В САЩ приканват към бойкот на руската водка

Призивът е това да бъде в знак на солидарност с "Pussy Riot"
25 окт 2012 18:54, Елка Василева
126
В САЩ приканват към бойкот на руската водка
Пънкарките от "Pussy Riot" в съдебната зала. Снимка: архив, Reuters

Двегодишните присъди за руските пънкарки от група "Pussy Riot" може да имат изненадващи последици за руския бизнес в САЩ. В Америка отправят призиви да не се пие руска водка в знак на солидарност с жените, изпели през февруари антипутинска псевдомолитва в московски храм и осъдени за хулиганство, пише руският в. "РБК дейли".

Журналистка от нюйоркския в. "Дейли нюз" приканва своите читатели да бойкотират руската водка - най-известния сред американците продукт от Русия. Джоана Молой ги призовава да не посещават Олимпийските игри през 2014 г. в руския град Сочи, да подписват петицията на Амнести интернешънъл в подкрепа на осъдените, да купуват тениски на "Pussy Riot" и да пият шведска или френска водка вместо руската "Столичная".

Още по темата

Впрочем една от най-популярните водки в САЩ – "Столичная", от дълги години вече се произвежда в Латвия и всъщност няма нищо общо с Русия, отбелязва изданието.

По данни на американското бюро за контрол върху тиражите на печатните издания "Дейли нюз" е четвъртият по тираж вестник в САЩ, посочва "РБК дейли". "Дейли нюз" не е булеварден вестник, а издание за масовия читател, в мнението му се вслушват американците от средната класа, уверява Станислав Кауфман - руски маркетолог, цитиран в материала.

Съответно призивът за бойкот на руските стоки може да намери отклик сред обществеността в САЩ, смята той и припомня подобни кампании на природозащитници, дали "осезаем резултат – например днес в Ню Йорк на практика не се срещат жени с кожени палта".

Апелът обаче няма да повлияе върху американците, предпочитащи именно руската водка, убеден е той. "В САЩ и до днес има доста любители на кубинските пури и те ги купуват на черния пазар независимо от държавното ембарго върху продажбите на кубински стоки", напомня експертът, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
20
 
! Отговори
. преди 11 години
Ку**ите в пандиза , да са мислили навреме. Само защото някой им е обърнал внимание на тия рошави пач**ри не означава , че могат да правят каквото си искат и да се е*ават с авторитетите на една държава или религия ..с две думи ЛЕВО
23
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, Данчо! За мене беше тайна, че американците плащат за протестите в Русия. Едно време пък американците пускаха над социалистическа България колорадски бръмбари с парашути. А в нашите вестници имаше карикатури на пияни американци, които пият Кока- кола. Тайни колкото щеш!
22
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 11 години
Във САЩ да си таковат майката.Какво солидарност ли ще демонстрират сега?
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами на една от тия, мъжът й , и детето им на 5 са вече в Америка и имаше интервю с тях, искараха ги герой , и сигурно предпочитат да не се извинят , и след това да искат убежище в Америка , Да си продават тениските тук. Кой го интересъва за тия в Америка Всеки си гледа работата. Много хора не се размърдват да отидат да гласуват , та умират за Русита или каквито и да са.
20
2
 
22
 
! Отговори
В САЩ обичат водка преди 11 години
По-заможните американци пият предимно водка. А за пуситата, разбрахме, че Березовски, който е болен на тема Путин и не може да се примири, че той му измъкна килимчето изпод краката, платил на разните Мадона и другите по 100 000 евро, за да се изкажат в защита на развратните пу...
19
2
 
30
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
За никой не е тайна че САЩ,плащат за протестите в Русия и не само там,тези *** се мешат в вътрешните работи на много страни но Русия ще се справи с заразното зло САЩ,ето името на документален филм в you tube-Как США и Оппозиция готовят революцию в России , гледайте го няма да съжалявате и ще си припомните как стана разрухата по същия план и у нас и сега сме съюзници с тези който плащаха за разрухата в България ,каква ирония.....
18
1
 
19
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
Тъкмо гледах реклама по ТВ на Руска водка .. Ох Боже , то Америка внася Уран за централите си от Русия . Тия ми говорят че искат да спрат водката . В Америка толкова са разпространени Черните Кожени Якета , кожени обувки ..............Лично аз имам 3 кожен якета.
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо амриканците се тревожат за развратните ***-та, разбирам да бяха някави ***..раси, те поне са им близки.
16
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той Путин си го каза:" Ако се бяха разкаяли,извинили и казали публично,че съжаляват за глупавата си постъпка щяха да им простят и пуснат"... щяха да минат за глупави невъзпитани деца бих добавил аз. А те се гордеят със свинщините си и се мислят за някакъв вид скапани героини.Да си киснат по затворите сега.2 години им е екстра даже малко малко идва.После да точат сополи,че са дисиденти осъдени несправедливо.Баси помиите.
15
4
 
42
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
хулиганството в Русия се нарича дисидентство ,дисидентството в сащ се нарича национално предателство!Евтини американо-жидовски *** номерца на целия свят до гуша му е дошло от вас!
14
4
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
А Брадли Манинг ,който го очаква екзекуция а ?Ако американците бяха само простаци нямаше да ги мразя толкова ,ама те са едни войнстващи простаци и лицемери!
13
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ виждат, че Русия почва да възвръща предишното си величие (ако го е губила някога).И така наречената от себе си "най-велика нация" (САЩ) започва да се бърка в вътрешната политика на Русия с долните си (и за радост некадърни) к**венски номера.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците продължават да дразнят, но с подобни действия се противят на Бог. Не се вразумяват след урагани и тайфуни. Не се ли поправят, няма кой да ги съжали един ден.
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ що не спрат да си врът гагата навсякъде,виждаме им "демокрацията " постоянно и по целия свят почти ! И от това май никой не е прокопсал, даже и те !!!
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се че в САЩ никой няма да обърне внимание на подобна глупост.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен името на тези трябва да се цензурира.Аз ако го цитирам на български и сайта ще ме банне.
8
5
 
35
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
За пореден път се убеждавам ,че по прости *** от хамериканците няма!
7
3
 
44
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Да спрат вноса на водката като са такива тарикати. Въобще кои са САЩ, че да си изразяват до такава крайност мнението за проблеми, които касаят само Русия?
6
4
 
54
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Джоана Молой не е ли призовала американките да си наврат по едно пиле във вагините в знак на солидарност с пънкарските ***?
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-готината водка Smirnoff пък се произвежда в щатите от синовете на белогвардейци.И нея ли да не пият хамериканците?