Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!

Расте недоволството от резултатите на парламентарните избори
Обновена: 18 дек 2011 16:28 | 18 дек 2011 16:28,
385
Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!
Снимка: Reuters

Хиляди души излязоха днес по улиците на Москва и Санкт Петербург за втория уикенд на протести срещу резултатите от парламентарните избори в Русия от 4 декември, съобщи Асошиейтед прес.

Около 4000 привърженици на Комунистическата партия се събраха пред стените на Кремъл с искания за повторно преброяване на бюлетините и оставка на правителството.

В речта си пред насъбралите се лидерът на партията Генадий Зюганов заяви, че "такива мръсни и нечестни избори не е имало през последните 20 години, като по време на тях са извършени изключително сериозни нарушения и фалшификации".

Още по темата

Той посочи, че според данните, постъпили от далекоизточните региони, управляващата партия не е набрала и една трета от гласовете, предаде ИТАР-ТАСС.

"Всички, които откраднаха гласове и узурпираха властта, са държавни престъпници. Те ще бъдат наказани, те ще отговарят за извършеното. Те са завършени мерзавци", коментира Зюганов.

В Санкт Петербург на митинг на централен площад се събраха около 3000 души от различни политически партии и движения. Те скандираха: "Русия без Путин!"

В Русия расте недоволството от управляващата партия "Единна Русия" и премиера Владимир Путин, който доминира руската политика от повече от десетилетие, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Путин и рашките! Благосъстоянието им се вдигна с 200% откакто Путин и медведев се въртят! това е добре за хората! Западните мекерета да мълчат! Иначе - Сибир! Просто и логиично! Руските престъпници напуснаха в посока Западна Европа и САЩ, защото там имат благодатна почва! И това е добре за рашките! И последно - дават 20 млрд, за да може мощна и дрислива Европа малко да позакърпи *** си:))))
288
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Годината е 1991!Многозначителен коментар на Уесли Кларк, бивш главнокомандващ на войските на НАТО, който убедително сподели: Предупреждавам европейците да не вярват, че в рамките на Новия световен ред, САЩ ще имат някакви скруполи да предприемат интервенция и в Еврпа, ако интересите ни са застрашени, и то с всички средства, включително ядрено оръжие.Като цяло САЩ ще се стремят да не променят мизерията в повечето държави с корумпиран и отвратителен режим.Аз лично смятам, че Америка би извършила интервенция и в Западна Европа, дори и днес на някои хора това да им се струва абсурдно.САЩ не биха търпели дълго европейска ядрена и икономическа сила.
287
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин=Боко
286
0
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Вижте внимателно снимката. Митингът е едно много точно каре, от ляво и от дясно даже се вижда празния площад.
285
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найголемите русофоби са самите руснаци!
284
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
289Господ когато е раздавал е преценил кой колко акъл има и затова на руснаците е дал много:)) Защо ли:)))))) За да може мизерници като теб да плачат, че руснаците ги доят с цената на газта:))
283
1
 
0
 
! Отговори
до 295 преди 12 години
Не се наложи да хвърлят пари янките!Горби свърши тази работа безплатно, а *** ще я довърши!
282
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Годината е 1947 началото на Студената война .АЛЪН ДЪЛЕС първият шеф на ЦРУ заявява:Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза:ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ!
281
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путиновата гласност е всъщност переустройката Путин сменя Медведев, а Медведем Путин!Руското Тука има, Тука нема!
280
4
 
3
 
! Отговори
до 290 преди 12 години
Голямата държава е кофти нещо!Затова правилно бе разпарчетосан СССР!Путин, като верен ученик на Горби, ще довърши започнатото!Наред е разпада на Русия!Може да си го цункате отзад, щом толкова ви харесва!
279
0
 
3
 
! Отговори
Савов преди 12 години
4000 от незнам си колко милона, последно май ги спрягаха 10, та за какво говорим?!?! То е като в София да излезе на протест половон човек..?!?!
278
2
 
2
 
! Отговори
до 289 преди 12 години
Това е справедливостта!ПЕТРОЛНОТО ПРОКЛЯТИЕ!И не само!Руския сплин!Лежиш на печката и смучеш водка!И си найвелик!
277
4
 
4
 
! Отговори
тетко Маро преди 12 години
СССР се срина!Варшавския дговор се разпадна!Социализмът фалира!И всичко това без война!Всичко това, което не можа да направи Хитлер, нито пък целия Запад , го направи един руски комунист, Лидера на КПСС Горбачов!Но с него бяха Политбюро, КПСС и 90% от руснаците! Не помните ли Гласност и Перестройка! Как се дуеха с тези две думи!Впрочем по същото време го нахкаха и та живков и Бг!А ние се бяхме приготвили вечно да се интегрираме с тях!Е?Русофилството не е ли диагноза?!?!
276
3
 
3
 
! Отговори
Мърто преди 12 години
Няма справедливост на тази земя..КАК МОЖЕ НАЙ БОГАТА ЗЕМЯ НА ПЛАНЕТАТА ДА Е НАСЕЛЕНА ОТ НАЙ-ТЪПИТЕ ХОРА?!?!
275
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Олеее! *** то Зюганов протестирал:)))))
274
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми то и в България расте недоволството от мутрите, но какво от това:))
273
2
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
RUSIA BEZ PUTIN NQMA DA IMA, NE MOGE DA IMA, TOI E NAI-DOBROTO.
272
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чичо сам крепи на тиквата мадурките и се опитва да откине тези на сибирскио дивак. Е, нема ка да ги не откине, нал некой требе да го научи ка се дави
271
2
 
6
 
! Отговори
ринго преди 12 години
Путин ще си го премести .....Зюганов да не би да е алтернатива
270
3
 
13
 
! Отговори
те преди 12 години
България без бандитите борисов и меката китка дянков-дай боже спасение за ТАТКОВИНАТА НИ..................