Вивиан Рединг размаха пръст на холандците

Призова да не се следват призивите за нетърпимост срещу българи и румънци
Обновена: 11 фев 2012 08:01 | 10 фев 2012 22:11, Миглена Иванова
122
Вивиан Рединг размаха пръст на холандците
Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу и еврокомисар Вивиан Рединг. Снимка: Reuters

Правосъдният еврокомисар Вивиан Рединг призова холандците да не следват призивите на нетърпимост на крайнодясната Партия на свободата.

Изявлението на Рединг е по повод сайта на председателя на партията Герт Вилдерс, където холандски граждани са призовани да подават жалби и оплаквания от източноевропейски работници, пребиваващи на територията на страната.

“В Европа отстояваме свободата и отвореността на континента, така че гражданите на ЕС да бъдат свободни да се движат, работят и учат където пожелаят”, посочва Рединг, цитирана от БТА.

“Гражданите на 27-те страни в Общността трябва да се чувстват у дома си, независимо къде решат да се установят”, допълва тя.

По нейните думи сайтът действа напълно против тези принципи, след като ясно призовава хората към нетърпимост.

Още по темата

“Европа е изправена пред трудни времена и ще решим проблемите си само ако проявяваме солидарност, а не ако предаваме съгражданите си”, допълва Вивиан Рединг.

Днес евродепутатът Илиана Иванова поиска от Европейската комисия да бъде направено разследване по случая със сайта на Герт Вилдерс и предприемане на незабавни мерки.

Евродепутатът Ивайло Калфин съобщи, че ще предложи групата да приеме през следващта седмица в Страсбург декларация срещу опитите за дискриминация на българи и други чужденци от Централна и Източна Европа в Холандия.

Партията на свободата на Герт Вилдерс обаче е получила близо 14 000 жалби на нова гореща линия срещу работници имигранти от Централна и Източна Европа, съобщи днес холандският вестник "Фолкскрант".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: ХоландияГерт Вилдерс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
9
 
! Отговори
AYYYYYYY преди 12 години
Намерих го сайта му и те са против евреите и мюсюлманите от източна европа.Този път са забравили *** ни,защото *** просят а евреите според тях ходят с комерциална цел т.е. да им вземат парите и не че не са прави
38
1
 
17
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
И не се заблуждавайте, Вилдерс нито знае кой е Балдуин, нито що е дирил по нашите географски ширини, нито какво му се е случило. Мога да се обзаложа, че хора като Вилдерс четат много малко и то избирателно, колкото да се святкат. Историята е видяла и по-оригинални образи от него, както и доста Балдуиновци. Хубав уикенд на всички, включително и на добрите холандци!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е па може и сайт на арменския поп, за оплаквания имам предвид
36
0
 
19
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
А холандците, ако направят тази глупост да излязат от съюза, какво ще правят по-нататък? Светът не е какъвто е бил в края на 19 и в началото на 20 век. Няма вече и колонии. Има нови играчи, на фона на които, повечето стари изглеждат просто смешни и несъстоятелни. Европа има шанс заедно и с доста радикални промени във всички области. Приятна вечер!
35
0
 
19
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Предполагам, че може да се направи успешен сайт с оплаквания на холандци от собственото им правителство, както и сайт за оплаквания на източно европейци от некоректно и недостойно третиране в Холандия. Може да се направи сайт за оплакване от международната финансова криза. Сайт за оплакване от глобалното затопляне, от ледохода по Дунав, от смяната на магнитните полюси. Предполагам, че Вилдерс не може да забрани глобалното затопляне. Или се лъжа. Хубава вечер на всички!
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A кога Европа ще размаха пръст на ректори и т.н., които стават прпфесори с публикации на кирилица и с една две научни конференции. И кога ще размаха пръст на тези, които изгониха способните хора! Това са те- номенклатурната вихрушка: АЛЧНИ, КРАДЛИВИ И НАГЛИ....
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО -36 Обикновените холандци може и да не знаят,но бъди сигурен,че лидера на тяхната националистическа партия,която е най-радикалната в Европа ГЕРТ ВИЛДРЕС много добре знае този факт и затова говори за България с такава омраза!!!
32
2
 
10
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Мерси пич ти си патриот,сега ше им го нафукам в газенцата,нека всеки влезне и да им пусне по една БГ как Стоичков ги пращаше на майнта им
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гражданите на 27-те страни в Общността трябва да се чувстват у дома си, независимо къде решат да се установятТова важи само за западноевропейците, но не и за нас.
30
0
 
14
 
! Отговори
сд преди 12 години
Пичовее абе знае ли го някой кой е тоя сайт за оплаквания на холандския крайнодесен ,дайте да влезем да ги нахраним малко
29
7
 
14
 
! Отговори
гларус преди 12 години
Само да хвана някоя холандка през лятото на Сънито! Ще й пръсна ***!
28
1
 
3
 
! Отговори
@ 34 преди 12 години
Ще се изненадаш колко стоки са холандски :)
27
1
 
22
 
! Отговори
@ 35 преди 12 години
Съмнявам се , че знаят тия наркомани и травестити на колела , кой е тоя Балдуин и кой е Калоян ... те са изпушили тия .
26
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандците ще ни мразят нас БЪЛГАРИТЕ,дори и на онзи свят,защото БАЛДУИН ФЛАНДЪРСКИ е холандец а знаете Какво направи КАЛОЯН с него и с предвожданата от него елитна рицарска воийска,разби ги,нашите юначни българи заклаха цвета на тогавашна европа а тяхната гордост БАЛДУИН,които превзе Константинопол и се провъзгласи за император,Калоян го е влачил с коня си из прахоляка,а по късно лично му е отрязъл главата ха сега ми кажете ,как и кога ще ни заобичат тези ***!!!
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоа пък :))) ме пазсмя с бойкота сикакви холандски стоки има тука?да не би да купуваме газ от нях?по-добре бойкотирайте руския газ
24
2
 
6
 
! Отговори
аса преди 12 години
Филипс е холандска марка. Може да ги произвеждат другаде, ама печалбата я взимат холандци.
23
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европа се разрада. Нищо не стана от френско-германската грандоманска идея.Но някои държави като Холандия и Англия ще оцелеят
22
0
 
17
 
! Отговори
. преди 12 години
Абе ние и да бойкотираме едва ли ще усетят особено , българина почти не може да си позволи чужди стоки. Трябва да се вдига шум по-скоро и да се направи един сайт , в който да се оплюе въпросната партия и малко да се позакачаме с дътчите , наркотиците , червените им фенери , *** с големите патки , травеститите и педофилите на колела и т.н. това разбира се е работа на хора , които живеят там и са запознати с реалността в Холандия.
21
3
 
9
 
! Отговори
istinata преди 12 години
Istinata e che nashite medii ne publkuvat istinata.Statijata ne protiv balgarite a protiv ziganskite organizirani grupi, koito terorizirat Holandija s obiri, izmami , prostituzija.Zashto nashite medii ne pishat , che polovinata statija razkazva za ziganska banda ot Ruse, kojato bila dobre organizirana i nabrojavala 55 zigani, koizo hodeli po 3 v grupa i obirali kashti i grajdani na Holandija i severna Belgija !!! Horata protestirat sreshtu zihanskija teror ot Balgarija i Rumanija !Tova e !
20
10
 
9
 
! Отговори
1912 преди 12 години
Преди да цирикате.Кажете поне едно нещо за което холандците да не са прави ????? Ми че те и българите в чужбина,като чуят родна реч и бягат надалече!!!!!