Канцерогенен токсин е открит в мляко в Китай

То се произвежда от голяма китайска компания
Обновена: 26 дек 2011 15:49 | 26 дек 2011 15:48, Елка Василева
20
Канцерогенен токсин е открит в мляко в Китай
Снимка: Архив Reuters

Китайските власти откриха наднормени количества канцерогенен токсин в млякото, произвеждано от голяма млекопреработвателна компания, предаде Франс прес.

Групировката е сред най-големите от този бранш в страната и в миналото бе свързана с редица шумни скандали по повод качеството на продукцията, посочва агенцията.

Санитарните власти установиха повишени нива афлатоксин - токсично вещество, отделяно от мухъл, в мляко, произведено от "Мънню дейри груп", съобщи дружеството в комюнике, получено днес от АФП.

Токсинът бе открит в завод, разположен в югозападната провинция Съчуан. Заразеното мляко не е стигнало до дистрибуторската мрежа и е унищожено, посочва "Мънню" и поднася извинения на потребителите.

Скандали около хранителните продукти редовно разтърсват Китай. През последните месеци нашумяха афери, свързани с рециклирани кухненски мазнини, яйца, боядисани с вредни оцветители, канцерогенни гъби, соева паста менте и фалшифицирани вина, напомня агенцията.

Най-силен до момента бе отзвукът от скандала с млякото, заразено с химикала меламин - през 2008 г. този продукт причини смъртта на 6 деца и разболя още 300 хиляди, добавя АФП.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Китаймлякоалфатоксин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Айде на млякотооо... преди 12 години
1. Млякото само по себе си е вредно за възрастни.2. В пастьоризираното и хомогенизирано мляко няма да откриете нищо полезно.3. Комерсиалното произведеното небиологично мляко е пълно с чудесни антибиотици, пестицидни остатъци и нитрати - няма защо да ходите до аптеката :-)4. Купувам китайски храни само след като са преминали контрол през някоя немска/холандска... или друга сертифицираща лаборатория от непапагалска/бананова държава.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом млякото се произвежда в китайска компания, а не го дават кравите... трябва да накажете целия борд на директорите да пият от млякото, докато... не се издавят в него. Дори няма да ги чакаме да им подейства токсина.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ще падат глави....
16
0
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
ЪЪЪЪ НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ ЗА КЪДЕ СЕ НАТОВАРВА МЛЯКОТО И КОЙ ЩЕ ГО ИНЗКОНСУМИРА ЧЕ И ЗА ОЩЕ ЩЕ ПИТА?ПОСЛЕ ПО НЯКОЕ ЗА КРАТКО МОЖЕ НЯКОЕ РЕПОРТАЖЧЕ ПО НОВИНИТЕ ДА СЕ ЗАВЪРТИ ЗА РАДОСТ НА ОНАНИСТИТЕ
15
2
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
при нас няма желание, защото се засягат интереси, а при китайците, мисля вече, че е липса на елементарна култура и професионализъм
14
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Искаме строг контрол и наказания за храната, внасяна в България отвън. Ние сме малка страна, възможно е да се контролира, при желание - естествено.Друг е въпросът защо не се храним със собствено производство храни, ами през ден ни се изправят косите - какво сме, депо за отпадъци и експерименти ли? Интересно какво ядат "вкъщи" вносителите
13
0
 
4
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 12 години
Така се получава, когато липсва контрол.Контролът струва пари. При нас проблемът е ясен - няма пари.Проблемът на китайците - стремеж за ниска цена.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това за кит. мляко се знае отдавна, и че вътре има и пластмаса, някакъв полимер! Ама ако не го каже днес. от къде да разберете?
11
0
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Само две-три заглавия от статии ще цитирам:Тровят бебетата ни с олово и арсеникЯбълките: храната с най-много пестицидиПилешкото месо влияе върху сексуалната ориентация на децатаМесото с хормони вкарва в пубертета 4-годишни децаКолкото до свръхрастежа и мн. др. аномалии, си има достатъчно източници в мрежата - подкрепени научно и нагледно показващи биологичните отклонения на консуматорското общество.
10
2
 
3
 
! Отговори
до 10 номер преди 12 години
Уважаеми Господине, досна ми допадна Вашето изказване "Много хора се дразнят от подобни разсъждения, но ще им дам за пример дъщерите им тинейджърки с 43-ти номер обувки и синовете им петокласници по 75 кила". Ще Ви бъда благодарен ако развието тази тема, все пак за да говороти тези неща значи има нещо в предвид ...! Предвалително Ви благодаря!
9
5
 
6
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
Ти може да си го купуваш от гюма направо, ама това не значи че ако кравата пасе до някоя магистрала и млякото е безоловно. Или още по-лошо - пестицидно-нитратно ако наблизо има посеви. Много хора се дразнят от подобни разсъждения, но ще им дам за пример дъщерите им тинейджърки с 43-ти номер обувки и синовете им петокласници по 75 кила.
8
0
 
7
 
! Отговори
мм преди 12 години
Няма проблем.Чакаме го на българския пазар
7
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
For 5такива като *** е,посредствен :)
6
2
 
3
 
! Отговори
дет вика един преди 12 години
площад тян мън и па,па ,па трррррррррррррррррррррррр
5
0
 
13
 
! Отговори
gft преди 12 години
май пак ще има разстрели...
4
47
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 2:КВИ ЖЪЛТИ ВЕ ***
3
0
 
15
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Ще го отриват - като не си гледат хората по 1-2 кравички - на село в кравето мляко що не открият токсини? Щото от гюма го купувам директно.
2
0
 
17
 
! Отговори
rediohaoha преди 12 години
Кого ли ще гръмнат на стадиона
1
8
 
56
 
! Отговори
преди 12 години
всичко при жълтите е Ментак