Вивиан Рединг размаха пръст на холандците

Призова да не се следват призивите за нетърпимост срещу българи и румънци
Обновена: 11 фев 2012 08:01 | 10 фев 2012 22:11, Миглена Иванова
122
Вивиан Рединг размаха пръст на холандците
Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу и еврокомисар Вивиан Рединг. Снимка: Reuters

Правосъдният еврокомисар Вивиан Рединг призова холандците да не следват призивите на нетърпимост на крайнодясната Партия на свободата.

Изявлението на Рединг е по повод сайта на председателя на партията Герт Вилдерс, където холандски граждани са призовани да подават жалби и оплаквания от източноевропейски работници, пребиваващи на територията на страната.

“В Европа отстояваме свободата и отвореността на континента, така че гражданите на ЕС да бъдат свободни да се движат, работят и учат където пожелаят”, посочва Рединг, цитирана от БТА.

“Гражданите на 27-те страни в Общността трябва да се чувстват у дома си, независимо къде решат да се установят”, допълва тя.

По нейните думи сайтът действа напълно против тези принципи, след като ясно призовава хората към нетърпимост.

Още по темата

“Европа е изправена пред трудни времена и ще решим проблемите си само ако проявяваме солидарност, а не ако предаваме съгражданите си”, допълва Вивиан Рединг.

Днес евродепутатът Илиана Иванова поиска от Европейската комисия да бъде направено разследване по случая със сайта на Герт Вилдерс и предприемане на незабавни мерки.

Евродепутатът Ивайло Калфин съобщи, че ще предложи групата да приеме през следващта седмица в Страсбург декларация срещу опитите за дискриминация на българи и други чужденци от Централна и Източна Европа в Холандия.

Партията на свободата на Герт Вилдерс обаче е получила близо 14 000 жалби на нова гореща линия срещу работници имигранти от Централна и Източна Европа, съобщи днес холандският вестник "Фолкскрант".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: ХоландияГерт Вилдерс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
22
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Да сложим ръка на сърцата си и да си дадем отговор,за себе си,когато на вратата ни,почука ***,с какви очи го гледаме.Холанците ни виждат като просяци и това е нормално.Отделно може да се разсъждава,защо позволихме,това да се случи в България.
78
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и престъпниците ни представят навсякъде по света така, че се забравя за хилядите образовани и почтени българи, работещи там. Може би трябва да се издават паспорти с едно голямо ***, пък техните емигрантски власти да си правят сметката дали да ги пускат или не. Сега за тях са просто българи. Те живеят в България, но не искат да се приобщят към нашите ценности и закони.
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40-50% от новородените не са българчета, след 10 години 60% няма да са българчета, след 30 години 80%...
76
1
 
26
 
! Отговори
нев преди 12 години
поСтанаха 10 години сьм в Ротердам и видях всичко ! Пьрво имаше само бьлгари които се занимаваха с наркотици и като стегнаха нещата тука те избягаха в Испания. Сега е пьлно с *** които вьршат всичко друго но не и да работят. Представете си един *** развеждаше жена си и я предлагаше на турците по гаражите а вечерта се прибираха в кьщи.Сега им издадоха хол. паспорти и те станаха още по нагли. Сега тука се краде головно като за световно. Има празни кьщи в които влизат и кьртят наред !
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандците само ни предупреждават какви огромни проблеми ни очакват ако допуснем тук да се настанят турци,араби,*** и всякаква цветна ***.*** ни показват доста ясно.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нека холандците плюят срещу българите и румънците, по-добре да им пратим турци, цугани араби да им ... мамата!! Арабите си ги прибират, а белите да го дд
73
7
 
24
 
! Отговори
14/88 преди 12 години
Защо против българи и румънци не разбирам?Разбирам омраза към ***,араби и мюсюлмани,но ние сме бели християни???
72
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ксенофобското и расистко отношение на холандците към българите и румънците не трябва да остане без последствия ! Холандия вън от ЕС!
71
1
 
27
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
Хонландия и останалите д-ви, наредени покрай Ла Манша до Гибралтар, са страни натрупали богатствата си от робия, грабителски войни, пиратство...Колониалния им дух ги владее и до ден днешен, та нищо чудно за тази им непоносимост към останалия свят.Но тази епоха е поприключила и им е трудно да се адаптират към новите условия. За това са и тези непрекъснати войни и търсене на врагове( роби)!!
70
3
 
12
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
За кой художник става дума-за В.ван Гог или Рембрант.Може би Делфт?Не си наясно.БНП на Холандия е около 700 мрд.долара/18 пъти повече от нашия/ и то от страна с площ 42 ооо кв.км и население 16 млн.Съгласен с теб за наркотиците,но сега това се променя.ЗЬа евтаназията може да се спори-аз съм ЗА.Отвоюването на земите от морето е световно човешко постижение.Виж УТРЕХТ за да се убедиш,че това е държава от друга планета и високият стандарт предопределя друго мислене.И сложи там нашенски *** и ..
69
5
 
12
 
! Отговори
десен преди 12 години
Защо тази злоба бе хора?Появил се някакъв сайт от една измислена партия и ние вече го приемаме за официална позиция на Холандия.Нима ние в България нямаме такава партия, но тава не означава, че всички сме като тях.Холанците са възпитани и културни хора, подредили са си държавата перфектно.И това със шенген са политически игри защото правителството е заложник на въпросната националистическа партия.
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия - държава известна с проституцията, наркотици и контрабанда !
67
3
 
20
 
! Отговори
До 78 преди 12 години
Остави мореплавателите и художникЪт. Я ми кажи какво са дали последните 100 години на света. И за да не се напрягаш, аз ще ти подскажа - наркотици, проституция и всякакви експерименти с човешкия вид - гмо, евтаназия.. А като им погледнеш *** (известни с красивите си тела) - е такива изродени тела не можеж да видиш на друго мчсто. Всичко това се дължи на вкусната храна, която произвеждат. На този свят има достатъчно земя, за да ходиш да се хабиш да строиш диги. Холандия е един лош експеримент
66
6
 
30
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Преди да започнете да хулите Холандия ,помислете с какво сме заслужили негативното отношение ? Холандия е демократична държава и като такава приема гражданите на България гостоприемно !Сред гостите обаче се оказва целия бандитски български състав , като се възползват от гостопримството !Освен проституция , наркотици ,грабежи и самковски картофи ,холндците нищо добро не са видели ! Тогава как да ни приемат , при това че имаме и къса памет ?
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Можем да приложим мерките и към други стоки, внасяни от Холандия. Особено към хранителните. Изследваме ли ги както трябва, няма начин да не открием ГМО.
64
4
 
18
 
! Отговори
Призив преди 12 години
Да се откажем с гръм и трясък от лалетата и другите цветя, които внасяме оттам. Толкова ли е трудно да открием опасни вируси и заболявания по тях? Ще ги стреснем със сигурност! Имаше такъв прецедент, но в друга държава, която държи на достойнството си.
63
3
 
7
 
! Отговори
до чеп преди 12 години
***,такива като теб могат да стигнат само до миялнята в ресторантските кухни или до полетата им.Острави простотията си за тук-тя е програмирана за тези географски ширини.Там е друго.Това е просто Холандия.Нямаш място там.-стой си тук .
62
3
 
14
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Държавата нито е гнусна,нито изкуствена.Те са такава от "друга планета.Истината е,че преставата за българи и румънци са *** от двете страни,които просят ,крадат и правят всчико ,каквото само *** може да направи.Морето няма да го залее,защото е извоювано с интелект и труд .а не с простотия.Хората от тази държава непознават думата МЪРЗЕЛ,дали са велики откриватели,философи,мореплаватели,художници.Холандия е над средноевропейското интелектуално ниво.Германия даже и завижда.Дания я следва
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия е залята от имигранти от бившите им колонии, от Турция, арабските страни. Към първите са толерантни, поради гузната си съвест. Към другитеи-защото им вършат черната работа.Голяма е опасността и от друга вълна - откъм морето. Прочутите им диги надали ще ги спасят. Тогава ще се молят да ги допуснем до земите си / най-малкото по високите планини ще оцелеем/, но ние, каквито сме си благодушни, трябва да помним днешното тяхно отношение и да им го припомним!
60
7
 
9
 
! Отговори
чеп преди 12 години
боли ме фара за вас бе *** западнало-европейски..к'во правите тогава по нашето море..като почнете да се разхождате по улиците и все едно се снима реклама за гумите "Мишелин"..не ме интересуват нито ГМО-ивращенията нито псевдо културата ви ..били свободни....колко да са свободни на всеки човек по 3.5 камери се падат на това ли му викате свобода а Био-Роботи такива...