В САЩ приканват към бойкот на руската водка

Призивът е това да бъде в знак на солидарност с "Pussy Riot"
25 окт 2012 18:54, Елка Василева
126
В САЩ приканват към бойкот на руската водка
Пънкарките от "Pussy Riot" в съдебната зала. Снимка: архив, Reuters

Двегодишните присъди за руските пънкарки от група "Pussy Riot" може да имат изненадващи последици за руския бизнес в САЩ. В Америка отправят призиви да не се пие руска водка в знак на солидарност с жените, изпели през февруари антипутинска псевдомолитва в московски храм и осъдени за хулиганство, пише руският в. "РБК дейли".

Журналистка от нюйоркския в. "Дейли нюз" приканва своите читатели да бойкотират руската водка - най-известния сред американците продукт от Русия. Джоана Молой ги призовава да не посещават Олимпийските игри през 2014 г. в руския град Сочи, да подписват петицията на Амнести интернешънъл в подкрепа на осъдените, да купуват тениски на "Pussy Riot" и да пият шведска или френска водка вместо руската "Столичная".

Още по темата

Впрочем една от най-популярните водки в САЩ – "Столичная", от дълги години вече се произвежда в Латвия и всъщност няма нищо общо с Русия, отбелязва изданието.

По данни на американското бюро за контрол върху тиражите на печатните издания "Дейли нюз" е четвъртият по тираж вестник в САЩ, посочва "РБК дейли". "Дейли нюз" не е булеварден вестник, а издание за масовия читател, в мнението му се вслушват американците от средната класа, уверява Станислав Кауфман - руски маркетолог, цитиран в материала.

Съответно призивът за бойкот на руските стоки може да намери отклик сред обществеността в САЩ, смята той и припомня подобни кампании на природозащитници, дали "осезаем резултат – например днес в Ню Йорк на практика не се срещат жени с кожени палта".

Апелът обаче няма да повлияе върху американците, предпочитащи именно руската водка, убеден е той. "В САЩ и до днес има доста любители на кубинските пури и те ги купуват на черния пазар независимо от държавното ембарго върху продажбите на кубински стоки", напомня експертът, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
5
 
! Отговори
иван пешев преди 11 години
Особая, горкая, ах давай наливай ...
63
18
 
1
 
! Отговори
хахахаааа преди 11 години
и аз не пия руска водка, и ако можех щях да карам колата и с американски бензин. от както българите сме срещнали славяните нищо добро не сме видяли....
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да произвеждат навсякаде водка, но като се каже Руска водка в Америка , се разбира - водка. Кой призовава ?.
61
2
 
14
 
! Отговори
демократичен терор преди 11 години
През това време САЩ заплаши, че ще арестува всеки международен наблюдател, който пристигне да наблюдава изборите, а допуснати ще бъдат само "избрани"( всеки се сеща за какво става въпрос) Местния прокурор Грег АБоти изпрати гневно писмо до Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. където заяви намеренията си да арестува всеки наблюдател, който пристъпи местата за гласуване. Неотразяването на такиван овини в БГ вкарва хората в заблуждение, че САЩ е страна-мечта и много демократична !!
60
2
 
16
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
алергичен съм към тиквите , не се и съмнявам че феновете им са едни от най необразованите сред хората .резултатите са налице . лека вечер
59
2
 
16
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Ех пусита ако бяхте направили така в Либия например,не знам дали се сещате какво щеше да ви се случи.
58
2
 
14
 
! Отговори
до руснака преди 11 години
Руснако, защо се занимаваш с тоя полу-човек от партията на ГРОБ, който дори не вижда разликата между Русия и СССР. За... го. И наздраве.
57
1
 
6
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
това не е издрайфане , това е обективен отговор на ситуацията . противостояние на наглостта и лицемерието . нищо лично разбираш ли
56
0
 
6
 
! Отговори
един руснак до 61 преди 11 години
какво да се прави , според теб да си отворя задните бузки ли ха ха ха
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мисля, че тия гъски заслужават да им отделяме чак толкова много внимание. На мен ми е предостатъчно и повече "новини" за тях не мисля да чета. Достатъчно беше да се види номера със замразени пилета и разни изпълнения в един музей. Повече няма нужда.
54
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До един руснакБоли те, неболи те, ама все на там Ви е погледа, и тебе те гледам под всяка статия за САЩ и ЕС си се издр+++ал
53
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе момчета, оставете лудите русофилчета да се налудуват и да се нарусофилстват, не им противоречете. Разберете че това са болни хора и се нуждаят от вашето разбиране и милосърдие.
52
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересен призив, сега средния американец има да се чуди какво точно требва да бойкотира, щото то руски стоки в САЩ няма, то всъщност целия изност на Русия е единствено ресурси :))) стокои ниенте :)))Ама виж това за бойкото в Сочи е почти сигурно че ще се случи, ама то руснаците си имат опит от солови олимпиади :)))
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ще почнем да си палим печките с трофейни матрьошки?
50
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво не ви харесва Гуантанамо?Против Гуантанамо може да плюете, след като се извините за Белене, Скравена, Катин и т.н.
49
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 52То така наречените "руски стоки" дето се купуват от руснаците живеещи там, нямат нищо общо с Русия, даже Столичноя не се прави в Русия, и черния хайвер идва от Канада
48
0
 
2
 
! Отговори
53 преди 11 години
...и сливова.
47
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо "Джоана Молой" не призове американците към бокойт заради случващото се в Гуантанамо ??? ЗАщо не призове към бойкот заради хилядите репресирани ветерани от американските военни авантюри, които дръзнаха да кажат истината за страната си ??? Хора дръзнали да напишат нещо притв правителсвото си във Фейсбук изчезват безследно от лцието на Земята; защо САЩ се напълни с лагери на ФЕМА, пълни със хилди складирани ковчези ???*** двойни стандарти, *** американска хипокрация и лицемерие !!!!
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз и без това не пия руска водка, а бърбън.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименДаже и оръжие се продава в щатите, да не говорим за голямата руска диаспора в Чикаго и Ел Ей, която купува много руски стоки. Много си зле.