640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия

Пънкарките от Pussy Riot имат право на шест свиждания годишно
18 авг 2012 10:05,
289
640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия
Музикантките ги очаква еднообразно ежедневие в колонията. Снимка: Reuters

Русия наследи от СССР множество трудови колонии, в които  днес излежават присъди 640 000 души. От тях 52 000 са жени, пише в. "Фигаро" след осъждането на трите пънкарки от Pussy Riot.

"В колонията преживях истински шок. Пристигнах там в началото на зимата. Сняг валеше неспирно. Видях тълпа от абсолютно еднакви жени, носещи едни и същи сиви ватирани връхни дрехи и едни и същи забрадки на главите", разказва за френския вестник Светлана Бахмина.

Тя е от Москва, осъдена е за отклоняване на средства по аферата Юкос и е излежала присъдата си в трудова колония номер 14 в Парца, на 450 километра югозападно от Москва.

В този район край дълъг път са разположени общо 17 трудови колонии. В тях зад телени заграждения има бараки с по 100-200 легла, двор, столова, зона за карантина за новите попълнения, медицински пункт и завод, където работят задържаните срещу малка заплата.

Дните преминават по един и същ начин - ставане в 6 часа, преброяване на двора, час по-късно е закуската, после потегляне за работа. В 13 часа - обяд, после отново на работа до 16-17 часа.

В 18 часа е вечерната проверка, последвана от вечеря. Лампите в бараките се гасят в 22 ч., разказва за "Фигаро" Светлана.

Близките на осъдените имат право на 6 кратки свиждания за година. В този случай задържаните имат право да поискат достъп за 3 дни до 4 семейни кътчета в малък апартамент в лагера. Там те могат да останат насаме със семейството си.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
19
 
! Отговори
изи преди 11 години
трябваше първо да ги въведат за лечение в някоя психиатрия "девойките". така на първо четене им личат поне няколко сериозни диагнози. зоофилия, ексхибиционизъм, мазохизъм и най-страшното - липса на срам и страх от Бога.
187
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Две години само замразени пилета да ядат!
186
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще избутат, то в казармата беше същото. Иначе в Германия за същото престъпления наказанието е до 3 години. Ако има невярващи да идат там и да пробват, може Мадона да се застъпи и за тях. Първо обаче трябва да потренирате това с пилето, успех !
185
5
 
36
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
В Русия *** ги затварят където им е мястото. В България ги държат в маалата и ги мобилизират по избори да гласуват за който им плати. През другото време им се дават социални помощи и ги оставят да си правят каквито искат изстъпления. За лично предпочитам руския модел пред лигавата ни "демокрация"!
184
2
 
23
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Много ми е чудно Светлана Бахмина какво е очаквала. Шведска маса? SPA? Цъфнали вишневи дръвчета и жужащи пчелички?
183
0
 
2
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
До 249Не цял ден, а само 1 час бях съм тука. Стига работен ден се завърша. За що истриха "Мамицу селску", дори това е псуване?
182
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТРАНДЖАТА е бивш комунист, ама що толкова го е срам да си признае:)))
181
0
 
11
 
! Отговори
Тц, преди 11 години
философия е учила Катенка, дето е правила секс на публично място бременна в деветия месец!Много умна ***, спор няма!
180
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странджа, нещо си забил, едно време имаше по-интересни и разнообразни коментари.
179
11
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Храбрецът *** се уплаши от три девачшки...
178
1
 
5
 
! Отговори
войн преди 11 години
До Киркорчо,как си със секса?нещо на хормонално и емоционално объркан човек ми приличаш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
177
1
 
9
 
! Отговори
четящ преди 11 години
Това наистина е поучителна новина, трябва и у нас така да стане , ама къде ти....
176
1
 
2
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
А бе ей, ало! А бе какво стана в тази лудница бе?
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По погледите им си личи, че имат повече аборти от прочетени книги.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еле, изтриха ми убавия коментар. Та пак да питам, коя е учила философия - тая дето си е завирала замразено пиле в пу...та ли?
173
0
 
2
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
За какво да говоря с тебе анонимен, същото е като с учениците в БГ. Паричките не забравяй да получаваш от господарите си.
172
10
 
2
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Една от момичета е завършила МГУ - московски университет философски факултет. Глупаците в МГУ няма. Половина от студенти МГУ работили след учението си, при Соца само в КГБ. Така че анонимен си не прав, че момичета не прочели нито една книга. Дори една от тях прочела повече от теб, това е сигурно!
171
6
 
2
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Работа на патриарха е - веяние на хора божествен истински път, Ако той не прави това, значи не прави работата си. А ако не прави работа си, значи сам не вярва във този маразм.
170
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха, как патриарха ще прави беседа с тея бе. Те не са прочели сигурно една книга през живота си, то трябва да е монолог. Не става, същото е като с учениците в БГ - ти им говориш за история и литература, а те вече с по два аборта, няма на какво да ги научиш :) Според мен трудът в лагера ще им дойде много по-добре, а като излязат от там сами ще потърсят патриарха да му се извинят за постъпката си.
169
5
 
3
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
До 227. Аз съм не казвал, че патриарха може да помилва тези момичета. Той трябва да дойде в затвора, за да направи христианска беседа със тях.След това на съд те казват, че всичко разбрали и повече така няма да правят. А съд присуждава на тях 15 сутки обшествени работи и всичко е на ред. И свят е доволен и лицето на власт е чисто. А сега тези 3 момичета станат начало на края за тъзи мутри. Сега чувал, в Чечения пак убити 4 полицая от Уфа. Кой каже, кога ще завърши това?