Лавров и шефът на руското разузнаване на мисия в Дамаск

Москва съобщи, че целта е стабилизиране на ситуацията в Сирия
Обновена: 7 фев 2012 17:31 | 7 фев 2012 12:15, Елка Василева
60
Лавров и шефът на руското разузнаване на мисия в Дамаск
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и шефът на руска Служба за външно разузнаване Михаил Фрадков по поръчение на държавния глава Дмитрий Медведев пристигнаха в Сирия, където ще се срещнат с президента Башар Асад.

Руското външно министерство съобщи по-рано, че целта на посещението е да бъде постигнато стабилизиране на ситуацията в Сирия чрез демократични промени.

Лавров не разкри подробности за посланието от президента Медведев, което той е отнесъл в Дамаск. „Разбирате, че когато по поръчение на държавен глава негови представители заминават с някаква мисия, нейното съдържание се разкрива на адресата. Ако сега ви разкажа всичко, може и да не заминавам“, каза Лавров.

В събота Русия и Китай блокираха приемането на резолюция, осъждаща сирийския режим за прилагането на сила срещу собствените му граждани.

Още по темата

В понеделник Сергей Лавров заяви, че Русия е убедена в правилността на своята позиция за Сирия и не се кани да я променя. По думите му гласуването в Съвета за сигурност е било прибързано.

Мнозина западни и арабски страни рязко разкритикуваха позицията на Москва, която отказа да подкрепи призивите за оставка на президента Асад. Ако режимът на Асад все пак падне, Русия ще изгуби последния си съюзник в Близкия изток, коментира Би Би Си.  Освен това Русия има военноморска база в сирийското пристанище Тартус – единствената, която й остана в Средиземноморието. Москва е и основен доставчик на оръжие за Сирия.

Сблъсъците между правителствената армия и опозицията започнаха в Сирия от март 2011 г. Всекидневно оттам пристигат съобщения за убийства както на мирни граждани, така и на служители на силовите структури. По данни на ООН общият брой на жертвите е надхвърлил 5 000 души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
15
 
! Отговори
До Русия преди 12 години
Да въоръжи башар Асад с нещо по-ново и да прати спецчасти-за да изтреби там хамериканските слуги-терористите!!!
15
3
 
16
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
хахахха ша падна , това зло за което всички *** говорят требва краката да му целуват , алооооо радвай се че тва зло Русия го има за да може такива като тебе сега да драскат тука , и още нещо ще ти кажа , колкото и да ревете Русия е единствения стълб на нашата сигурност , но това е др тема, която Вие няма как да разберете
14
1
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 12 години
Но. 5, мишленце, искаш да знаеш кои бяха Русия ли, чичовото? Отвори сега една карта на света, погледни от дясно на една редица държави: Финландия, Естония, Латвия, Беларус, Украйна, Турция, Грузия, Азербайджан, започва едно огромно петно, което от другата си страна опира в американския щат Аляска и е колкото останалата част от Азия и Европа заедно. Те това е Русия и там живеят ония, дето питаш кои беха. Разбра ли пиленце? :lol:
13
2
 
15
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Един ли си два ли си...Куха кратуна си! Кой със своите приятели-ислямски терористи пали конфликти и кръвопролития?Кой прави атентати на ядрени физици-хамериканци или ***??Това са терористите-"борците за демокрация"Смърт за тези империалисти-терористи!!!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия обикновено са по-малкото зло, на фона на САЩ и Изсраел.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само пример - 8, не се пише комист а комунист , е те тва са тъй наречените демократи , измета и неграмотността след 89 , тва искаше запада начело с САЩ и го постигна , и сега е като този *** където името си не може да напише такива тъпани ни управляват и продадоха майка България , няма продажник който да може да мисли освен да възхвалява запада , толкова са им промити главите , и всичките реват едно и също
10
14
 
4
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Ето го отново лицето на ЗЛОТО отново имате възможност добре да го видите братя българи..Тези кръвопийци руснаците не се наситиха на кръв..пък и залогът е твърде голям с тяхната база която ще загубят рано или късно..Слава на великия Вълчан войвода който е платил на руснаците в тонове злато цялата руско-турска освободителна война иначе и до сега русо-болните във форума щяха да чакат мнимите освободители на нашето отечество..
9
3
 
13
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Всеки които има грам мозък и може да мисли самостоятелно и да разбира кое е грешно и кое правилно стига до едно заключение РУСИЯ скоро пак ще се молите да ви помага.
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие не сте хора а изверги , сега разбирам защо комистите у нас са били античовеци
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкайййй Асад!!! Велика Русия е с тебе !!С нейна помощ ще размажеш ционистките мишки!! Идва края на ционизма !! Скоро света ще бъде свободен !!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще разбереш кои са Русия споко , на кат задаваш така въпроса виж мога да ти кажа кои са САЩ - подпалвачи , убийци на деца , и най-голямата пасмина коята не трябва да съществува
5
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Koi biaha Rusia ?
4
15
 
5
 
! Отговори
do 2 преди 12 години
Te ako amerikancite iskaha da vliazat shtiaha da go napraviat bez znachenie kakvo iska rusia zashtoto na nikoi ne mu puka kakvo iskate te taka ili inache :))) Otdelno NATO ne e samo amerika ama to na teb istinata niama da ti e interesna :D
3
6
 
11
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Смърт на 'мъдреците на Цион' начело с Ротшилдови и целия Циониски режим на Израел
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малиииииииии Американците кръв ***, че не им дадоха да разграбят и унищожат още една държава. Евала на руснаците, само те имат независима политика, всички останали са само пионки.
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лавров като Матросов на амбразурата си брани последната вонномосрка база , но уви и тя ще падне .