Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца

Така след 10 г. няма да възникват проблеми като днешните, смята тя
Обновена: 4 сеп 2012 16:53 | 4 сеп 2012 16:25, Елка Василева
125
Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия, еврокомисарят Вивиан Рединг пледира днес за образование за ромските деца, за да може след 10 години да не възникват същите проблеми като днес, свързани с разтурването на незаконни ромски лагери, предаде Франс прес.

"Ако не успеем да образоваме тези деца, ако не успеем да им намерим нормална работа, ще имаме още едно изгубено поколение и след 10 години ще се сблъскаме със същите проблеми като тези, които имахме това лятото във връзка с разтурването на незаконните лагери. А ние не искаме това да се повтаря", каза Рединг пред радио Франс Енфо.

Така тя коментира новината, че във Франция има между 5000 и 7000 ромчета, които не ходят на училище.

"Нашето поколение носи отговорността да направи така, че да няма повече незаконни лагери, а нормални къщи за тези хора, и жените да не раждат на 12 години, а децата им да ходят на училище, като всички нормални деца", посочи еврокомисарят.

В последните седмици стотици роми бяха евакуирани от незаконни ромски селища, които бяха разтурени от властите. Това породи вълна от протести от страна на ромски представители, правозащитни организации и част от левицата.

Правителството на Франсоа Оланд обяви в края на август, че разтурването на лагерите ще продължи, когато това става с решението на съда или когато става дума да се сложи край на рискова или опасна ситуация от санитарно-епидемиологична гледна точка, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
3
 
! Отговори
Ром преди 11 години
До до 56Чудя се дали си вярвяш!Имам висше техническо и смея да твърдя, че съм на нивото на доста колеги от българския етнос. Образованието решава 90 % от проблема с нас, трудното е да се създаде общество в което това да се случи. По "Тошово" време ставаше, защото вилата беше на врата ви!Не сте свободни и толерантни, колкото и да седокарвате пред чуждите посланици и организации. На втори план Вие си знаете как и какво говорите!
55
0
 
15
 
! Отговори
asd преди 11 години
Варианти за справяне с *** проблем има много, но сегашното положение е по-угодно на управляващите. Няма какво да се залъгваме, отглеждат си биомаса, която да ги преизбира. А след време ако ще гражданска война да избухне, те вече са си накупили имоти в чужбина и са си изучили децата там. Освен това си имат сметките в швейцарските банки, така че са се подсигурили, просто ще се махнат от тук със заграбеното. Да му мисли мат'риала.
54
0
 
1
 
! Отговори
kiko преди 11 години
TIA POLU4OVESI NE PODLEZAT NA OBLAGORODIAVANE !!!! OT PLEVEL ME STAVA SVETE !!!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 5000 *** и вече голям проблем при тях.Най много *** на глава от населението се падат тук в България.Това е една от причините да не ни приемат в Шенген.По времето на Т.Живков си имаше закон ,на *** им беше забранено да раждат на 12-17 год.Иначе излиза ,че дете гледа дете,което е недопустимо в природата.*** са номадско племе.Дошли са от Индия.Тук се заселват по време на турското робство.
52
0
 
4
 
! Отговори
Astarot преди 11 години
@38Точно това е начина. Пари само срещу резултати, а не пари с надеждата сами да се мотивират да постигнат резултати. Първо редовното ходене на училище, след това да изкарат някви оценки различни от 2, пък след това можем да си говорим за размер на помощите.При провинение, зверски парични санкции и спиране на помощите.
51
0
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Експериментално доказано е, че у едно шимпанзе могат да се създадат повече полезни навици, отколкото у един ***.
50
0
 
6
 
! Отговори
dan преди 11 години
Хитлер и Сталин не се справиха с тях та гази госпожа ще ги оправи това е ген това е начин начин на живот
49
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 11 години
"Нашето поколение носи отговорността да направи така, че да няма повече незаконни лагери, а нормални къщи за тези хора, и жените да не раждат на 12 години, а децата им да ходят на училище, като всички нормални деца"Аахахахахааааа... Да дойде да види какво правят с нормалните къщи тук *** мръсни. Обезкостяват ги тотално, докато рухнат, и после ги носят за отпадъци. За раждаемостта и образованието - без коментар. Личи си, че до сега не е помирисвала жив ***!
48
0
 
16
 
! Отговори
попа преди 11 години
Тая знае защо бръщолеви: Иска ние да си се занимаваме с нашите ***, за да не ходят във Франция и да трябва новините да показват как безцеремонно им разтурят катуните, докато в същото време ни зоват за хуманизъм и приобщаване на *** население. Да, ама не. Българската конституция е много хуманна и предлага ефикасна защита на всеки гражданин. Дори и *** имат пълни права. Ама не щат да ги ползват, това е. Искат само да взимат социални помощи, да се лекуват без пари и да гласуват с пар
47
0
 
9
 
! Отговори
препоръка преди 11 години
Г-жа Рединг първо да експериментира с шимпанзетата в зоопарка. Ако успее да ги накара да ходят на училище, мисията й ще бъде успешна.Иначе хич да не харчи парите на данъкоплатците за тези кърлежи на човечеството.
46
8
 
1
 
! Отговори
rom преди 11 години
здравейте,от радиопрестилка.Образованието за което така силно се,,притеснявате,,вие самите все още не го притежавате,допускате правописни грешки,,ОБРАЗУВАТЕЛНАТА,,при условие,че сте имала прекрасни възможности за образование,не сте се притесявали дали ще имате днес нещо за ядене,дали ще имате дрехи с които да отидете на училище!!! СТИГА С ТИЯ ПОМОЩИ вие наясно ли сте изобщо за какво става въпрос ,коло пари са тези ,помощи...знаете ли въобще????Знам ще кажете ами да работят .......
45
0
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
12 милиарда евро и ликвидиране на атакувалите, а проблемите са ти в кърпа вързани с това поведение.
44
1
 
30
 
! Отговори
очевидец преди 11 години
А тя знае ли за какво говори?Никой не ги е спрял да учат,но те самите не искат да учат.И не учат.Сутрин ги кара автобуса от дома до училището там закусват и след това си се връщат у дома.Тоя цирк продължава 2-3 години и след това въобще не ходят на училище.За 22 години съм видял само едно момиче дето беше 9-ти клас и майката роптаеше,че е на 16 години и още не е женена и няма деца!Изказването на г-жа Рединг само показва незнание по въпроса.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинете добре ли си прекарват ваканцията дупeтатите
42
0
 
18
 
! Отговори
ishmael преди 11 години
тая е много заблудена горката,за да се учат трябва да имат желание.На тях им е по лесно да крадат така са научени от деца...или както прочетох някога/някъде "ромите само хитлер може да ги интегрира"
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те сами бягат от клас и раждат деца на по 13 години.Франция и другите да не ги гонят,а да си ги гледат ние парите ги свършихме.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вивиан Рединг да вземе всичките *** оттук и да си ги образова във Франция
39
0
 
20
 
! Отговори
Кольо преди 11 години
Ако кравите имаха крила, щяха да летят!Пожелявам и успех в интегрирането! Наистина, защото много ще и е нужен! То тя може много да желае да ги изучи, ама първо да ги пита те какво мислят по въпроса!Баба ми беше учителка и 30 години се опитваше да ги накара да ходят на училище без особен успех!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ни са пълноправни европейци - не сме съгласни да се отнасят дискриминационно към тях. Хората си имат правото да се образоват навсякъде в ЕС, ние ще им признаем дипломите.
37
0
 
14
 
! Отговори
смешно е! преди 11 години
Не разрушиха ли във Франция скоро два *** катуна?! Защо не им предложиха да учат и да ги интегрират?! Кой и иска мнението за тук, като не могат да се справят с тях там?!