В САЩ приканват към бойкот на руската водка

Призивът е това да бъде в знак на солидарност с "Pussy Riot"
25 окт 2012 18:54, Елка Василева
126
В САЩ приканват към бойкот на руската водка
Пънкарките от "Pussy Riot" в съдебната зала. Снимка: архив, Reuters

Двегодишните присъди за руските пънкарки от група "Pussy Riot" може да имат изненадващи последици за руския бизнес в САЩ. В Америка отправят призиви да не се пие руска водка в знак на солидарност с жените, изпели през февруари антипутинска псевдомолитва в московски храм и осъдени за хулиганство, пише руският в. "РБК дейли".

Журналистка от нюйоркския в. "Дейли нюз" приканва своите читатели да бойкотират руската водка - най-известния сред американците продукт от Русия. Джоана Молой ги призовава да не посещават Олимпийските игри през 2014 г. в руския град Сочи, да подписват петицията на Амнести интернешънъл в подкрепа на осъдените, да купуват тениски на "Pussy Riot" и да пият шведска или френска водка вместо руската "Столичная".

Още по темата

Впрочем една от най-популярните водки в САЩ – "Столичная", от дълги години вече се произвежда в Латвия и всъщност няма нищо общо с Русия, отбелязва изданието.

По данни на американското бюро за контрол върху тиражите на печатните издания "Дейли нюз" е четвъртият по тираж вестник в САЩ, посочва "РБК дейли". "Дейли нюз" не е булеварден вестник, а издание за масовия читател, в мнението му се вслушват американците от средната класа, уверява Станислав Кауфман - руски маркетолог, цитиран в материала.

Съответно призивът за бойкот на руските стоки може да намери отклик сред обществеността в САЩ, смята той и припомня подобни кампании на природозащитници, дали "осезаем резултат – например днес в Ню Йорк на практика не се срещат жени с кожени палта".

Апелът обаче няма да повлияе върху американците, предпочитащи именно руската водка, убеден е той. "В САЩ и до днес има доста любители на кубинските пури и те ги купуват на черния пазар независимо от държавното ембарго върху продажбите на кубински стоки", напомня експертът, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:) То в САЩ напрактика не се продават почти никакви руски стоки, е изключение правят антикварните магазини където много се харчат неща от студената война - руски фуражки, орден ленин и всякакви подобни глупости
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаю, люди всей Земли подружиться бы смогли!Да, если б каждый водку пил, - коммунизм бы наступил!Вот бы жили, не тужили, песни пели, водку пили!Да, хорошо, ядрна мать, только меру надо знать!
42
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип Финландия, Данзка, Собиески са в пъти по-добри от която и да е руска водка.
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е то , люлката на демокрацията- бойкотират водката на руснаците, ориза на китайците, пурите на кубинците, медът на сирийците, добива и търговията на ирански нефтопродукти, тръстиката на виетнамците, , кафето на мароканците и пшеницата на украинците- сриват икономиките им- същевременно изкупуват безпаметно украински плутоний, марокански хашиш,руски акции,сирийски фурми, китайски дрънкулки и виетнамски прислужнички(плитко пу-и)-нали са великодушния дарител на световния ред!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
1
 
12
 
! Отговори
Илко преди 11 години
Ако не пият руска водка, ши тряя да си пият тяхната пумия
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пусита са недорасли лигли набедени за опозиция. Все едно да кажеш, че Мишо Шамара е борец за социална справедливост, докато псува и говори цинизми!!!
38
0
 
7
 
! Отговори
До дядо мраз от Chri преди 11 години
Ъъъъъъъъъ.... трудно шъ стане чадо, нямате нито газ, нито нефт..., а то инак веднага щяхме да ви "Демократизираме" по-нашия си вече изпитан модел! ))))))))))
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и хаванските пури уж бойкотират............
36
3
 
25
 
! Отговори
Русофил преди 11 години
Само пу*ки могат да подкрепят пу*ки. Тая журналистка сега сигурно си мисли, че със статията си ще срине икономиката на Русия. И стените на Кремъл треперят от страх, като й чуят името... Боже, защо не ги свършиш тези САЩ?!
35
7
 
7
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
Бойкотирайте руските газ и петрол, не ни трябват, искаме честа енергия внос от Америка. Ем по-чиста, ем по ефективна, ем по бърза и еФтина. И да не забравите и да внесете стандарт за живот от та, че нашият нещо се е развалил, минал му е срока на годност.
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писал съм го и под други новини. Баба Килъри като отявлена представителка на евреите тотално изперка, след като се надяваше(да И се чудиш на акъла) да предизвика масови безредици в Русия по време на изборите за президент, където безапелационно победи подполковника. За целта тя беше в Литва и от там ги комадваше тези к=рвентии, Навални и Удалцов( баба му е еврейка, червеноармейка погребана в Кремълската стена, виновна и лично участвала в разстрела на сто хиляди на Кримския полуостров 1920-1921). И го отнесохме ние.С типичната си еврейска отмъстителност, заради този си провал тя дойде за 5 часа в България, 1 час да набие на бб в тиквата, че го държат с компромати и да спре АЕЦ Белене и 4 часа посвети на ***. Колкото и да сме били толерантни към евреите, винаги са ни го нач*квали, поне управляващите. Също така си спомнете друга една еврейка държавен секретар, Мадлин Олбрайт, която е била спасена по време на Втората световна война от сърби, като благодарност им разсипа държавата. И имаше после наглостта да изплаче Не е честно само една държава(Русия) да има толкова природни богатства след като руснаците се усетиха, че *** Горбачов и пияндурника Елцин са били поставени да унищожат Русия и избраха Путин. Всичко за евреите е пари, природни богатства останалото е миманс. Но успокоението е, че Обама(да е жив и здрав) ще го изберат отново, въпреки отчаяните опити на ционистите да поставят Ромни. Самият Обама заяви, че баба Килъри напуска, което си е радостна новина. Дано следващия да не е евреин.
33
2
 
16
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
За ценителите на руската водка тук в Щатите, това ще е като поредния виц, за останалите да минат на *** водка,( който знае английски ще се сети за превода). )))))))))))))))псМежду другото баба ви Килъри Клинтън е най-големият почитател на "Столичная", а на стари години навиците трудно се променят. )))))))))))
32
1
 
16
 
! Отговори
do 26 от неДанчо преди 11 години
В гората ли си расъл или по поляни пасъл. Знаеш ли колко материал има как САЩ спонсорира опозицията. Имаше много подробни схеми за действия на НПО-та и американски фондации.Преди година дори нашите новини цитираха Килъри Клинтън как се оплаква, че не може да събере достатъчно средства от Конгреса "за развитието на руската демокрация".Путин спря грабежа на Русия и *** и американци просто умират от яд. Милиарди наляха в опозицията, за нищо.
31
4
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....АМЕРИКАНЦИТЕ СА ПО ГУУЛЕМИ АЛКОХОЛИЦИ ОТ РУСНАЦИТЕ... ТОВА Е ЛЕК СУХИЯ РЕЖИМ НА ОБАМА...!
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е който си пие водката в Америка , ще спре ли? - много го интересува . Някои не са и чули за тях. Да не са международно известни певици ? Не .Ако Мадона ги вземе да пеят с нея , ха ха . Ами да тренират тези 2 години !
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
му-ха-ха-ха тия дебелогъзи *** пиндостанци и техните господари *** съвсем са изперкали ,ми като не пиете водка ,яжте немитите пусита на пуси райът
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИДЯ СЕ КОЙ Е ЗАХРАНИЛ ПУСЕТАТА..ДЕМЕК П......ТА....ПУТИН Е ВЕЛИК..НЕ Е ЕЛЦИН.МЪКА,МЪКА.....!!!!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе Се едно аз да спра ракията,щото някаква птица ме е призовала
26
4
 
17
 
! Отговори
Найденов преди 11 години
Така и не можах да разбера какъв героизъм са направили тези пикли?Щом го правят,значи все пак има достатъчно свобода в Русия,колкото и да се опитват да промиват мозъците,чет там властва "диктатурата" на Путин! Но за това ли се употребява тази свобода, според такива пикли? Дали пък АЗ и трима приятели ако влезем в Александър Невски и публично,пред камери на БНТ и BTV, изпеем нещо от типа на Бойко да го ду*а,именно той ще ни ръкопляска и ще ни награди с орден Стара Планина Първа степен?????
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на САЩ им дай до подстракават размирици само. Долна държава.