Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!

Расте недоволството от резултатите на парламентарните избори
Обновена: 18 дек 2011 16:28 | 18 дек 2011 16:28,
385
Хиляди в Москва и Санкт Петербург: Русия без Путин!
Снимка: Reuters

Хиляди души излязоха днес по улиците на Москва и Санкт Петербург за втория уикенд на протести срещу резултатите от парламентарните избори в Русия от 4 декември, съобщи Асошиейтед прес.

Около 4000 привърженици на Комунистическата партия се събраха пред стените на Кремъл с искания за повторно преброяване на бюлетините и оставка на правителството.

В речта си пред насъбралите се лидерът на партията Генадий Зюганов заяви, че "такива мръсни и нечестни избори не е имало през последните 20 години, като по време на тях са извършени изключително сериозни нарушения и фалшификации".

Още по темата

Той посочи, че според данните, постъпили от далекоизточните региони, управляващата партия не е набрала и една трета от гласовете, предаде ИТАР-ТАСС.

"Всички, които откраднаха гласове и узурпираха властта, са държавни престъпници. Те ще бъдат наказани, те ще отговарят за извършеното. Те са завършени мерзавци", коментира Зюганов.

В Санкт Петербург на митинг на централен площад се събраха около 3000 души от различни политически партии и движения. Те скандираха: "Русия без Путин!"

В Русия расте недоволството от управляващата партия "Единна Русия" и премиера Владимир Путин, който доминира руската политика от повече от десетилетие, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русия номерата на САЩ не вървят , 4000човека протест така ще уплашат Путин , че ще си го метне в другия крачол.
8
8
 
43
 
! Отговори
що ни губите???що? преди 12 години
защо ни губите времето с русия ва? ам че тя е велика държава и ще пребъде, щот там въпреки простотията живеят велики хора, а и путин се доказа кат най добрият цар след петър1, стандарта наживот им е нмного по висок от нашият жените ги пенсионира на55 с 5г тр стаж, за новородено русначе се дават здрави пари и кво на интересува русия? ами у нас на 35г си стар за работа, управляват ни деца на втори слугински епалон ***, и шъ изпукаме без да се пенсионираме..казах сега трийте..
7
9
 
6
 
! Отговори
Нациста преди 12 години
Да го изпратят в един концлагер.Ние ще се погрижим
6
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори руснаците, които търпят вече векове липса на демокрация не издържаха след тази пародия на избори...Ние както винаги си затваряме очите ...
5
19
 
8
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
Тишко, *** си заминава !
4
5
 
14
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
Най-накрая става ясно, че нищо не ти е ясно ...
3
7
 
35
 
! Отговори
Тишо преди 12 години
Е нема що - 7 холяди общо за Москава и Петербург! И като сложиш, че Асошиейтед прес са ги удвоили, за да стане по-внушително числото.... хахахаха!!!И всъщност не разбираме какво искат янките - Путин да предаде властта на Зюганов ли? Хехе...
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зюганов заяви, че "такива мръсни и нечестни избори не е имало през последните 20 години, като по време на тях са извършени изключително сериозни нарушения и фалшификации"....................................тоя от наш серго ли се учи? аааа той бил лидер на ком партията - явно 1 школа са завършили.
1
14
 
27
 
! Отговори
Теодор Комнин, но бъ преди 12 години
Най-накрая става ясно, че протестите срещу Путин са на КОМУНИСТИТЕ, а не на шепата проамерикански слуги в Русия.