източното крайбрежие на САЩ Този в Авмавир контрол южна Европа северна Африка и близкия изток Атози в Калининград пълен контрол за Европа и атлантическия океан Обхвата на радарите е 6000км и дават информация за всички въздушни съоръжения Русия предлага на САЩ да ползват заедно тези съоръжения те защо не се съгласят Ами гледат да се доближат до руските граници колкото може по близо.
150
9
 
53
 
! Отговори
Rad преди 12 години
Русия ще бъде винаги сила, с която янките и натовците винаги ще се съобразяват. Който е погледнал с лошо око към Русия-хубаво не е видял.
149
10
 
49
 
! Отговори
Rudi преди 12 години
Комунистите бяха прави само в едно-империализмът никога няма да се откаже от колониалната си политика и стремежа към войни.
148
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разбира се че ще отговорят на проекта за ПРО на тъпите хамериканци.Русия си остава велика сила с перфектно си оръжие,източници на енергия.
147
12
 
64
 
! Отговори
ОХУ БОХУ преди 12 години
Голяма страна голям народ. А НИЕ ИЗБЯГАХМЕ ОТ ТЯХ.Сега държиме *** на скапаните американци.Които е бил стях е свършил. Иние свършваме вече.
146
14
 
34
 
! Отговори
2 преди 12 години
Патилане, щатите вече имат шистов ***, не го забравяй.
145
16
 
62
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Противно на пренебрежителното схващане, споделяно от мнозина на Запад, Русия е Велика сила и се гордее с факта, че останалите играчи на световната сцена трябва да се съобразяват с нея. От гледна точка на това, което китайците наричат всеобхватна национална мощ, а именно съчетанието от икономическа, военна и дипломатически сила, Русия днес заема едно от челните места в света. Русия не просто е по-богата. Тя разполага с нещо, от което други отчаяно се нуждаят. За енергийните си доставки Европа зависи повече от Русия, отколкото от Близкия изток. На практика руснаците вярват, че те карат влака, а европейците, изглежда са съгласни с това. Европейските правителства се боят, че Москва може да манипулира енергийните доставки, а руските лидери знаят, че това им позволява да заставят Европа, да се съгласи мълчаливо с поведение, което не би толерирала в миналото, когато Русия бе слаба. Русия сега може да разиграва европейските страни една срещу друга, разделяйки и следователно отслабвайки един Европейски съюз, който не е така сплотен и силен дори по търговските и икономическите въпроси, колкото защитниците му биха желали. Русия се изправя много силно и гордо, на световната арена! Днес почти две трети от хората, смятат Русия за Велика Държава. Преди десет години го мислеха само 14%. Този показател се заздрави за десетилетието на Путин. Русия е голяма, въоръжена и мощна държава, която всички уважават и от която всички се страхуват! Русия е най-великата и такава ще си и остане! Велика в армия, политика и дипломация! А Сащ могат, само да завиждат!!! Едгар Кейси: '...От Русия идва надеждата на света...'!!!
144
13
 
53
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Естествено има начин да поддържаш статуквото с военна сила - то и се прави в момента, не си мислете че Щатите нападат, завладяват и подтискат народа на Ирак(петрол) Либия(петрол), Афганистан(наркотик) и пр., и само ей така, случайно, голямата част от стоките се търгуват в долари. Но вече долара почва да губи силно позиции като основна резервна валута в света, страните от Шанхайската зона силно се отдръпват от него като трансферът на стоки между Китай, Русия, а и вече и Япония се осъществява в регионални валути, а не в долари както до скоро. Можете да не се съмнявате, че руснаците много скоро ще започнат да продават за рубли. Няма къде да се дене Европа без руския газ и петрол- ще купува за рубли като нищо. При това рублата ще бъде осигурена с всичките руски природни богатства, а не като долара и еврото, само с религиозната вяра в американската и европейската икономика.