Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!

Расте недоволството от резултатите на парламентарните избори
Обновена: 18 дек 2011 16:28 | 18 дек 2011 16:28,
385
Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!
Снимка: Reuters

Хиляди души излязоха днес по улиците на Москва и Санкт Петербург за втория уикенд на протести срещу резултатите от парламентарните избори в Русия от 4 декември, съобщи Асошиейтед прес.

Около 4000 привърженици на Комунистическата партия се събраха пред стените на Кремъл с искания за повторно преброяване на бюлетините и оставка на правителството.

В речта си пред насъбралите се лидерът на партията Генадий Зюганов заяви, че "такива мръсни и нечестни избори не е имало през последните 20 години, като по време на тях са извършени изключително сериозни нарушения и фалшификации".

Още по темата

Той посочи, че според данните, постъпили от далекоизточните региони, управляващата партия не е набрала и една трета от гласовете, предаде ИТАР-ТАСС.

"Всички, които откраднаха гласове и узурпираха властта, са държавни престъпници. Те ще бъдат наказани, те ще отговарят за извършеното. Те са завършени мерзавци", коментира Зюганов.

В Санкт Петербург на митинг на централен площад се събраха около 3000 души от различни политически партии и движения. Те скандираха: "Русия без Путин!"

В Русия расте недоволството от управляващата партия "Единна Русия" и премиера Владимир Путин, който доминира руската политика от повече от десетилетие, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
Newt Gingrich,Jhon McCain,Bludnicata,Joe Biden i *** Obam da razveat po edno 4erveno zname v podkrepa na opozicijata v Rusia.
348
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4000 хиляди протестиращи!?! Абе какви пет лева, бре хора. Имам чувство, че и десет души да излязат на площада, нашите гъзоблизци ще отразят "протестите на руския народ".Понеже отвъдокеана кудкудякат за нечестни избори и настройват групите пияници и неудачници то и ние не оставаме по-назад.А на Русия и дреме. Путин добре го каза на Маккейн - да не забравя, че Русия е най-мощната ядрена държава в света.
347
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
Vsi4ko koeto kazvat komunistite e istina.Vijte kakvi krasivi znamena.
346
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 350-v USA nema mnogopartiina sistema.
345
2
 
15
 
! Отговори
до 355 преди 12 години
И с какво Русия е изолирана от останалия свят? Тя е огромна държава с огромни ресурси и малко население за съответната площ - тя сама по себе си си е самодостатъчна. А 4000 на площада в Москва това е все едно 40 на площад в София, тъй като пътникопотока на ден на въпросния площад в Москва е навярно в пъти повече.
344
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!"4000 в Москва и 3000 в Петербург. Тия и стадиона в село Левуново не могат да напълнят :)))
343
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 90-те години американската енергийна компания Уестингхаус вложи милиарди долари за разработката на гориво за руски реактори, надявайки се, че ще може да го доставя в бившите съветски републики, разполагащи с много реактори от типа ВВЕР. От друга страна компанията разработи т.нар.гориво Vantage 6 за чешката ядрена електроцентрала Темелин. Американското гориво обаче изкривява касетите, те често дефектират и след като десетгодишно използване на това гориво, чехите решават да се върнат към руския ядрен материал като по-добър и по-евтин. Така американците загубиха пазара за Vantage 6 щом няма на кого да продават, разказва професор Янев. " Ако съм на мястото на хората в България, които трябва да купуват гориво, бих прескочил до Чехия, за да попитам колегите си там защо са се отказали от Vantage 6? "Убеден съм, че всички сегашни разправии в България са насочени към пораждането на съмнения спрямо руското гориво, респективно - насочването към американската алтернатива", казва българският експерт в Международната агенция за ядрена енергия. А руското гориво обективно е по-добро. Има обвивка от чист цирконий и демонстрира много по-добро поведение в реакторите.
342
5
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Кажете истината за Русия. Това е една интровертна държава, затваряща се непрекъснато в себе си гордееща се с позорни съюзи като Шанфайския или БРИК. Там ли е мястото на Русия? И ако Петър Първи или Екатерина Велика или Александър Невски видят къде *** натири Русия какво ще кажат? Тези съюзи са само за вътрешна консумация. Кажете разликата между Шанхайската, БРИК или бъдещия Евразийски? Те са напълно дублирани само *** да лъже братушките че участва в много съюзи
341
5
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Какво ми слагате минуси, аз искам също Русия да е модерна и развита страна и това щеше да е така ако партия "Ябълка", та дори и Комунистическата бяха взели властта нямаше така да изолират Русия от целия останал свят.
340
0
 
1
 
! Отговори
До 350 преди 12 години
Пич, `що първо не се научиш да пишеш на кирилица и после да ръсиш простотии из форумите?
339
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ибо доживях ,господи,да видя десните форумци да защитават комунистическата опозиция в Русия срещу Путин.ВИЖТЕ ЗНАМЕНАТА НА СНИМКАТА.
338
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зюганов = платен агент на ЦРУ!
337
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А 9000 в Арена армеец,освиркаха Борисов. И какво от това.Диктаторите са си диктатори.
336
6
 
1
 
! Отговори
Springtime преди 12 години
Djon Makkein.Edinstveniq 4ovek sposoben da posere cqla rusiq i post suvetskoto i prostranstvo.Putin golqm go vadi ama si otduhna kato Obama stana prezident a ne Makkein! Ako Makkein be6e prezident na US rusnacite 6tqha da sa svrqni o6te po-na iztok,Gruziq i Ukraina v NATO..58-ma armiq nqma6e da razbere kolko burzo 6te6e da se izmete ot Gruziq! Na US im e neobhodim prezident republikanec! Putin se strahyva ot tvurdolineinite republikanci v US! Makkein izob6to ne im cepi basma na rusia!
335
1
 
0
 
! Отговори
Я преди 12 години
Это самая новая информация?
334
13
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Русия стана една от най-интровертните и затворени държави и този път братушките сами се иолираха и си сложиха сами някаква нова желязна завеса *** ще превърне Русия в Китай, а може и по зле в Северна корея. Специално в науката и технологиите *** държи също Русия далеч от ЕС, дори и научно сътрудничество не позволява
333
5
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Изборите в България бяха нечестни, това е ясно и за децата министъра на МВР ги провежда, това е (достатъчно. А че руснаците странят исе самоизолират от света съща е факт, не мога да разбера този страх от демокрацията у тези хора Русия така или иначе се нуждае от запада и технологиите му, ако *** не бе държал държавата в изолация 15 години сега Русия щеше да е хиляди пъти по-развита и модерна
332
5
 
2
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Тези кумундури, видяха от Бсп и веднага се събраха шумкарите, да искат касиране на изборите.Съсела сигурно е пратил 7-8 рейса с червени бабички ..............
331
8
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Вие сте полудели с тоя Путин, това някакъв нов вид наркотик ли е. Изтрещели сте колкото руснаците, ако попиташ един руснак за Путин той ще ти каже "Путин незаменим, потому что он незаменим." Ей това вече е крайната степен на промивката..
330
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** *** има навсякъде ,където се маниполират изборитеВъв България същото положение с изборите.Ние скандираме : България без Борисов !!!