640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия

Пънкарките от Pussy Riot имат право на шест свиждания годишно
18 авг 2012 10:05,
289
640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия
Музикантките ги очаква еднообразно ежедневие в колонията. Снимка: Reuters

Русия наследи от СССР множество трудови колонии, в които  днес излежават присъди 640 000 души. От тях 52 000 са жени, пише в. "Фигаро" след осъждането на трите пънкарки от Pussy Riot.

"В колонията преживях истински шок. Пристигнах там в началото на зимата. Сняг валеше неспирно. Видях тълпа от абсолютно еднакви жени, носещи едни и същи сиви ватирани връхни дрехи и едни и същи забрадки на главите", разказва за френския вестник Светлана Бахмина.

Тя е от Москва, осъдена е за отклоняване на средства по аферата Юкос и е излежала присъдата си в трудова колония номер 14 в Парца, на 450 километра югозападно от Москва.

В този район край дълъг път са разположени общо 17 трудови колонии. В тях зад телени заграждения има бараки с по 100-200 легла, двор, столова, зона за карантина за новите попълнения, медицински пункт и завод, където работят задържаните срещу малка заплата.

Дните преминават по един и същ начин - ставане в 6 часа, преброяване на двора, час по-късно е закуската, после потегляне за работа. В 13 часа - обяд, после отново на работа до 16-17 часа.

В 18 часа е вечерната проверка, последвана от вечеря. Лампите в бараките се гасят в 22 ч., разказва за "Фигаро" Светлана.

Близките на осъдените имат право на 6 кратки свиждания за година. В този случай задържаните имат право да поискат достъп за 3 дни до 4 семейни кътчета в малък апартамент в лагера. Там те могат да останат насаме със семейството си.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудът възпитава. Две години работа добре ще се отразят на тия каки. По погледите си им личи, че са горди с простотията си, но скоро лак по ноктенцата няма да видят.
167
1
 
4
 
! Отговори
до 231 преди 11 години
Всъщност жертвите от убийства са много повече от 20 хил., тъй като в Русия статистиката се отчита на извършено престъпление т.е. възмобное под цифрата "1 убийство" да фигурират 2 или повече жертви, докато в САЩ за всяка жертва се третира отделно престъпление "убийстов"Сега тези данни са на официалната страница на МВД и според тях жертвите на престъпление за 2011 г. в РФ са малко над 40 хил загинали човека
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Великите политици създават държави и ги развиват, не ги унищожават. Интересен критерии за велик политик - Горбачов е символ на провален политик и такъв ще остане в историята.
165
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убикствата в Русия се вършат от хора с азиатски произход и наставката -стан към народността им. Все едно да питате колко убийства има у нас в *** райони.Ако беше лошо в Русия,нямаше немската принцеса да стане руска императрица,самата тя нямаше да желае.
164
3
 
2
 
! Отговори
do 227 преди 11 години
pi4, statite gubiat godisno po 15-20 hiliadi samo vyv voinata s arabiyte, otdelno gubiat deca ot masovi razstreli po ucilista, ulici i molove.ne ti vervam za 20 hiliadi ubiistva v Rusia zastoto tam ima info zatamnenie. moje da sa pove4e a moje da sa po malko. samoto 4islo pokazva edno 700 dusi na den- rusnacite ne sa tolkova liuti be
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
227. ами в една полицейска държава като САЩ колко искаш да са убийствата? Ченге и камера на всеки ъгъл като по бай Тошово време. Затова пък според критиките на Евросъюза САШ са страната с най-много затворници и най-тежките присъди нали? Ами полицейска държава,какво повече да говорим?
162
0
 
2
 
! Отговори
до 227 преди 11 години
12 хиляди са другият път, то само за последните два месеца станаха толкова.
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле мале, Киркорчо , Русия е светска държава, патриарха не може да помилва никого - християнското милосърдие няма нищо общо тук. Виж във форума има доста милосърдие, щом не ти трият коментарите. Прдполагам , там откъдето са мама и тате не е така демократично и по християнски милосърдно?
160
0
 
8
 
! Отговори
Киркорчо, преди 11 години
Киркорчо,върви в Армения моето момче и колото искаш си плюй по Русия. Между другото водехте война с Азербайджан и още не сте им върнали Нагорни Карабах,който незаконно окупирате. А турският президент Демирел беше казал: "който има проблем с Азербайджан,той има проблем и с Турция!". А от Турция имате много мили спомени нали момче? Кой ли би ви защитил освен Русия и защо да го прави щом плюете по нея. Всичко се помни!
159
1
 
5
 
! Отговори
до 210 преди 11 години
Само за миналата година в Русия са регистрирани над 20 хил убийства и това според официалната статистика на милицията, а в САЩ са около 12 хил. и при това САЩ има два пъти по-голямо население, а в Германия са около 1000
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе айде сега ще плачем за тия грозотии. Аман.
157
2
 
13
 
! Отговори
войн преди 11 години
Путин в момента има да решава проблеми на целия свят,да ги пращат тези в Турската армия и ще им стане ясно как да се държат в Православен Храм! Платени ***,как така изведнъж целия свят се застъпи за тях,погледнете кой ги подкрепя!
156
10
 
7
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Горбачов е велик човек и политик. Той е не от Америка или друга кап страна. Той е от Ставрополски полета, той е помогач на комбайнер, който спрял тези простотии със комунизъма и всички други утопии. Останала само една - религия и нейния райски живот след смърта. Къде е православни хора, които милостиви и прощават дори убийците, а тези момичета не могат да помилват? Значи и христианство съга е политика кгбешна. Главен поп с часовника за 50000 евро, дауните целуват ръцете на него и на също.
155
8
 
9
 
! Отговори
Ирония на съдбата преди 11 години
Да те осъдят бивши комунисти и КГБисти за осквернявна на религиозен храм :)))
154
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за 198 По времето на бившия Съветски съюз един от най-яростните критици на системата и "защитник" на човешките права беше хвърленият в затвора Анатолий Шчарански. Четяха неговите войнствени декларации по радио "Свободна Европа". Беше голям опозиционер и правозащитник. След като Горбачов да се свети името му,го освободи той замина за Израел. И се оказа,че е евреин и се казва не Анатолий,а Натан Шчарански,което преди криеше. Стана министър в Израел и изведнъж забрави за човешките права на арабите
153
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 210 А коя е вярната статистика според теб , тази на росстат ли , ти си бил страшно доверчив а сега ще започнеш да ми развиваш теории за световната конспирация .
152
5
 
6
 
! Отговори
до 210 преди 11 години
А пък аз приятел посещавам често Русия по работа и да ти кажа подобна престъпност и корупция никъде по света неможеш да видиш, в сравнение с Русия, България е егати и спокойното място
151
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 207 има ли по голямо оскверняване на църквата от присъсътвието в нея на безбожни комунаги като тебе.
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И откога молебените в църква се нарича оскверняване и хулиганство ?
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 203 той за това ли е световен шампион по шах , не знаех добре че ме открехна сега всичко си идва на мястото , дааааааа като Боби Фишер , как така все те стават