Гърция пак се разминава с втората спасителна програма?

Еврозоната чака уверенията на Атина за изпълнението на реформите
14 фев 2012 21:12, Миглена Иванова
78
Гърция пак се разминава с втората спасителна програма?
Снимка: Reuters

Не всички детайли по новата спасителна програма за Гърция са готови. Това е съобщил за Reuters източник от Европейския съюз, пожелал да остане анонимен.

Утре финансовите министри на държавите от еврозоната трябваше да се срещнат в Брюксел и да обсъдят спасителното финансиране. Вместо това те ще говорят по телефона.

Председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер съобщи, че все още се очакват писмените гаранции на политическите лидери в Гърция, че икономическите реформи в страната ще бъдат осъществени.

В момента правителството на Лукас Пападимос заседава извънредно в Атина и обсъжда действията, които Атина трябва да предприеме, за да получи спасителното финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: дълговете на Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
5
 
! Отговори
ринго преди 12 години
при фалит никой не може да им вземе нищо на гърците особено частните кредитори .Ще имат да вземат ...някой път.Без заробващите европейски директиви гърците ще се оправят сами и то доста добре .ЕС е заробваща и задушаваща малките държави .Въобще не ни трябва .
55
0
 
0
 
! Отговори
до56 преди 12 години
Като си толкова добре осведомен я ми кажи колко струва една и съща марка цигари в България и в Гърция,въпреки че разликата в цените не е само тази ,просто спри да говориш наизуст!!!!!!
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си плюеш родината и да защитаваш някаква друга страна. Наистина доста слабохарактерни типове има по форумите.
53
4
 
2
 
! Отговори
жана преди 12 години
Хора, не злобейте. Страшното е, че и в двата случая сме яко навътрени от това, което там ще се случи. Досега падаха цени, затягаха се пазари, фалираха банки в САЩ, но не тук фалираха банки.... Ако Гърция фалира - я еврото , я европейските банки ги чака това. Този вариант би бил страшен за България. При другия вариант отпускат нов транш на Гърция и ние плащаме яко за това от нашия джоб. Не забравяйте и това, което ще се случи в Португалия, защото ако Грс не фалира еврото, Португалия може....
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снощи, на едно предаване по-БТВ една българка която работи от 13 години в Атина е казала че нейната заплата е 700 евра месечно и е на нивото от 2004 година, а стоките по-магазините са както в България......ТОГАВА НАШИТЕ ЗАПЛАТИ СА НА НИВОТО ОТ 7-МИ ВЕК А ЗА ПЕНСИИТЕ И ДУМА ДА НЕ СТАВА.....
51
0
 
18
 
! Отговори
бг преди 12 години
Ние сме бедни-да , но какво ни пречи като в гръцките села да си изметем *** около домовете си , не се изискват много средства да измажем къщите си , да премахнем бараки , легени , казани разхвърляни по селските дворове с миризма на обор, в градовете да подобрим със собственоръчен труд средата в която живеем и ще кажа , че не е до пари , а до ниска култура за голямо съжаление.
50
7
 
17
 
! Отговори
николай преди 12 години
Убеден съм, че в България и на въздуха да сложат такса, работягите българи пак ще теглят каиша, без и дума да продумат.НЯМА ПО ОВЧЕДУШЕН НАРОД ПО СВЕТА ОТ БЪЛГАРСКИЯ !НЯМА ДРУГИ ХОРА ПО СВЕТА С ТАКОВА НИСКО ДОСТОЙНСТВО !НЯМА ДРУГИ ХОРА ПО СВЕТА С ТАКОВА НИСКО СЕБЕУВАЖЕНИЕ !НЯМА ДРУГИ ХОРА ПО СВЕТА ТАКА ДА ТЪРПЯТ ДА ГИ ТЪПЧАТ, ОГРАБВАТ, МАМЯТ И И ДИСКРИМИНИРАТ !НЯМА ДРУГИ ХОРА ПО СВЕТА ТАКА ДА СЕ ОСТАВЯТ ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ КРИМИНАЛНИ МУТРИ, ГЬОН-СУРАТИ И *** !
49
3
 
4
 
! Отговори
отмъщител преди 12 години
А стига с простотийте, 13 и 14-та заплата са запазени а 20% намаление на МРЗ е за 2 години...а нашата кенефистанска преса се прави на китаец....е, нормално е "за стадо овце"
48
1
 
8
 
! Отговори
отмъщител преди 12 години
Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание. Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях. Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни..
47
4
 
13
 
! Отговори
отмъщител преди 12 години
Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на мързеливите гърци са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което мързеливият грък си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината мързеливата гъркиня е посадила цветя. От къщата на мързеливците лъха приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война.
46
0
 
1
 
! Отговори
ачо преди 12 години
Какво искат гърците?? Те го казаха ясно! Искат да живеят така както са живели преди Гърция да стане член на ЕС. И да получават това което са получавали преди да стане Гърция член на ЕС.
45
4
 
4
 
! Отговори
истината преди 12 години
Е да де, всъщност социалният им статус, който имат дори и към момента и резултат от бачкаторите от Европа! Самите гърци не предоставят насрещни услуги които да са еквивалентни на това което потребяват, с една дума лапат и лежат стабилно! Но това е до време разбира се, рано или късно и те ще си спомнят с носталгия за добрите години, както сега в БГ пенсиите реват за Тато :) , а иначе като народ им свалям шапка! Нищо общо нямат с българския измекярски, предателски, просташки и завидлив народ! Факт
44
4
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 12 години
Сбогом Гърция. Като фалирате ще идвате вие при нас да работите и да ни чистите тоалетните....Zasto u nas? Te sa si v Sengen i imat pravo da rabotiat navsiakude iz Evropa.Kato navodniat Albiona s emigrantsko cunami kato polskite goveda-ima da cakame otvariane na rabotnite im pazari i za nas do 2030 godina.I to nezavisimo kakvo kazat ot Brussels...
43
4
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ДО 49С ЧУЖДИ ПАРИ ЛЕСНО СЕ СТРОИ.СА ВИДИМ СЕГА КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЪС СТАНДАРТА,ЧИСТИТЕ И ПОДРЕДЕНИ ГРАДОВЕ.С НЕРАБОТЕЩИТЕ ГЪРКИНИ И МЪЖЕ ЧОРБАДЖИИ. ЩЕ БОЛИ.....МНОГО ЩЕ БОЛИ.И ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ. МЪКА....МЪКА....
42
1
 
13
 
! Отговори
Ал преди 12 години
Прагматично погледнато България няма никакъв интерес от фалита на Гърция.Представяте ли си какво би станало там при фалит? Тотална дестабилизация на държавата,масови безредици,анархия,възраждане на тероризма ,криминализиране на част от обществото,дори може да се стигне до гражданска война!А с Гърция имаме няколкостотин км обща граница,активен стокообмен,голяма част от износа и вноса ни по море минава през Солунското пристанище.Освен това десетки хиляди българи работят в Гърция.
41
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе гърците са си добре а ние продължаваме да им бачкаме най-мръсната работа и така ще продължава да е.Голяма част от парите които са 'потънали" в Гърция ги виждаш къде са-висок стандарт на живот,земеделие,туризъм,улици,градове всичко чисто,красиво и подредено.В България също се краде и всичко отива из швейцарски банки,мутри,к*рви,яхти,джипове.Това е разликата между двата народа и затова винаги ще си останем техните бачкатори за полето,миячи на *** и млади к*рвички за дърти гръцки дедовци.
40
5
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
НЕЩАТА СА МНОГО ПРОСТИ. ГЪРЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ С ТОЗИ СТАНДАРТ.ЗНАЧИ ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ МЛАДИТЕ ТРЯБВА ДА ЕМИГРИРАТ, ИЛИ ДА ПРИЕМАТ ДОЛУ-ГОРЕ НАШИЯ СТАНДАРТ.ТОВА БЕШЕ ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА НА Б-Я П-В БЕЗ ЕМИГРАЦИЯ. ЛЪЖИТЕ И ЗАЕМИТЕ ЗА 20 Г. НАПРАВИХА ГЪРЦИЯ ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА ИЗГРАДИЛА КОМУНИЗМА.ЧАКА ГИ НАШАТА СЪДБА В ПОСТЕПЕНЕН ВАРИАНТ.ПРИВАТИЗАЦИИ,БЕЗРАБОТИЦА И ЕМИГРАЦИЯ.
39
0
 
15
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Има доста верни неща в това, което си написал. Но първо стои въпроса с покупателната способност и цените в България и съседна Гърция. Тука с 700 евро на месец в провинцията можеш да си живееш много добре. Заплатите в София са и доста по-високи. Другото е че гърците масово живеят на кредити, които банките им отпускаха с парите, които те вземаха от Европа. Ако си вземал заплата 2000 евро и от тях 1/3 са ти отивали за погасяване на задължения, какво става като е направят заплатата на половина?
38
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом Гърция. Като фалирате ще идвате вие при нас да работите и да ни чистите тоалетните.
37
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали са прави гърците да стачкуват или не , не е това проблема. Просто хората искат да запазят социалния си статус. Защото ние с лека ръка пропиляхме нашите социални придобивки, за които другите народи стачкуват и се борят.