Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!

Расте недоволството от резултатите на парламентарните избори
Обновена: 18 дек 2011 16:28 | 18 дек 2011 16:28,
385
Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!
Снимка: Reuters

Хиляди души излязоха днес по улиците на Москва и Санкт Петербург за втория уикенд на протести срещу резултатите от парламентарните избори в Русия от 4 декември, съобщи Асошиейтед прес.

Около 4000 привърженици на Комунистическата партия се събраха пред стените на Кремъл с искания за повторно преброяване на бюлетините и оставка на правителството.

В речта си пред насъбралите се лидерът на партията Генадий Зюганов заяви, че "такива мръсни и нечестни избори не е имало през последните 20 години, като по време на тях са извършени изключително сериозни нарушения и фалшификации".

Още по темата

Той посочи, че според данните, постъпили от далекоизточните региони, управляващата партия не е набрала и една трета от гласовете, предаде ИТАР-ТАСС.

"Всички, които откраднаха гласове и узурпираха властта, са държавни престъпници. Те ще бъдат наказани, те ще отговарят за извършеното. Те са завършени мерзавци", коментира Зюганов.

В Санкт Петербург на митинг на централен площад се събраха около 3000 души от различни политически партии и движения. Те скандираха: "Русия без Путин!"

В Русия расте недоволството от управляващата партия "Единна Русия" и премиера Владимир Путин, който доминира руската политика от повече от десетилетие, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЕДНАГА СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ В РУСИЯ НА КОНФЕДИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ В МОСКВА Е ПРИСТИГНАЛ ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА ИЗРЕЛ АВИГДОР ЛИБЕРМАН ,СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ ДАЛИ Е ПОСТИГНАЛ ЧИФУТИНА ИЛИ НЕ ,АКО Е ПОСТИГНАЛ ,СМЯТАЙТЕ ,ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ УТИХНАТ И ГАРИ КАСПАРОВ С ИСТИНСКА ФАМИЛИЯ ВАЙНЩАЙН И ИЗРЕЛСКИ ПАСПОРТ НЯМА ДА ГО ЧУЕТЕ ДА СЕ ОБАДИ
368
0
 
0
 
! Отговори
biser преди 12 години
ne triabva da ima znaqenie kakvo sme vsi4ki triabva da se vdignem sreshtu mafiata
367
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари, видяхте ли как руската опозиция се събира под червените знамена, скоро пак ще има Октомврийска революция, а при нас 9 септември. Буахахахахахах
366
0
 
1
 
! Отговори
за 378 преди 12 години
В името на общата краж..., пардон дело и това го имаше..........не дай Боже да се повтори. Интересно съвпадение - трима чужденци, като симо, хамстера и *** бяха начело на българите.По- просто племе от тях няма - гарантирано!
365
0
 
5
 
! Отговори
до 376 преди 12 години
По симпатична от България едва ли ще намериш - бивш цар , комунисти и турци в коалиция. Това даже в Русия го няма.
364
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше успял пуча на комунистите от началото на 90-те години, Русия сега щеше да е много напред, още тогава щеше Елцин и подобната продажна *** да бъде елиминирана.
363
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей това не съм го и сънувал, че може да го видя. Комунисти, заедно с крайно десни партии, протестират рамо до рамо против кгебейци.....това само в Русия може да се види..тази държава започва да ми става все по-симпатична със своите странности...
362
1
 
6
 
! Отговори
До 371 преди 12 години
Забележи какви хора се събират на протестите на комунистическата партия-изключително млади, виждат се и страхотни млади момичета, с искрена надежда в очите си. Надежда за промяна към по-добро. Зюганов май наистина има реални шансове, комунистическата партия в не малко федерални окръзи би Путиновата партия.
361
1
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Гърбарите нямат право да пишат в статии за русия защото те направиха най-голямата фалшификация на избори в историята на човечеството
360
1
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Що си не гледаш България, че смезатънали в *** от главата до петите. Най-бързо топящата се нация сме. Или дреме ти... Зюганов е около 10000000000000 на степе 9999999999 по-умен от твоя Бойко.
359
4
 
1
 
! Отговори
Местещ преди 12 години
два пъти го преместих за *** и зюганов, различни етикити , ниско качество - комунаст срещу кагебист
358
0
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 12 години
ЕС парламента каза: "Русия би било добре да следва европейския, демократичен път на развитие"Което на разбираем език ще рече: Нефта по 5 долара за Запада+ заплащане на повече от 50% от европейските дългове. А защо не и подписване на предсъединителна карта и осигуряване на стабилност на еврото чрез руските ресурси.
357
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и на братушките им омръзна от червеното иго - но късно се сещат за друг живот
356
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
важно е да се пускат постоянно новини с негативно звучене,свързани с Русия.Така поръчват ежедневно кукловодите,нали ***?Поне плащат ли хубаво?
355
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4000 хиляди протестиращи Русия?!10 хилядната публика освирка ББ.
354
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от почти 10 хилядната публика. Но не само на финала на състезанието, когато министърът на младежта и спорта Свилен Нейков благодари на премиера за хубавата зала многобройната публика освирка споменаването на името на Бойко Борисов. Това се случваше всеки път, когато по някакъв повод се споменаваше премиерът като най-заслужил за построяването на залата и провеждането на грандиозното мотошоу. Надпреварата беше открита от многобройна делегация на българските организатори, а при представянето им зрителите бурно освиркаха Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков.Това сложи началото на тази първа така масова реакция на публиката. По този повод председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов оцени публиката като "***".
353
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
плебсa плюе на воля!
352
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а за освиркването на великата тиква в арена армеец снощи нема ни един клип - начи не е верно, а?
351
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4000 комунисти протестират срещу човека на КГБ. Е това е Русия. По лошото от това да си българин е да си руснак. Халал да им и Путин и Зюганов
350
4
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
Da pojelaeme na opozicijata uspeh.