Ватикана - възможен център за пране на пари?

Това предположение се прави в доклад на Държавния департамент
8 мар 2012 09:33, Елка Василева
55
Ватикана - възможен център за пране на пари?
За първи път САЩ посочиха Ватикана като вероятен център за пране на пари. Снимка: архив, Reuters

За първи път САЩ посочиха Ватикана като вероятен център за пране на пари, предаде Асошиейтед прес.

Това предположение е изразено в годишния Доклад на американския Държавен департамент за международната стратегия за контрол на наркотиците, публикуван в сряда вечерта.

В доклада Държавният департамент посочва Ватикана като една от 68-те страни или територии под съответната юрисдикция, за които има опасения, че в тях се перат пари или се извършват други финансови престъпления. Ватикана е в списъка, защото не е ясно дали едногодишната му стратегия срещу режима на пране на пари е ефективна, отбелязва АП, като се позовава на представители на департамента.

В доклада Белгия, Ирландия, Португалия и Южна Корея са поставени в същия списък като Ватикана и са идентифицирани като страни уязвими на прането на пари.

Докладът на Държавния департамент е съставен от два раздела - първият разглежда проблема с трафика на наркотици и стратегията за борба с него в международен план, а вторият разглежда въпроса за прането на пари и други и финансови престъпления.

Във втората част в списъка на страните, в които се практикува прането на пари, отново се озовава Аржентина. Там попадат и Афганистан, Китай, Колумбия, Израел, Великобритания и Франция, допълва Франс прес.

За изготвянето на тази част от документа Държавният департамент е взел предвид националните закони за борба с финансовите престъпления, тяхното прилагане и размерите на финансовия сектор на съответната страна, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
1
 
! Отговори
за 32 преди 12 години
А ти си бил от ***, които вярват във този род фантазии. Е нищо де, няма да се оправиш хаахахахахахааааедин съвет: хвани се да правиш нещо полезно, не си губи времето с глупости
26
1
 
3
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Питай сега откъде го знам и тва...
25
1
 
7
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Откъде знам ли? Еми нека да ти кажа. Имам очи да виждам, уши да чувам, нос да душа, език да вкусвам и кожа да ме разделя от останалия свят (самосъзнание). Това са ми 5те сетива. Имам и шесто, казва се интуиция и служи за оценка на информацията, която съм събрал. Тя решава кое е истина и кое лъжа. Има хора, които не чуват, други не виждат и т.н, но тези липси се компенсират чрез останалите (от петте) сетива. Виж ако ти куца интуицията и не можеш да прецениш постъпващата информация... лошо Петроф
24
4
 
2
 
! Отговори
ЗА 29 преди 12 години
Ти откъде знаеш какво и правил Христос? Да не си говорите вечер на по бира?
23
2
 
9
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Думите и делата на Христос са започнали да бъдат изопачавани 300 години след смъртта му, дотам че днес Христос оглавява типа религия, с принципите на каквато се е борил докато е бил жив. За съжаление с възможността си да преследват вековни и хилядолетни планове, тайните общества са способни да елиминират и даже да извъртят в своя полза делата на всеки един смъртник. Всичко е започнало със създаването на християнството и с основния му мит(лъжа)- че Христос е бил нещо повече от обикновен човек.
22
1
 
8
 
! Отговори
Дървен Философ преди 12 години
А Христос е проповядвал само с хляб и риба..., спал е по пещерите и не е преценявал никого според имотното му състояние. Как може нещо толкова чисто и човешко да бъде превърнато в това, което виждаме. Но всъщност всяка човешка идея в мига, в който се превърне в институция вече е унищожана. Вижте не само християнството, но и всички останали религии - били са създадени за да служат и помагат на човека, а сега човека им служи сляпо на тях!
21
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 12 години
Dobro utro...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 22 Не се плаща всичко тоалетните са безплатни А в цял Рим ако не палтиш такива няма А и Ватикана е най голямата мафия в Италия Такива пари правят
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to samo tova da e......
18
3
 
9
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Ватикана е обственост на Родшилд и явно американските сионисти ще започнат борба за надмощие.Света се управлява от Рокфелер,Родшилд,франмасоните и сионистите,и с новия световен ред за които постоянно говорят едина от тия 4 секти ще трябва да управлява света с пионките президенти на държавите избрани от народа,които мисли че правителствата работят за тях
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еххх аз се чудя що пак дават "Кръстникът", а то било да ни напомнят за ИММОБИЛИАРЕ :)).
16
2
 
10
 
! Отговори
zahari_acmilan преди 12 години
не знам дали се перат пари , но със сигурност е машина за пари. Вътре абсолютно всичко се плаща.. музей ,сгради , сувенири... 15 евро, 12 евро ... В базиликата искаш да се качиш по стъпалата 5 евро, по ескалатора 7 евро ахахахах Искаш да видиш картината " тайната вечеря " 15 евро :Д На ден минават сумати му и туристи и то тва се е превърнал в един атракцион е не божията земя :Д
15
1
 
1
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Всъщност на български е правилно думата Ватикана да не се членува - обаче на италиански може - Il Vaticano
14
3
 
1
 
! Отговори
за 7 преди 12 години
Ами така сме ние *** парчета. Не сме запълнени а.ално като вас г-н "участвал в гей-парада".При теб може да е традиция да цункаш царя по г.за. Много се извинявам, че не разбрах вашите лизачешки традиции.
13
1
 
11
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Ватиканът е един от най-големите центрове за незаконни сделки въобще. Така е от столетия.Организацията Опус деи беше създадена точно за мащабен световен бизнес.
12
2
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Няма да има проблем стига да използваш техния 'прах за пране'
11
2
 
35
 
! Отговори
Антигон преди 12 години
Мисля че на Ватикана прането на пари им е най-малкия грях!
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-голямата перална е федералния резерв. Там се използва пълна програма на 90с предпране, пране, центрофуга, излизат чисто нови и в пъти повече.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
To pak ,na teia hamerikanite mai celiat sviat im e kriv - a te sa chisti kato izvorna vodica !Hamerikanskoto pravilo (koito ne e sas nas e protiv nas )
8
1
 
19
 
! Отговори
добро утро преди 12 години
И какво? Ще изпратят ли бомбардировачите над Ватикана да въведат справедливост и демокрация? Или подхвърлят репликата от немай къде, защото в британския парламент разкриха безумната папска схема за изпиране на 15 милиарда (вж. речта на лорд Blackheath). Всичко е цирк, но в него ние сме дресираните бълхи