Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца

Така след 10 г. няма да възникват проблеми като днешните, смята тя
Обновена: 4 сеп 2012 16:53 | 4 сеп 2012 16:25, Елка Василева
125
Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия, еврокомисарят Вивиан Рединг пледира днес за образование за ромските деца, за да може след 10 години да не възникват същите проблеми като днес, свързани с разтурването на незаконни ромски лагери, предаде Франс прес.

"Ако не успеем да образоваме тези деца, ако не успеем да им намерим нормална работа, ще имаме още едно изгубено поколение и след 10 години ще се сблъскаме със същите проблеми като тези, които имахме това лятото във връзка с разтурването на незаконните лагери. А ние не искаме това да се повтаря", каза Рединг пред радио Франс Енфо.

Така тя коментира новината, че във Франция има между 5000 и 7000 ромчета, които не ходят на училище.

"Нашето поколение носи отговорността да направи така, че да няма повече незаконни лагери, а нормални къщи за тези хора, и жените да не раждат на 12 години, а децата им да ходят на училище, като всички нормални деца", посочи еврокомисарят.

В последните седмици стотици роми бяха евакуирани от незаконни ромски селища, които бяха разтурени от властите. Това породи вълна от протести от страна на ромски представители, правозащитни организации и част от левицата.

Правителството на Франсоа Оланд обяви в края на август, че разтурването на лагерите ще продължи, когато това става с решението на съда или когато става дума да се сложи край на рискова или опасна ситуация от санитарно-епидемиологична гледна точка, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
12
 
! Отговори
Хак ви е, франсета! преди 11 години
И вие бяхте част от коалицията, която по време на Втората световна война воюваше срещу най-успешния и решителен интегратор в историята на човечеството! След още някоя година и портретите му ще разлепите из цяла Европа, и свещи ще му палите като на светец, но няма да можете да го възкресите! Рано или късно ще последвате примера му - тези, които искате ние да интегрираме, ще ви принудят да се сетите за чичкото с мустачките и за неговите методи - единствено ефикасни относно това племе!
75
0
 
22
 
! Отговори
Како Вивианке! преди 11 години
Ти просто не познаваш ***, нито пък си ги носила на гърба си /не са късали от залъка ти, за да хрантутят ***, които НЕ ЖЕЛАЯТ да учат и да работят/.Като имаш идеи и предложения, вземи ромите там, при вас, в богатата и мъдра Западна Европа и се опитай да ги очовечиш! Но не разчитай на благодарност - ти нямаш представа що е това *** наглост, злоба и дебелоочие!
74
0
 
17
 
! Отговори
пакистанец преди 11 години
Дай на мангасара повече права,власт и образование и ела стой, та гледай бъдещият "възход и демокрация" на Европейският Съюз!
73
1
 
13
 
! Отговори
До Ancient преди 11 години
Потърси Боян Расате.Той има сериозен опит в сферата на "вразумяването" на ***. Ще ти каже и как да избегнеш неприятности с МВР. Офисът на неговите хора е в една градинка, близо до "Сливница" и "Конст.Величков", но по-добре го потърси в Интернет, сигурно ще намериш пряка връзка.Пожелавам ти успех. Ако успееш да организираш нещо, дай знак, за да дойдат подкрепления и от други райони на София!На полицията не разчитай, те имат инструкция "да не притесняват ромите". Трябва сами да си помогнем!
72
0
 
31
 
! Отговори
Костов преди 11 години
Драга Вивиан, ами те училищата са отворени за всички!Какво им пречи на *** да учат?!
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, което не ходи на школо, родителите му да копат в метрото, или общинска работа без заплащане, при второ нарушение - 3 дена затвор гладен, при трето - 5 години. ***, който има 3-то дете да плаща 10 000 на държавата, иначе 10 години на топло. Те така ще се научат.
70
0
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Е и какво като имаш висше?Не съм ром,моите са две висши инженерни специалности.При унищожаването на предприятията не си практикувам в момента специалностите.Иначе имам доста реализирани проекти.Работя на сегашно време най обикновена работа,но не ходя да крада.Всичко трябва да е заложено от вътре.
69
0
 
8
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
Вие, ***, нямате навика да се самонаричате 'роми'. Ти да не си долен провокатор?
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те понеже в европата са си решили въпроса с бездоните кучета, сега ще се точат милярди от еврофондовете за ***. накрая продажните ни управници ще бъдат принудени да построят на наш гръб истински комунизъм за тях, за да не развалят нашите роми пейзажа и спокойствието на европейците
67
0
 
10
 
! Отговори
тая па ... преди 11 години
Тази г-жа явно не е живяла в страна в която има *** малцинства ..., за да блееш че *** трябва да се образова , първо трябва да познаваш *** като начин на живот и начин на мислене , а така като гледам тази г-жа е виждала *** само по тв и то ...в далечината ...Н е можеш да образоваш някой , който не желае да се образова , не може да приобщиш животно , което е свикнало да живее в мръсотия и за когото кражбата е начин на живот! Нека г-жата да поживее сред *** и да я чуем после
66
0
 
16
 
! Отговори
Ancient преди 11 години
Живея в Студ. град, в близост до арката на НСА. В полето между магазин "Денси" и околовръстното от доста време насам са се настанили катун ***. Всяка вечер липсващата връзка между човека и *** палят я гуми, я някакви пластмаси, в следствие на което се разстила невереоятно лоша миризма. Нямам достатъчно приятели в Сф, за да организирам наказателна акция, така че Ви моля за съвет. Къде да се оплача - в районното, в общината или да пиша арменския поп и да псувам БГ толерастията?
65
0
 
8
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Те са свикнали да не работят цял живот, с изключително редки изключения, тя с образование ще ги научи да работят! Я някой да и прати с превод репортажа от Женски Пазар в гр.София, на въпроса на журналистката, защо не си намериш работа здрав прав мъж си, *** който продаваш цигари без бандерол и отговори - Аз да не съм луд за 600-700 лева да хода на работа....и ще ми е любопитно как ще го коментира това въпросната дама!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая ***, що не дойде тук да ги образова? Много е лесно да се ръси акъл.
63
0
 
1
 
! Отговори
DO 70 преди 11 години
NISHO SHE BIAGAME KAM ZAPADNA EVROPA I RUSIA.....U TO V EVROPA DRUGI ROMI IMA OT AFRIKA ARABELI,PAKESTANCHETA,A MI RUSIA TAM PAK KAVKAZKI ***
62
0
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
А бе госпожо Вивиам, щом знаеш как става поиграй си с такива и когато станат на 18 години ела в БГ и патентовай знанията си. Затова ли Франция даде на *** по 300 евро и ги изрита от страната си. Много е лесно да се приказва, или ...вижте колко сме загрижени, само и само да не дойдат при нас... !
61
1
 
9
 
! Отговори
IND преди 11 години
Наистина образование му е мамата, но да е задължително и ако не учат и изкарват ниски оценки да им спират социалните...
60
0
 
21
 
! Отговори
неразбиращ преди 11 години
Ама след 10 год. в България няма да има българи бе,госпожооо..Ще останат само 2 или 5,6 големи града и всичко останало ще е войнстващи *** банди,на които всеки опит да се попречи,ще бъде блокиран от разни "Хелзинкски комитети",разни "неправителствени организации за защита правата на човека" и всякаква друга добре платена ***.Нищо не казвате какво да правим ние българите бе,госпожооо...след 10 години.P.S.Цитат:"Не може да бъде интегриран в обществото етнос,който сам не желае това"
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скъпа ми Вивиан, то на думи лесно, но на практика нестава. В моят склад имах трима ***, които бях взел на работа. Първо взех един и момчето беше наистина работлив и затова реших да дам шанс и на братята му. Но до тук с хубавите неща, първо колкото и да ги карах да се къпят това не се случваше - хигиенни навици по ниски и от на кучетата в двора ми, ако не ги надзираваш нищо не правят, парите вместо вкъщи по *ви ги харчат. И накрая ме обраха и избягаха за благодарност. Вивиан вземи ти ги обра
58
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 11 години
како вивиан, *** на дресировка не подлежи
57
2
 
4
 
! Отговори
Дърт сиганин преди 11 години
Халооуу, хамсалацииии (хадмините имам фпредвид)... шо ми трийти коминтарити фа... Тфа е дискриминация!Че *** и баннали на фсичкото отгоре! Ми чи аз с прокси мога да сменям ХайПито