Лавров и шефът на руското разузнаване на мисия в Дамаск

Москва съобщи, че целта е стабилизиране на ситуацията в Сирия
Обновена: 7 фев 2012 17:31 | 7 фев 2012 12:15, Елка Василева
60
Лавров и шефът на руското разузнаване на мисия в Дамаск
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и шефът на руска Служба за външно разузнаване Михаил Фрадков по поръчение на държавния глава Дмитрий Медведев пристигнаха в Сирия, където ще се срещнат с президента Башар Асад.

Руското външно министерство съобщи по-рано, че целта на посещението е да бъде постигнато стабилизиране на ситуацията в Сирия чрез демократични промени.

Лавров не разкри подробности за посланието от президента Медведев, което той е отнесъл в Дамаск. „Разбирате, че когато по поръчение на държавен глава негови представители заминават с някаква мисия, нейното съдържание се разкрива на адресата. Ако сега ви разкажа всичко, може и да не заминавам“, каза Лавров.

В събота Русия и Китай блокираха приемането на резолюция, осъждаща сирийския режим за прилагането на сила срещу собствените му граждани.

Още по темата

В понеделник Сергей Лавров заяви, че Русия е убедена в правилността на своята позиция за Сирия и не се кани да я променя. По думите му гласуването в Съвета за сигурност е било прибързано.

Мнозина западни и арабски страни рязко разкритикуваха позицията на Москва, която отказа да подкрепи призивите за оставка на президента Асад. Ако режимът на Асад все пак падне, Русия ще изгуби последния си съюзник в Близкия изток, коментира Би Би Си.  Освен това Русия има военноморска база в сирийското пристанище Тартус – единствената, която й остана в Средиземноморието. Москва е и основен доставчик на оръжие за Сирия.

Сблъсъците между правителствената армия и опозицията започнаха в Сирия от март 2011 г. Всекидневно оттам пристигат съобщения за убийства както на мирни граждани, така и на служители на силовите структури. По данни на ООН общият брой на жертвите е надхвърлил 5 000 души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
6
 
! Отговори
до бореца преди 12 години
Всички войни,водени от САЩ до 1989г. са за пресичане разпространението на комунизма.Особено войната в Корея 1950г. и Виетнам.Ако не бяха тези войни сега цяла Азия щеше да е под ботуша на комунистите!А за СССР не са само Чехословакия и Афганистан.Руски войски участват и в Корея.А съветски войски змазмат въстанията в Берлин 1953г.,Унгария 1956г.Всички граждански войни в Африка тогава са организирани от КГБ.Салвадор,Никарагуа,няма държава където да не е стъпило КГБ и ГРУ!
55
0
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Много вярно!За сведение на комунистите по-големия брат на Ленин-Александър е бил член на Народная воля и е обесен през 1887г. за опит за покушение над Цар Александър III.
54
3
 
9
 
! Отговори
бореца преди 12 години
Като чета написаните коментари почвам да се чудя колко неграмотни нора има в нета!Искам само да напомня на всички тъй-наречени демократи да вземат да рочетат малко история от 1944 година и ще видят че нашите любими американски причтели са извършили над 25 военни интервенции по цял свят и са убили милиони души в името на Великата демокрация а гадната Русия има само две такива действия - Чехословакия и Афганистан!Така че имате база за сравнение преди да пишете всякакви глупости!
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе руските "***" имаха и още един сблъсък с последните образци западно и израеелско оръжие и системи за управление - в Грузия-------------------- Грузия все още е въоръжена с оръжието, останало от времето на СССР. Никакво модерно западно оръжие няма там.
52
1
 
3
 
! Отговори
до Нина преди 12 години
Какво общо имат болшевиките със Освободителите на България.Болшевиките са идеологически наследници на "Народная Воля"-организацията,убила Александър II-Царя-Освободител!!Так че точно наследниците на болшевиките-нашите *** да ми излизат с номера че обичат Русия затова чче ни е освободила!!!Моля!Всички знаем истината!Комунистите обичат не Русия а СССР!!Те обичат Сталин и Брежнев и мразят Горбачов,който е един от големите реформатори в руското общество!Обичат Путин и мразят Каспаров!
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американското, западното оръжие може да не е по-добро, но е в повече количества.-------------------- Точно обратното, американското и западното оръжие са по-добри от руските, но опасността е там, че руснаците имат огромен потенциал да произвеждат количества, защото страната е населена от овълчен народ, който ще даде и последния си залък хляб в името на световното господство.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нина, ти как така обърна резбата? От руското посолство ли смениха тактиката?
49
1
 
5
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Исторически руснаците са пролели кръв, но сега вече нещата са на 180 градуса. Това е истината. И тя трябва да се приеме. Руснаците дори мразят българите.
48
1
 
2
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Аз не зная как може да се намери равновесиято тук..реално тази Освободителна война оставя такива отпечатъци, чее...вече пречи на развитието на България..но на русите им пука за България.
47
3
 
4
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Ето и част от истината която би трябвало да разсее поне част от митовете за "братушките" и тяхната "безкористна помощ"....Ето го отново лицето на ЗЛОТО отново имате възможност добре да го видите братя българи..Тези кръвопийци руснаците не се наситиха на кръв..пък и залогът е твърде голям с тяхната база която ще загубят рано или късно..Слава на великия Вълчан войвода който е платил на руснаците в тонове злато цялата руско-турска освободителна война иначе и до сега русо-болните във форума щяха да чакат мнимите освободители на нашето отечество..
46
1
 
2
 
! Отговори
Нина до 46 преди 12 години
Трябва да погледнете в психологията на тези хора. Те не се вълнуват дали руснаците са червени или не са. Ако ще и Граф Дракула да дойде там на власт те пак ще си ги искат........реално нещата са доста сложни тук.
45
2
 
2
 
! Отговори
Нина до 38 преди 12 години
То не е марскизмо-ленизъм. Просто българите обичат руснаците, само тях чувстват близки и това е нормално. Аз реално разбирам тези хора, но те трябва да се опитат да погледнат нещата и от друг ъгъл. Затова не бъдете груби към тях, това са пора, които са благодарни за пролятата руска кръв и това трябва да се вземе под внимание.
44
2
 
3
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
До НИНА!!Браво сестро за страхотните мисли..напълно съм съгласен с теб!!Нашия народ трябва да се отърси веднъж завинаги от тъмното минало на чибурашките и Ленин и да погледне света по един различен начин..Благодарение на нашите съюзници днес България може да се чувства наистина свободна а не под червения ботуш на кръвопийците..Видяхте ли в Косово какво са изписали свещените войни на знамената си-СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ и признаха че за пример е послужило нашето свещено знаме..
43
0
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Всичко ще бъде наред, България се намира между добре настроени към нея страни и народи, от вас само се иска да работите за България.
42
0
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Плюс това това е конфликт за превъзходство, който се печели от тези, които имат..повече пари. Американското, западното оръжие може да не е по-добро, но е в повече количества. Например американският флот е огромен и колкото да са "зле" американските кораби те на всякъде. Няма море, където да няма американско морско съединение-Червена, Арабско, Средиземно, Жълто, китайско, Баренцово, Балтийско, северно и т.н. и г.н.
41
0
 
3
 
! Отговори
Нина до 42 преди 12 години
Добре, никой не спори за достойнствата на руското ръжие, никой не успорва нищо, но така е устроен света. България е малка държава и почти никога не е имала собствена политика. Русия изгуби геополитическото си влияние на Балканите и вината е изцяло и само нейна. РЭ може да е велика държава, но както виждате също може да губи и да прави грешки, и да изпитва затруднения.
40
1
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Много бъркаш ракетите нещо.За Москито съм съгласен-противокорабна ракета с до 250 км. далекобойност.Но Х-90 или Коала по НАТО може да е изпробвана,но не е приета на въоражение.
39
1
 
2
 
! Отговори
до 38 и 37 преди 12 години
Пробай с "Москито"! Е "Коала" е по-нов вариант...! И вече са изпробвани!
38
2
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Абе руските "***" имаха и още един сблъсък с последните образци западно и израеелско оръжие и системи за управление - в Грузия. Там воюва една руска армия от състава на бившите съветски войски, изтеглени от източна Германия заедно с оръжието си. С дъртите СУ 25, Ми 24, гаубици, ГРАД-ове и калашници смазаха нафуканите грузински командоси, накичени с крясъка на военните технологии и нахъсвани от многобройните инструктури и съветници от Израел, ЦРУ и НАТО.
37
6
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
С тия "коали" се озорих докато намеря нещо за тях.Колега,преди да плашиш с някое оръжие,първо виж дали е прието на въоръжение!Иначе,да,имат руснаците такава разработка, Х-90 по тяхното означение.Или ГЭЛА-Гиперзвуковой Экспериментальный Летательный Аппарат.Та,другари,вземете четете нещо странично!С тоя Марксизъм-Ленинизъм далече няма да стигнете!