Ватикана - възможен център за пране на пари?

Това предположение се прави в доклад на Държавния департамент
8 мар 2012 09:33, Елка Василева
55
Ватикана - възможен център за пране на пари?
За първи път САЩ посочиха Ватикана като вероятен център за пране на пари. Снимка: архив, Reuters

За първи път САЩ посочиха Ватикана като вероятен център за пране на пари, предаде Асошиейтед прес.

Това предположение е изразено в годишния Доклад на американския Държавен департамент за международната стратегия за контрол на наркотиците, публикуван в сряда вечерта.

В доклада Държавният департамент посочва Ватикана като една от 68-те страни или територии под съответната юрисдикция, за които има опасения, че в тях се перат пари или се извършват други финансови престъпления. Ватикана е в списъка, защото не е ясно дали едногодишната му стратегия срещу режима на пране на пари е ефективна, отбелязва АП, като се позовава на представители на департамента.

В доклада Белгия, Ирландия, Португалия и Южна Корея са поставени в същия списък като Ватикана и са идентифицирани като страни уязвими на прането на пари.

Докладът на Държавния департамент е съставен от два раздела - първият разглежда проблема с трафика на наркотици и стратегията за борба с него в международен план, а вторият разглежда въпроса за прането на пари и други и финансови престъпления.

Във втората част в списъка на страните, в които се практикува прането на пари, отново се озовава Аржентина. Там попадат и Афганистан, Китай, Колумбия, Израел, Великобритания и Франция, допълва Франс прес.

За изготвянето на тази част от документа Държавният департамент е взел предвид националните закони за борба с финансовите престъпления, тяхното прилагане и размерите на финансовия сектор на съответната страна, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откриха топлата вода.
46
0
 
5
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Е, САЩ откриха топлата вода, хихих! То остана и във Ватикана да не се перат пари и какви ли не други мръсни далавери! Тия са банкери и собственици на корпорации и имоти от 2 хилядолетия!! П.С. Почти целият Манхатън например е собственост на Ватикана като имоти!Парите те са ги измислили:))
45
0
 
6
 
! Отговори
е, преди 12 години
Навсякъде има проблем със платените божии посредници, В Израел нито един религиозен не бачка всички правят деца и искат пари, а ватикана си е най старата спекулативна банка. Някой беше казал че проверката е най - висша форма на доверие !
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки е свободен да вярва в Бог и без спекулативни посредници, равини,попове и ходжи.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ватикана - възможен център за пране на пари?**************Не "възможен", а Всевъзможен !
42
1
 
13
 
! Отговори
брб преди 12 години
Добро утро ..... посочихте най-старата банка в света която не се отчита пред никого и спазва само собствени закони от векове и допълва картинката с религиозното управление на огромна част от света. Май отчетата са ви отказали едни пари за да почнете така да ги сочите с пръст :))) е все пак не забравяйте че е не само банка а исъщо най старото разузнаване и контраразузнаване в света :))
41
0
 
8
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Говори се за изпълнителна, законодателна и съдебна власт, но никога не се споменава за двете много реални власти над тях- идеологическата и концептуалната. Идеологията може да променя и да създава нови закони и порядки, но концепцията е над нея, с това че поставя субекта пред основния въпрос, с който между другото и всеки от нас неусетно се сблъсква всеки ден- да съм добър и да работя заедно с останалите за общото благо или да съм лош и да използвам другите за собствена облага, докато си чеша...
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Setiha se ! Vav filma" KRASNIKA"im go pokazvat
39
1
 
4
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Религията не е първопричина за проблемите, религията е инструмент за негативно влияние и контрол върху масите. Ако искаш да влияеш по същия начин само на един човек примерно, със същия успех можеш да използваш да кажем права лопата директно в зъбите му. Не мисля, че нещо което теоретично може да бъде заместено от права лопата е способно да е първопричина за каквото и да е :)))
38
2
 
5
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Еййй извинявай батка! Начи току що разбрах, че тайни общества няма, сичко си се развива случайно, Рокфелер не съществува (а и да съществува не е толкова умен, че семейството му да има някакъв дългосрочен план какво да прави с някви си трилиони), религии мрелигии сичко е нормално- няма скрити цели, абе дето викаш всичко явно е нормално, пък аз кво бях се омотал тука да се занимавам с ненормалщини... Представяш ли си, бях извън нормата!?!?! Истинска трагедия беше, но сега се оправих, слава на теб!
37
2
 
4
 
! Отговори
Цветелина преди 12 години
Ей, много просто народ има. Здравейте, добър ден, как сте? Вие *** ли сте или само се правите на такива. Та то религията е в основата на всичко откакто свят светува.
36
2
 
0
 
! Отговори
за 42 преди 12 години
Чак в каквото си искат не може да вярват, че много станаха лудите напоследък заради това и почнаха да си пречат. А пречат и на останалите нормални хора.
35
1
 
5
 
! Отговори
Заптие преди 12 години
Аве остави хората да си вярват в квото искат ве шамандур. Теб кво ти пречи кой с къв поглед обикаля? Като си изнервен, все едно цял свят с тебе трябва да се занимава...
34
0
 
5
 
! Отговори
el padrino преди 12 години
chetete EL PADRINO i shte minete bez mislene po tematikata. poveche ot iasno e.
33
4
 
1
 
! Отговори
за 39 преди 12 години
Баце кротко, пази се от тайните общества хахахахахаа може да те изненадат отзад в тъмното хахахааааа особено ако не си пиеш хапчетата
32
0
 
5
 
! Отговори
Fox преди 12 години
Някъв *** тука дебне хората с произволни контра-коментари (30, 33 и 35). Приятелю, от твоята уста съветите ти към RedmoonZ да прави нещо полезно с времето си и към 34 да си пие хапчетата звучат... как да ти кажа... май няма думи за такава отвратня! Ц-ц-ц-ц тва пълнолуние съвсем развинти шайбите на разни ***...
31
2
 
1
 
! Отговори
за 37 преди 12 години
Все ми е тая кой си. Аз съм виждал *** от твоята порода на живо. Общо-взето са забавни, едни такива парцаливи индивиди със мътен поглед и неясни брътвежи, вярват в тайни общества и прочее глупости и световни конспирации. Болестта ви е тежка и нелечима, но поне не е заразна хахахахааа
30
1
 
3
 
! Отговори
Легендата преди 12 години
Жал ми е за Микеле Корлеоне.
29
1
 
1
 
! Отговори
за 34 преди 12 години
Ауууу така ли показаха вчера хахахахаа, ама ти пак не си си пил хапчетата.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера вечерта във "Кръстникът 3" много добре беше показано как точно действа Ватиканът по формата на игрален филм, а реално си е документален.