Рекордно земетресение в Норвегия

6,6 по Рихтер, епицентърът е в Северния ледовит океан
30 авг 2012 21:38,
120
Рекордно земетресение в Норвегия
Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер е регистрирано днес в Северния ледовит океан, северозападно от
Норвегия, съобщи Норвежкия геофизичен институт Норсар.

Трусът е станал на стотина километра северозападно от малкия норвежки остров Ян Майен, на който има метеорологична станция, съобщава БТА.

Това е много силно земетресение, каза сеизмологът Турмуд Кверна.

Според Евросредиземноморския сеизмологичен институт трусът със сила 6,6 по Рихтер е регистриран в 13.43 часа по Гринуич, а седем минути по-късно е бил последван от вторичен, с магнитуд 5,3.

Според информация на метеоролозите от о. Ян Майен има нанесени щети, но няма ранени и загинали.

Това е най-силното земетресение, регистрирано някога в Норвегия.

Малко по-рано днес трус имаше и в Исландия. Той беше с магнитуд 4,1 и е почувстван в столицата Рейкявик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Норвегияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
филма 2012 ,май точно за това се разправяше ,първо повишена слънчева активност и слънчеви изригвания ,множество земетресения по цял свят,и имаше един който го смятаха за (смахнат) ,дето предупреждаваше хората за големия катаклизъм при промяната на полюсите и докато човечеството го държаха в неведение управниците по света си бяха опекли нещата и се спасиха ,а човечеството загина , питам се дали това е само филм,или има нещо което знае елита и крие от нас ,прекалено много съвпадения,а
24
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
истината е само една , няма нищо вечно .Кофтито е какво постигнахме, каква я свършихме , огледайте се ? Брат убива брата за една заплата , непрекъснато репресии, подтисничество мизерия и смърт ,посъвместна деградация и упадък , е"бем ти технологично развитата цивилизация ,дано ни затрият по бързо.
23
3
 
22
 
! Отговори
Майен преди 11 години
Каква ирония! Островът се казва Ян МАЙЕН. МАЙЕН, тоест на маите :) За хората с малко по-голямо въображение това е любопитен знак! Подобни аналогии са наистина забавни. Като нищо ще се намери връзка между Пловдив и маите :)
22
6
 
15
 
! Отговори
ДО 18 преди 11 години
И КВО ЩЕ ЯДЪТ НА РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА?ДЪНОВ ДА НЕ ВИ Е НАУЧИЛ ДА ГОТВИТЕ КАМЪНИ?
21
0
 
14
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Йода, ти на колко години стана вече?
20
1
 
40
 
! Отговори
Йода преди 11 години
Хахаха, да не мислите че земетресенията на планетата са започнали, откакто е изобретен сеизмографа? Планетата е в динамично разрушително равновесие, а не в застой. Влияем се от Луната, Слънцето, неутриното, тъмната материя, другите планети в Слънчевата система, както и от самото движение на Слънчевата система в галактиката. Ние сме песъчинка, която по всяко време може бъде отнесена
19
5
 
16
 
! Отговори
почва се преди 11 години
Това е само началото на края.
18
6
 
26
 
! Отговори
:-( преди 11 години
Нещо се хващам, че започвам да вярвам на Маите... :-(
17
1
 
18
 
! Отговори
norvegia преди 11 години
Да, остров Ян Майен е норвежки, но до Осло е 2000 км :) Май полюсите скоро ще се разместят. Не е добър знак това. Не е и първото. През май месец имаше 6.2 по Рихтер пак в Северния ледовит океан.
16
1
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
приятел , дори наистина да има незасегнати места при евентуална смяна на полюсите , какво те кара да мислиш че средата ще е благоприятна за човек и ще може да оцелее след това ?
15
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един Велик Българин -Петър Дънов е казвал точно това ,че ще дойде време да се сменят полюсите и ,че ще има потоп и е учил последователите си да бягат като стане това на рилските езера ,защото те никога нямало да потънат ,това четох в една книга публикувана 93 год.
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да идва края на всичко боли ме шмайзера ,да му мислят некой дето грабиха и крадоха и си накупиха скъпи яхти ,коли построиха си дворци натрупаха милиярди и си помислиха ,че са (вечни) сега да видим как ще си ги занесат тези неща в пъкъла при техния (бог) -мамона ,не знам на ковчезите да има джобове
13
0
 
10
 
! Отговори
папагал преди 11 години
И още едно - 4,4 по Рихтер на Ламанша...
12
2
 
24
 
! Отговори
геофизик преди 11 години
Не знам дали ще придойдат ледени цунамита от океана към Норвегия, ама ако норвежците така продължават с усиления нефтодобив в Северно море, течението и на Голфщрома може скоро да се поизмести или да пресекене .
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ааааррррмммааагггееедддооооннннн
10
9
 
26
 
! Отговори
13 преди 11 години
още ли не вярвате ,че предстои смяна на магнитните полюси на всеки 26 хил .години полюсите на слънцето се обръщат оттам се обръща и земния маг.полюс, земното ядро я в пряка зависимост от слънчевата активност и полярност,това е цикличен процес ,съпътстван от чести земетресения ,при пълната смяна се получава приплъзване на земната мантия от лава която обгръща ядрото от това следва глобален катаклизъм известния потоп ,като правиха магистрала Хемус откриха вкаменелости на риби и ракообразни.....
9
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нема руска,нема китайска,нема американска работа!!!Природата си знае работата.До 20-30 години човечеството ще бъде изличено от лицето на земята.парите които откраднахте (Боко-тиквата включително) за да живеят копелетата ви на широко ще загинат както и всички вие ***.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква Норвегия, бе?! Това е Исландия (Iceland region). Вие учили ли сте география някога?!
7
24
 
6
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Това да знаете е руска работа те нещо са провали (оръжие някакво)там не е възможно това да стане ядосани са за критиките заради трите осъдени известни певици в черквата.
6
7
 
23
 
! Отговори
se преди 11 години
Почна се.....